Proloog

1.1K 29 58
                                    

Met een babyblauw jurkje aan loop ik naast Kasper een afgehuurde zaal in. We hebben beloofd dat we zouden helpen met alles klaarzetten voor de jaarwisseling die we gaan vieren met de jongens van verschillende selecties van Ajax.

"Ah, daar hebben we de twee Dolbergjes!" Hoor ik Matthijs de Ligt zijn stem door de nu nog bijna helemaal lege zaal. Hij staat met zijn vriendin Annick versiering op te hangen en ze kijken beide naar mij en Kasper. "Kas, kun je mij helpen?"

"Nou zeg!" Annick slaat Matthijs tegen zijn bovenarm en loopt naar mij toe. "Kom, wij gaan de hapjes wel klaarleggen." Ze slaat haar arm om me heen. "Carel!" De jongen die net binnen komt lopen kijkt op. "Kun jij de drankjes klaarzetten?"

"Prima." Carel komt naar Annick en mij toe gelopen en hij steekt zijn hand naar mij uit.

"Janna Dolberg." Stel ik mijzelf voor.

"Carel Eiting." We schudden onze handen en ik glimlach. "Je bent vast de befaamde zus van Kasper." Ik grinnik.

"Ik wil denk ik niet weten wat Kasper allemaal over me verteld." Carel grinnikt nu ook.

"Maak je geen zorgen, hij zegt niets verkeerds over je, behalve dan dat je een echte schaatsfreak bent?" Ik begin te lachen.

"Ja, dat ben ik wel ja." Mijn wangen worden zo rood als tomaten. Als Kasper het nog maar een beetje normaal heeft gehouden is het al raar, want ik ben serieus obsessed met schaatsen en vind het dan ook erg jammer dat er amper een Deen schaatst en helaas heb ik zelf het gen niet om goed te kunnen schaatsen, natuurlijk ik kan mijn rondjes rijden, maar de rondjes in dertig seconden zitten er toch echt niet in, ook niet met goede training. Ik hoop dat Carel het niet in de gaten heeft, hij is een leuke jongen op het eerste oog, daar valt niets van te zeggen.

"Ach, iedereen heeft zijn eigen trekjes toch?" Vraagt Carel dan en ik knik voordat Annick mij meetrekt naar de keuken die aan de zaal vast zit.

"Leuk is Carel huh?" Vraagt ze met een grijns. "Ik ken hem goed, hij is Matthijs' beste vriend. Hij is single." Ik geef haar een speelse duw. Annick ken ik nu al aardig goed: ze was de eerste van de vriendinnen van de jongens die ik heb ontmoet: Mikky, de vriendin van Frenkie de Jong, Marijn, de vriendin van Donny van de Beek en Daphne, de vriendin van Daley Sinkgraven.

"Ik heb geen enkel belang in een lange afstandsrelatie An, plus ik heb überhaupt geen belang aan een vriend, laat mij nog maar een poosje single zijn." Annick begint te lachen.

"Wacht jij maar af." Ik rol mijn ogen en doe normaal als Carel binnen komt lopen. "Het drinken staat hier, als je dat op de tafel om de deur wil zetten graag." Carel knikt en loopt met een paar flessen onder zijn armen de keuken weer uit. "Zullen wij ook maar aan de slag gaan?" Ik knik en we pakken alle voedselwaren en verdelen het over schalen en borden. We snijden wraps, kaas en worst en verdelen dat dan ook weer. Dat alles terwijl Carel heen en weer blijft lopen. Zodra al het drinken er staat brengt hij de glazen en daarna het eten.

"Ik breng deze wel weg." Annick is bezig met de laatste schaal en Carel is net weg gelopen met een andere schaal, dus ik besluit hem weg te brengen.

"Daar hebben we de volgende Deen!" Hoor ik de vrolijke stem van Daphne. "Lukt het?" Ik knik en wil me net omdraaien om de schaal op de tafel te zetten, maar Carel heeft net besloten om de keuken weer in te gaan, dus dat gaat op het nippertje goed.

"Whoops!" Zeg ik lachend en ik kijk Carel snel even aan. "Sorry, dat was niet de bedoeling." Hij grijnst.

"Natuurlijk niet." Hij knipoogt en verdwijnt dan de keuken in.

"Zo zo. Die heeft fix." Ik kijk Daphne met samengeknepen ogen aan. "Ik houd mijn mond al." Maar de grijns op haar gezicht zegt iets anders. Ik begin te lachen en loop naar Kasper die met Vaclav Cerny staat te praten.

"Hey." Ik schuif mijn arm door die van Kasper. "Vasa." We beginnen gezellig te kletsen en langzaam loopt de zaal vol. "Ik ga even wat drinken halen." Ik loop naar de tafel met drankjes en pak een glas met Cristal Clear. Ik breng het glas naar mijn lippen en draai me om. Ik bekijk de mensen die hier rondlopen. De leeftijden verschillen nogal van de mensen die hier zijn: van de broekjes die nog maar net bij de selectie van onder 19 zitten tot de oude rotten zoals Lasse Schöne die al meer dan een decennium voetballen, met alle respect natuurlijk.

"Ben je mensen aan het bespieden?" Ik schrik en laat daardoor bijna het glas uit mijn hand vallen. "Sorry." Carel begint te lachen.

"Je vind het wel erg leuk mij de stuipen op het lijf te jagen of niet?" Carel begint te lachen.

"Ach, ieder zijn hobbies." Ik schud mijn hoofd maar glimlach stiekem toch. "Wat zijn jou hobbies dan? Naast schaatsen kijken?"

"Voetbal kijken en zelf trap ik ook nog wel eens een balletje met vrienden." Carel knikte. "Oh, en creatief bezig zijn. Kaartjes maken en nog meer van dat soort dingen."

"Wat leuk! Volgende keer moet je mij maar één sturen."

"Zal ik doen." Ik kijk de zaal weer in. "Ik ga even een frisse neus halen." Ik loop richting de uitgang en ik merk al snel dat Carel me op de voet volgt. Als we buiten staan ril ik van de kou. Het is kouder dan ik had verwacht.

"Heb je het koud?" Carel trekt zijn vest uit en slaat hem om mijn schouders. "Beter?" Ik knik.

"Dank je." De rest van de avond blijven we praten – buiten en in de hal van het gebouw – en de tijd vliegt voorbij. Zo snel zelfs dat voordat we we het in de gaten hebben binnen het aftellen begint. We kunnen niet op tijd binnen zijn voordat ze bij nul zijn. 2017 is officieel begonnen. Ik draai me naar Carel. "Gelukkig nieuwjaar." Fluister ik en kijk in Carels grijs-blauwe ogen.

"Gelukkig nieuwjaar." Onze lippen raken elkaar en automatisch leg ik mijn handen in zijn nek en speel met zijn haren. Dit is nog eens een manier om het nieuwe jaar in te gaan.



Hallo allemaal, daar ben ik weer :) Dit keer met een kort verhaal, dit boek gaat waarschijnlijk rond de vijftien hoofdstukken worden max, maar met mij weet je het maar nooit want ik probeer ook al een hele poos red velvet af te ronden, maar het lukt gewoon nog niet XD. Ach, we zullen het zien toch? In ieder geval hoop ik dat jullie dit boek leuk gaan vinden. Laat het gewoon even weten!

Ik wens iedereen een gelukkig 2018 waarin al jullie dromen waar mogen worden <3

FireworkWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu