26.

388 30 4
                                    

Prešlo pár týždňov a Rose sa cítila čím ďalej tým lepšie. Scorpius ju často niekam brával. A musela uznať, že bol ozaj originálny. Napríklad Piknik v korunách starého dubu pri jazere, tajné výlety do nočného Rokvillu, let po pozemkoch školy na chrbte testrala, či dobrodružná prechádzka v Zakázanom lese. Jednoducho čas strávený so Scorpiusom si Rose naplno užívala a musela pripustiť, že v jeho prítomnosti sa cíti príjemne a bezpečne.

Tentoraz ju zobral na prechádzku po hrade a nádvorí, a potom plánovali navštíviť kuchyňu a škriatkov. Bavili sa o škole a iných veciach, keď zrazu začuli čudné zvuky idúce spoza rohu.

Scorpius s nadvihnutým obočím pozrel na Rose. Červenovláska pokrčila ramenami. Opatrne vykukli spoza rohu. Rose vytreštila oči na scénu, ktorú videla a Scorpius sa pobavene uškrnul.

„Vidím to čo vidím?" zašepkala Rose.

„Ak vidíš to čo ja, tak áno," potichu odvetil blondiak. Na chodbe za rohom stál bozkávajúci sa pár. Frank a Dominique.

„Poď," potiahol ju za ruku Scorpius. Odvtedy Rose Dominique pozorne sledovala, no správala sa ako vždy. Spolu s Frankom im to oznámili až o pár dní. Rose sa len uškŕňala a Alice sa z brata tešila ako malé dieťa. Na ich počesť James s Fredom usporiadali súkromnú party v Troch metlách.

***

Rose zbehla po schodoch a prišla do Vstupnej haly. Tam ju ž so širokým úsmevom čakal Scorpius.

„Čauko," pozdravil ju.

„Ahoj," usmiala sa a omotala si okolo krku chrabromilský šál, pretože plánovali prechádzku vonku.

Vonku mrzlo a fúkal studený vietor. Všetci už netrpezlivo a s nadšením očakávali prvú snehovú nádielku. Prechádzali sa po školských pozemkoch, kým ich neboleli nohy a stále mali o čom hovoriť. Keď sa zotmelo, vrátili sa s červenými lícami späť do hradu. Vo Vstupnej hale Rose zastala, aby sa rozlúčili, no Scorpius pokračoval ďalej.

„Malfoy! Nemusíš ma odprevádzať , nie som malá," prevrátila očami nad jeho galantnosťou.

„Samozrejme, že ťa musím odprevadiť," namietol blondiak a podišiel k nej

„Nemusíš," zamračila sa červenovláska.

Scorpius si povzdychol. „Rosie, uvedom si, že mi na tebe záleží a nenechám ťa ísť samú, jasné?" nadvihol obočie a jemne sa usmial. Rose sklopila hlavu a jemne sa začervenala. Scorpius ju chytil za bradu a zdvihol jej hlavu hore.

Naklonil sa k nej a jemne ju pobozkal. Chrabromilčanka ostala zarazene stáť. Netušila prečo, ale bozk mu opätovala. Scorpius si ju pritiahol bližšie a Rose mu rukou vošla do jeho vetrom rozstrapatených blonďavých vlasov. Snažila sa myslieť, no prítomnosť Slizolinčana ju úplne opantala.

„Č-čo to so mnou robíš?" zašepkala pomedzi bozky.

„V tvojej prítomnosti sa nedokážem ovládať, Rosie," zašepkal a kúsok sa od nej odtiahol.

Rose prekvapene zažmurkala a v tom momente jej mozog opäť začal pracovať, a ona si uvedomila čo sa deje.

„Nie, nie, nie...toto nie je správne," jachtala zmätene.

„Rose..."

„Sklapni! Čo si to dovoľuješ, Malfoy? Myslíš si, že keď ma pobozkáš, všetko sa vyrieši?" zvýšila hlas a z očí jej sršali blesky. DO tela sa jej nahrnul hnev.

„A-ale nechápem...ako to myslíš?" úplne zmätený na ňu pozrel Scorpius.

„Dohodli sme sa, že budeme a tí sa, pokiaľ viem, nebozkávajú," nahnevane krútila hlavou. Z celého tohto bol zmätená.

Omnia vincit amor (HP-FF)Where stories live. Discover now