PROLÓG

919 35 12
                                    

„Pokiaľ sa nedostaneš do Chrabromilu, vydedíme ťa," povedal Ron. „Ale to samozrejme nie je žiadny nátlak."

„Ron!"

Lily a Hugo sa smiali, ale Albus a Rose sa tvárili vážne.

„On to tak nemyslel," povedali Hermiona a Ginny, ale Ron sa už o to prestal zaujímať.

Zachytil Harryho pohľad a jeho kývnutie k miestu asi päťdesiat metrov vzdialenému. Hmla sa na chvíľu rozplynula, a tak mohli zazrieť obrysy troch postáv.

„Pozri kto tu je."

Draco Malfoy tam postával so svojou manželkou a synom, tmavý plášť zapnutý až ku krku. Jeho vlasy už trochu ustúpili, čo zdôraznilo jeho špicatú bradu.

Nový chlapec sa Dracovi podobal rovnako ako sa Albus podobal Harrymu.

Draco na sebe zacítil Harryho, Ronov, Hermionin a Ginnin pohľad, stroho kývol a znovu sa otočil.

„Takže to je ten malý Scorpius," zamumlal Ron. „Buď si istá, že ho prekonáš vo všetkých skúškach, Rosie. Ešteže si zdedila mozog tvojej matky."

„Ron, preboha," povedala Hermiona napoly vážne, napoly pobavene. „Nesnaž sa ich poštvať proti sebe ešte skôr než začne škola!"

„Máš pravdu, prepáč," povedal Ron, ale aj tak si nemohol pomôcť a dodal: „Ale nechovaj sa k nemu až moc priateľsky, Rosie. Dedko Weasley by ti nikdy neodpustil, keby si si vzala čistokrvného čarodejníka."

***

Rose stála v zástupe prvákov a čakala, kým profesor Longbottom nezavolá jej meno, aby ju Triediaci klobúk zaradil do, pre ňu najvhodnejšej, fakulty.

Bola si takmer istá, že skončí v Chrabromile ako jej rodičia, ale stále tu bola šanca, že skončí aj v inej fakulte. Predsa len, rada čítala knihy a učila sa a táto vlastnosť prislúcha skôr do Bystrohlavu.

Taktiež si nemohla nevšimnúť pohľad Scorpiusa Malfoya namierený na ňu. Odkedy vošli do Veľkej siene, stále cítila jeho pohľad na sebe.

„Rose Weasleyová!"

Rose vytrhol profesorov hlas zo zamyslenia a s menšou nervozitou kráčala ku stolčeku.

Sadla si a profesor jej položil na hlavu klobúk.

Triediaci klobúk sa rozhodoval medzi Chrabromilom a Bystrohlavom. Červenovláske sa uľavilo, pretože sa trochu obávala či ju klobúk nezaradí do Slizolinu.

„CHRABROMIL!"

S úsmevom si sadla k chrabromilskému stolu. Jej bratranci a sesternice ju s nadšením vítali medzi nimi.

„Albus Potter!"

Rýchlo sa otočila dopredu, aby videla zaradenie jej najlepšieho priateľa a bratranca zároveň. Triediaci klobúk dlho rozmýšľal, ale nakoniec sa rozhodol.

„SLIZOLIN!" vykríkol klobúk a všetci stíchli. Rose sa tomu ani nečudovala, že všetci upriamili pohľad na Albusa. Syn Harryho Pottera v Slizoline?

Albus sa netváril veľmi nadšene, ale sadol si k slizolinskému stolu. Keď zachytil Rosin pohľad, Rose sa naňho smutne usmiala.

„Scropius Malfoy!"

Blonďavý chlapec sebavedome vykročil k stolčeku a posadil sa. Klobúk sa ani len poriadne nedotkol Scorpiusovej hlavy a vykríkol.

„SLIZOLIN!"

Mladý Malfoy si sadol vedľa Albusa. Pozrel sa smerom k chrabromilskému stolu a usmial sa na Rose.

Rose svoj pohľad ihneď odvrátila a spomenula si na otcove slová.

Omnia vincit amor (HP-FF)Where stories live. Discover now