Část 52.- Nečekané zjištění

222 17 2
                                    

„Laxusi vzbuď se!“ zatřásla blondýnka s velkou hromadou schovanou pod dekou. Laxus se trochu ošil, ale spal dál.
„No tak! Vstávej!“ mluvila mírně. „Já chci ještě spát!“ odbil jí.
„Fajn půjdu na misi s jen Raijinshuu!“ řekla a už odcházela. Schovala se za dveře těsně předtím, než Laxus vyrazil z pokoje dolů div se nepřerazil. „Beze mě nikam nejdeš!“ zařval a rozhlížel se po obýváku.
„Já jsem tady Laxusi!“ zasmála se Luna a v klidu scházela schody.
„A než něco řekneš, řekla jsem to porto, že jsi nechtěl vstávat,“ zasmála se znovu. Laxus si něco zabrblal pod vousy a chystal se jít zase nahoru.
„Nikam! Padej do kuchyně, na stole je snídaně tak se najez. Pak jdeme do cechu. Děda pro nás poslal,“ rozkázala. „Před barákem stojí Erza a je docela mrzutá, tak bych být tebou hejbla kostrou!“ zařvala na něj ještě z chodby, než se za ní zavřely dveře.
„No jo porád,“ řekl a sedl si ke stolu. Snědl snídani a pak se oblékl. Obul si boty, vyšel ze dveří a všichni tři vyrazili směr Fairy Tail.
„Luno! Laxusi!“ zavolal na ně Makarov, hned co příšli.
„Co se děje dědo?“ zeptala se Luna.
„Víš jak jsi mi dávala ten tvůj deník?“ zeptal se a Luna na to přikývla. „Něco mi na tom nesedí,“ upřesnil. Luna si sedla a vzala si deník do ruky.
„Já sám jsem ho četl a ničeho jsem si nevšiml,“ řekl Laxus. „Není to v zápiscích, ale v datu,“ ukázal na jedné stránce datum a na dalším zápisku taky.
„Tady ten datum není,“ řekl Laxus jakoby nic.
„No právě. A tady taky ne a tady taky ne, a je až tady,“ ukázal na další.
„A?“ pokrčil rameny Natsu.
„To je právě na tom to zvláštní. Tento zápisek je jedenáct let starý, tady není datum, tady také ne a je až tady, který je starý sedm let,“ upřesnil Mistr. Natsu pořád nechápal. Laxus si povzdechl, jemu to začínalo docházet hned.
„To znamená, že když je tady napsané poslední datum před jedenácti lety, u dalších třech není a u sedm let starého zápisu už je, že po tomhle zápisu,“ ukázal na zápis, kde Luna popisovala, jak se jí skoro podařilo udělat silové pole a po ten co členové Fairy Tail zmizeli na Tenroujimě. „A tomto je čtyřletá prodleva. A pak je tenhle napsaný po těch sedmi letech,“ dovysvětlila to Luna. Ten se na to podíval a také to uviděl.
„No jo sakra!“ zaklel.
„Ale jak je to možné? Toho bych si musela všimnout!“ podívala se na Mistra.
„Nemohla, protože na tebe byla seslaná magie zapomnění,“ řekl ženský hlas, který Luna moc dobře znala. Všichni se otočili ke dveřím.
„Flare!“ Luna vyskočila ze židle a běžela ke své přítelkyni. Objali se a obě dvě brečeli.
„Jsem tak ráda, že tě zase vidím!“ usmála se Flare.
„Já taky! Nevěděla jsem, jestli tě ještě někdy najdu!“ usmála se taky.
„Flare!“ přistoupila k ní Lucy. „Blonďásku!“ usmála se taky červenovláska. Luna na ně trochu nechápavě hleděla.
„Jak ste se dostali k tomu, že se bavíte, mi povíte potom! Teď nám pověz, co tady děláš!“ řekla a zavedla Flare ke stolu, kde seděli ostatní.
„Přila jsem sem, protože jsem se dozvěděla, že jsi tady!“ sedla si na židli a kývla na Natsua a všechny co ji dříve hodně pomohli. Luna chápavě ptikývla. Flare jim povyprávěla celou cestu sem.
„Jak jsi vlastně myslela to, že na Lunu byla seslána magie zapomnění?“ zeptal se Makarov. „Když se ti poprvé podařilo vyčarovat magický kruh a tím pádem i silové pole, upadla jsi do bezvědomí, protoe jsi byla velmi vyčerpaná. Snažili jsme se tě vzbudit, ale nemohli jsme se k tobě ani dostat. Byla jsi v bezvědomí a ještě ke všemu jsi kolem sebe nevědomky držela silové pole. Ivan si myslel, že to bude trvat jen několik dní, ale mýlil se. Prodloužilo se to na roky. Přesně na čtyři,“ Flare začala vyprávět. Luna zalapala po dechu. Laxus jí dal ruku na rameno a ona se na něj vděčně podívala.
„Čtyři roky jsi spala. Nevím, jak jsi to mohla přeít bez jídla a pití, ale stalo se, za což jsem velmi ráda. Když jsi se probudila, neměla jsi ponětí o časovém posunu a Ivan z nějakého důvodu nařídil, že ti o tom nemá nikdo nic říkat. Seslal na tebe magii zapomnění, abys zapomněla na to, že byl jiný rok ne předtím. Řekl ti, že jsi byla v kómatu jen pár dní a my museli mlčet,“ dovyprávěla. Luna nebyla schopná slov.
„Tak takhle to je,“ zadumal Mistr. „Take to znamená, že jsi o čtyři roky starší,“ řekla Flare.
„Takže ti není šestnáct, ale dvacet let!“

Nová rodinaKde žijí příběhy. Začni objevovat