Пост до 11-класників. 07.10.2017

11 3 0
                                    

  Порада 11-классникам: навчання у школі важливе, але краще зосередьтесь на екзаменах, а найголовніше - на виборі цікавого факультету, який вас буде надихати, а не популярні, "мега-прикладні" професії, які будуть вам каторгою 4 роки.
Я обрала не найбільш прикладний факультет, але жодної миті не пожалкувала, бо це дійсно дуже цікаво і захопливо особисто для мене (я не буду нічого радити стосовно факультету, бо не можу знати інтереси людини, не провчилася тут досить довго і не знаю, чого саме хочете від універу. Для мене, наприклад,не був принципіальний факультет, але важлива була саме гуманітарна освіта, бо моя future професія достатньо гнучка в цьому плані). Я навіть дивуюся, чого я сумнівалася і не обрала його 1 пріоритетом.
________________
Прочитайте звіт професії, які "помруть" через 10-20 років і ви побачите, що страхові агенти, збирачі податків, бухгалтери, модератори, туроператори і майже всі професії турсфери, юрконсультанти, аналітики, нотаріуси і інші вже не будуть потрібні у 2030 (щезнуть більше 50 професій).
А знадобляться люди у сферах IT, 3D-моделей, стартапів, валюти, медицини, космосу, робототехніки... Тому світ дуже змінюється, ми цього просто не помічаємо.
________________
Головне в універі для кожного має бути:
а) отримання знань
б) комунікація, заходи, весело проведений час
в) всебічний саморозвиток
________________
г) і вже востаннє: отримання роботи
Чому? Бо наявність "корочки" НЕ гарантує працевлаштування саме за спеціальністю, бо обираючи прагматично факультет, ви, певне, облишили себе можливості послідувати мрії, а згодом робота буде приносити негатив. Вже минув той, час, коли диплом=робота.
________________
Тож, 11-класники! Придивіться уважно до напрямів.
Тільки вже у травні я зрозуміла, що я зовсім не хочу туди, куди планувала спершу: право або журфак - тому я навіть не подавала документи на 1-ший напрям, а на 2-гий подала за 9 пріоритетом. Тому реально подумайте, що вас цікавить, а не де більше робочих місць. Нікого не слухайте, це має бути лише ваш вибір. А якщо не знаєте, то йдіть у сфери, що почали розвиватися. Можливо, ви майбутній менеджер з космотуризму чи творець роботів, хто знає?😌  

My Philosophy/ ДумкиWhere stories live. Discover now