18.

398 30 5
                                    

Svitol krásny slnečný deň. Bol by to prázdninový deň ako iný, keby sa v Brlohu nekonala svadba. Už od skorého rána boli všetci hore, čo nebolo niektorým po vôli. Obrad sa mal konať presne o piatej. Boli štyri. Do obradu zostávala posledná hodina a postupne už začali prichádzať hostia. Rose opatrne zaklopala na dvere. Ozvalo sa tiché "ďalej". Vošla dnu a uvidela Teddyho zaväzujúceho si kravatu pred zrkadlom.

„Ahoj."

„Čau, kamoška," uškrnul sa na ňu Teddy.

„Nie si nervózny?" prehodila Rose zvedavo.

„Úprimne? Trochu áno, ale...čoho by som sa mal báť, nie? Veď to má byť najkrajší deň v živote," žmurkol Teddy a zmenil si farbu vlasov na neutrálnu hnedú.

„To znie rozumne," podotkla červenovláska. Postavila sa vedľa Lupina a obzrela sa v zrkadle. Mala oblečené bordové šaty zvýrazňujúce štíhly driek a vlasy mala zapletené do zaujímavého rybieho vrkoča.

„Sekne ti to," chytil ju Teddy okolo pliec a usmial sa na ňu v zrkadle.

„Diky."

„Rose?"

„Hm?"

„Niečo ťa trápi. Vidím to na tebe," opatrne sa zmienil.

Rose sklopila pohľad a prešla k oknu, z ktorého mala výhľad na záhradu a hostí.

„Mne to môžeš povedať."

Rose zanovito mlčala. Nerada sa sťažovala a ešte viac nemala rada ak ju niekto ľutoval.

„Asi ich zabiješ, ale tvoje kamošky mi povedali o tom medzi tebou a Scorpiusom" povedal a sledoval Rosé s rukami vo vreckách.

„Čože?" prudko sa obrátila.

„Nehnevaj sa na nich," bránil Teddy Alice a svoju budúcu švagrinú. Rose prevrátila očami.

„Podľa mňa ho trápiš príliš dlho. Bol to len jeden bozk. Určite má vysvetlenie. Predsa by sa ti to nepokúšal vysvetľovať len tak pre srandu. Mala by si ho vypočuť," skončil kázanie.

„Nie je to také ľahké," vyhŕkla červenovláska.

„To som nepovedal," bránil sa, „ ale mala by si mu dať šancu vysvetliť to. Dnes na to budeš mať príležitosť," poznamenal len tak mimochodom.

„Dnes? Ako to myslíš?" zmätene na spýtala Rose.

„Prídu aj Malfoyovci. Predsa len Scropius je môj bratranec z druhého kolená," uškrnul sa Edward.

„To nemyslíš vážne!" vyprskla Rose.

„Smrteľne," povedal naoko vážne.

Rose s povzdychnutím vybehla z izby. Nebola pripravená stretnúť sa s ním tak skoro.

***

Odbila piata hodina a nevesta s otcom vošla do uličky. Teddymu vyrazilo dych pri pohľade na Victoire v nádherných bielo-strieborných svadobných šatách. Bill predal svoju dcéru ohromenému Teddymu a obrad začal. Rose sa nervózne obzrela a zbadala ho. Scorpius sedel v dobre padnúcom obleku oproti vzadu s otcom a starou mamou a zaujato sledoval obrad. Zrazu svoj pohľad presunul priamo na ňu a jemne sa usmial. Rose obrátila dopredu práve vtedy, keď si Vicky a Teddy povedali svoje áno.

***

Po obrade nasledovali gratulácie a potom hostina. Nechýbala ani skvelá hudba a veľký tanečný parket. Rose sa vôbec nenudila. Pri takom počte bratrancov, ujov a iných mužských príslušníkov rodiny, pretancovala celý večer. Keď si konečne sadla po divokom tanci s Fredom, vydýchla si. Všimla si, že sa k nej blíži nevesta.

Omnia vincit amor (HP-FF)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin