Část 8.- Návrh

451 38 0
                                    

Luna se s Lissanou a ostatními bavila hodiny. Poslouchala jejich zážitky na misích i mimo ně. Smála se a byla i smutná. Mezitím se k nim přidal i Natsu s Grayem a Happy s Lucy. Byl už večer.
„Hele Luno, máš vůbec kde spát?“ zeptal se ji Natsu. Luna se zarazila.
„Noooo..“ podrbala se na zátylku. „Já si něco najdu.“
„Ale to může trvat,“ namítla Erza.
„Co dívčí ubytovna cechu?“ zapřemýšl Happy.
„Už není volný ani jeden pokoj,“ namítla Erza.
„Půjdu do hotelu,“ odpověděla Luna na to.
„Teď v noci?“ zamračila se Mira.
„Taky se mi to nelíbí,“ přidal se Laxus. Luna jen namítala, že to zvládne.
„A co jít ke mně?“ řekl najednou Laxus. Luna se na něj nevěřícně podívala.
„To je dobrý nápad. Laxus má velký byt a na nic,“ přidala se Mira. Všichni přikyvovali i Freed, který je na Laxuse celkem fixovaný.
„J- já nevím,“ odolávala Luna a podívala se prosebně na Miru. „Neboj on ti nic neudělá. Sice vypadá jako velká naštvaná gorila, ale uvnitř je to malý hodný pikachu.“
Všichni se rozesmáli. Natsu brečel smíchy na zemi, Gray si radši odskočil, Lucy zadržovala smích, Erza se smála naplno a Mira se culila na Laxuse, který na ni nevěřícně hleděl. Luna se neudržela a rozesmála se taky. Sice to bylo na jeho účet, ale Laxus byl rád. Ještě chvíli Lunu přemlouvali a ona nakonec, i když neochotně, přijala.
„Vzala bych tě k sobě, ale mám plno,“ omluvila se Lucy, zasmála se a ukázala na čtveřici.
„Lucy je na mě zlá,“ řekl uraženě Happy. Natsu přikývl a Gray s Erzou se radši nevyjadřovali. Luna ještě pohladila Happyho po hlavě a vyšla za Laxusem. Lidi co ještě zůstali ji zamávali a šli domů.

„Odkud jsi?“ zaptal se Luny Laxus. Byla tma a na ulicích nikdo nebyl.
„Z daleka. Není to moc známá země,“ odpověděla Luna.
„Takže taková vesnice?“
„No dá se tomu tak říkat.“
Laxus nahodil další téma a Luna se rozpovídala. Už s ním neměla problém bavit, tedy většinu času. Smála se, když ji Laxus vyprávěl o svých cestách s Raijinshuu i bez nich. Zastavili u jednoho poměrně velkého bytu. Laxus odemkl a pustil ji dovnitř. Luna nejistě vešla. Z chodby vešli přímo do obývacího pokoje. Byla tam černá pohovka, před ní velký fialový koberec, pracovní stůl a v rohu velká knihovna.
A hlavně tam byl strašný nepořádek.

Nová rodinaKde žijí příběhy. Začni objevovat