29.bölüm AİLE

1K 52 11
                                    

Mizah 22.12.2017 🎈 221 sıradayız teşekkür ederiz ayıcıklar.

Alya'dan

Bol kusmuklu geçen İstanbul yolculuğundan sonra sonunda eve girebilmiştik. Sadece iki gün duracaktık. Yarın çok yorucu birgün olacaktı . Büyük gündü yarın .

" Alya sana diom kız " annemin sesiyle Anneme döndüm .

" Ne ne ." Dedim

" damat ne iş yapıyor " sanane aney sanane

" Polis anne ." Dedim.sabırla maaşına kadar soracaktı bu kadın adamı yaşlandırır evde fare gibi gezinen kardeşimin kafasına yapıştırdım bir tane .

" Fare gibi dolanma velet ortalıkta de siktir lo ." Dedim annem terliği gelip götüme yapıştırdı . Ne kadar sevgi (!) Dolu bir aile, kardeşim kafasını tutarak zırlamaya başladı .

" Ayy Alya ağzını arılar soksun çocuğunu ayarlarıyla oynama sen gidince de siktir looo die bağırarak geziniyor ay bana birşey oluyor ." Diyerek kendini odanın dışına attı . Sakat galiba diyerek geçirdim içimden sonra güldüm . Bu ailede bir normal insan olmaz mı ?

Evimi özlemiştim odamı yatağımı çok özlemiştim odama şöyle bir baktım küçük bir odaydi ve duvarlar bizim kızlarla fotoğraflarımız doluydu . Rüya' nın eline kusarken çekilmiş fotoğrafa bakıp güldüm . Eslemin ağzına rimel sokarken ki fotoğraf . Bilgenin dilencilik yaparken ki fotoğrafı . Çok güzel günlerdi be . Biz hiçbir zaman , rezil olma korkusu yaşamadık . Çünkü , umurumzda değildi .Bu hep böyle oldu. Diğer fotoğrafı inceledim lise mezuniyeti rüyanın sırtına binmişim ve o düşmek üzere . Ne güzel günlerdi asla özlemem dediğim günleri bile özlüyordum .Anlamadığım tek şey yani bankada mal varlığımız vardı evlerimiz arsalarımız ama anamlar böyle orta gelirli bir aile gibi geçiniyolar vallaha çok değişik ya da ailem de benim gibi beleşçiii.

"Geldi mi bizim sarı civciv " dien babamın sesiyle yataktan uçarak salona geçtim ve babamın üzerine atladım .

" En sevdiğin kızın geldiiiiii." Dedim babamın yanağına tükürüklü öpücükler bırakırken .

" Ayy ismaiiilll biz bu kizi yaparken neyi eksik yaptık ." Dedi

" fesubanallah Aney o nasıl laf." Dedim ve devam ettim " bu kadar aile saadeti yeter ben odama gidip uyuyorum bizim kızlar gelirse Alya yok kocaya kaçtı diyin." Dedim odama geçtim .

*******

Bilge'nin ağzından

Bu koku ne kadar güzeldi böyle . Babaanneme iyice sokuldum uyuyordu geleli 1 kaç saat olmuştu . Babaannemle uyuyorduk yani o uyuyor ben onu izliyordum ne kadar özlemistim . Babaannem ;babamdan kalan tek yadigar...

Yaklaşık 10 yaşından beri babaannemle yaşıyordum . Bir annem vardı sözde anne . Babam öldükten 2 yıl sonra kocasıyla evlenmişti . Kalbime giren şiddetli ağrı ile nefesimi tuttum. Aklıma gelmemesi gereken şeyler gelmiş ve beni yine üzmüştü.

*********

" senin gibi şu yemeği güzel yapan yok be ayşe sultan ." Dedim elimdeki börekten kocaman bir ısırık daha aldim .

" Ayy annesinin kuzusu afiyet olsun ." Dedi o benim annemdi...

Babaannem bana annelik yapmıştı ve bu durum hayatta en şanslı olduğum konuydu .

" Yusuf' da senin böregine bayılıyor hatırlıyor musun lisede hep onada yapardın ."dedim

" Ayy çok severdi çocuğum o nie gelmedi ." Dedi huysuz bir edayla yusuf aşkı öldürüyordu beni babaannemin .

B E A R -18Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin