17.12.2017

4 1 0
                                    

  Про блог, інтернет і телефон.

Батьки і подруга часто кажуть, що я весь час у телефоні, це їх трохи засмучує, на що аргументую, що у цьому гаджеті половина мого життя: від нотаток із віршами, переліком справ, фотографій до домашки (яку всю вміщаю у ТГ і роблю у більшості випадків через телефон), книг, справ, спілкування.
Здається, була у 10 класі, коли завела анонімний блог. Друзів тоді особливо не було, з новим класом не дуже потоваришувала через внутрішній бар'єр, тож, зрозуміла, що треба щось робити! Так і з'явився блог, там я знайомилася із чималою кількістю цікавих людей, але всі вони були на пару років старші за мене, а так як легко було комунікувати, тому просто не згадувала про свій вік😜. Тоді прийшла ідея, що треба щось робити важливіше і пости стали мати мету мотивувати і надихати😌. Отримувала листи із відповідями, що блог давав трошки сил і тепла, деякі люди писали із проханням, щоб я щось порадила у проблемній ситуації чи дилемі. Саме тоді я зрозуміла, що люди люблять щирість, простоту і легкість, саме тоді зрозуміла, що відкритись оточуючим не так складно. Зараз я мотивуюся блогами знайомих, не роблю вже цього сама. Цей час був важливим, коли я відчувала себе такою потрібною, в той час, як у реальному житті був непростий період, і я просто не могла бути відкритою...
___________________________________________
Багато часу минуло, я вже маю друзів і в житті, охочих стати близькими людьми достатньо, а у той блог вже давно не заходила, але інтернет-спілкування для мене досі є таким комфортним і цікавим. Мій найкращий друг - людина з іншого куточка України, з більшістю друзів я знайомилася саме через соц мережі, можливо, через певну сором'язливість при знайомстві мені це було важко зробити у житті і інколи я втрачала можливості потоваришувати.

Я розумію, що це неправильно ставити техніку досить високо, коли це просто купка металу, плати і скла, але щиро скажу, що не уявляю вже життя без телефону. І звичайні книги я читаю повільніше, ніж електронні - просто звичка випрацювалася "сканувати"
електронні. Інтернет став вже занадто важливим джерелом знань і комунікації. І трохи лякає, коли замислюєшся про це...  

My Philosophy/ ДумкиWhere stories live. Discover now