Про важливі риси друзів. 27.01.2018

7 2 0
                                    

Скільки людей, стільки й думок, але напишу про топ-5 рис у дружбі із своєї позиції.

1. Вірність, чесність і відданість, а значить, і повага. Це база, про яку кажуть всі, яка найголовніше у будь-яких взаємовідносинах. Саме цей фундамент допоможе дружбі, коли стануться непорозуміння чи конфлікти.

2. Розум і розвиток. Я люблю людей, які в певних сферах розумніші за мене, тоді я розумію, що з такою людиною зможу чогось навчитися, а вона зі мною.

Складно спілкуватися з людьми, які нічим не цікавляться, не мають хобі, не розвиваються і не хочуть цього робити. Із цікавою людиною завжди буде про що подискутувати. І це будуть не тільки останні новини і зміни у житті.

3. Підтримка і вміння слухати. Кожний друг - трошки персональний психолог, це людина, яка чесно скаже, коли ви взагалі поступили неправильно і маєте виправляти ситуацію, яка буде із вами завжди чесною, але не буде засуджувати. Така людина також може пробачити і зрозуміти.

4. Приймати недоліки. Кожна людина - особистість, яку не можна перероблювати під себе, тому друг/подруга має приймати недоліки, але підштовхувати до розвитку, надбання правильних звичок, які трохи скорегують певні недоліки.

5. Натхнення. Кожний мій друг/подруга - люди, які змінюють у позитивний бік, я надихаюсь, слухаючи їхні думки і ідеї, бачачи їх творчість/діяльність чи просто спілкуючись. Якщо після спілкування з другом, ви завжди маєте неприємний осад і повне енергетичне виснаження (у мене таке було), - це не ваша людина.

Друг:

❌ не обов'язково має гуляти з вами кожний день чи тиждень, зустрічатися постійно. Чомусь часто це чую, але це не вимір справжньої дружби. ❌ не обов'язково має спілкуватися з вами 24/7. Теж часто таке можна почути, але я думаю, що кожен має поважати особистий простір і час, все життя не можна витрачати на розмови. ❌ не має переставати спілкуватися із вашим спільним другом, з яким ви нещодавно посварилися/перестали спілкуватися. Це не його/її проблеми.

❌ ніколи не приховає неправди, якою вона б не була. Ні про що, ні про кого, ні задля "спокою".

❌ не має у всьому погоджуватися, може відмовити у допомозі.

Це, перш за все, безкорисливі відносини, побудовані на взаємному бажанні і повазі.

Посміхайтесь❤❤🕊

My Philosophy/ ДумкиWhere stories live. Discover now