Part 54

81 7 0
                                    

    Саске срещна погледа на мама и само поклати глава. Не мисля, че е способен да говори в момента. Надали вече се смущаваше от факта, че това е майката на гаджето му. Сега се смущаваше от факта, че тази жена е разговаряла с майка му. Че и се е налагало да се среща с нея изобщо. Погалих главата му зад врата и се усмихнах. Трябваше да съм буфер в този момент, може би.

- Друго, което да накара Саске да си удари главата?- по лицето ми се четеше мнението ми за въпроса и желания отговор.

- Нека помисля...- подсмихна се мама, докато го гледаше весела, най-после.- Чух, че си много умно момче. Че си талантлив, само не успях да разбера, защо си спрял с пианото.

- Пиано...- повтарях аз, докато Саске отново искаше да се удари някъде.- Това е толкова готино... тузарче такова...- засмях се аз.

- Бях на пет!- изстреля той веднага, опитвайки се да се защити.

- Най-после проговори.- засмя се на свои ред мама.- Така, кажи ми сега моето момче... Какви са тези неща? Годеж? Сватба? Бебе? Майка ти спомена, че се надява да стане баба едва след още няколко години.

- Толкова съжалявам, че ви се е наложило да преживеете това.- простена Саске тихо,- Тази жена е просто... просто...

- Не се извинявай. Беше забавно. Научих доста неща за собствената си дъщеря.

- Какво?!- включих се веднага.

- Влияела си лошо на горкото момче...- тя се наслаждаваше на това, толкова й беше забавна мъката ми.- Опитваш се да го поквариш. Добре съм те възпитала значи. А аз си мислех, че си срамежлива и ще си останеш стара мома....

- Мамо!- сега аз искам да си ударя главата в масата.

След това се заговорихме за други неща. Бяхме отделили прекалено много време на човек, който не го заслужава. Разказахме на мама случващото се с Наруто и Хината. Разказах й деня си, Саске също участва. Бяхме се заговорили така, все едно пред нас не стоеше родител, а една от нашите приятелки. Смяхме се на Хината, на Ино... на колекцията на Наруто. Мама ни разказа, как татко едно време също е имал колекция, но от стари списания. Някакво праисторическо списание, което сега ще струва много. Оказа се, че Саске има няколко броя.

- Имаш тема за разговор и с баща ми.- засмях се аз лекичко.

- Да, като изключим темата за сватба, не мисля, че е готов за това...- отново ни се подигра мама.

Пушенето не винаги вредиWhere stories live. Discover now