20.11.2017

4 1 0
                                    

Тоді, як я стала проходити свій 20-тий онлайн-курс, вирішила трохи розказати про це.

Що таке MOOC? Де вчитися програмуванню, технологіям, мовам, CEO, SMM і т.д.? Як закінчити магістратуру американського чи європейського вишу вдома? Підготуватися до ЗНО без репетиторів якісно? Відповідь тут.

Думаю, проблема будь-якого ВНЗ полягає у тому, що часто університети, відкриваючи факультети і розробляючи до нього предмети, які наразі потребують роботодавці, мають об'єктивний недолік, що програми трохи застарівають (технології швидко розвиваються), тому, як правило, некласичні факультети часто на крок позаду існуючих тенденцій. Особливо у програмуванні. Тому раджу (суб'єктивно) обирати найширші в плані альтернативи майбутньої сфери роботи і класичні спеціальності, де програма є усталеною, неодноразово випробуваною. Так ви отримаєте фундаментальні знання, а "на стороні" зможете отримати додаткову інформацію у більш вузькій сфері. Перед тим, як бігти у приватні школи і курси, раджу поглянути у бік MOOC.
MOOC - Massive Open Online Courses - це цікавий проект, який надає змогу вивчати різні сфери від найпрестижніших ВНЗ (Гарвард теж) і організацій у себе вдома. Такі курси також розробляють і найкращі університети України (КНУ, КПІ, НаУКМА і т.д.) Це класно, адже:

1) якщо це англійською чи іншою іноземною мовою, то таким чином можна розширити свій лексичний запас

2) не треба витрачати час і гроші на дорогу

3) можна робити завдання вдень і вночі, робити власний графік

4) можна отримати гарантовано сертифікат про проходження курсу, а інколи і крЕдити (ECTS) у разі вступу саме до того ВНЗ, курс якого проходили (далеко не завжди, але таке є)

5) можна поспілкуватися із такими ж "студентами" із різних куточків світу

6) постійно переглядається актуальність інформації

7) можна закінчити магістратуру заочно через таку організацію, при цьому не переїжджаючи, навчаючись вдома. Це можливо через Coursera, про інші платформи не скажу, не знаю точно.

Найліпші серед іноземних:
1. Coursera: тут я пройшла всі 19 онлайн-курсів, ще у "прогресі" маю 4, а у планах точно ще не один десяток.

2. EdX

3. FutureLearn

4. FUN

5. Udacity

Українські платформи:

1. Prometheus: тут є крутий курс від Гарварду з програмування, що називається "CS50", для мене поки рано, але, можливо, тут хтось цікавиться програмуванням, а також цикл курсів із підготовки до ЗНО (якби вони вийшли раніше, я б, можливо, і не стала ходити до репетиторів, адже проглянувши бігло курс за два дні до ЗНО (вони вийшли десь у травні), я зрозуміла, що там подано інформацію дуже структуровано). 2. EdEra

От і все. Якщо є питання з приводу цієї теми, задавайте у директ або гугліть☺

My Philosophy/ ДумкиWhere stories live. Discover now