Gözle Görülenin Ardında

57 3 0
                                    

Dışarısı buz gibi soğuk bir havayla kaplıydı. Neredeyse öğlen olmuştu fakat hala karanlıktı etraf. Sanki güneş inatla doğmayı reddediyordu. Evet, kesinlikle kararlıydı bu konuda. Doğduğu an geri dönemeyeceğini fark etmişti çünkü. Her ne kadar parlak olsa bile o karanlığa meydan okuyamayacağını anlamıştı. Meydan okumaya kalkışsaydı eğer, vazgeçmek zorunda kalacağı çok fazla etken bulunuyordu çevresinde. Sayısını aklında tutamayacağı kadar fazla, hem de. Zorluk seviyesine gelirsek, belirsiz. Daha önce hiç karanlıkla yüzleşmediğinden bilgisizdi. Hep sabahları etrafı aydınlatır, karanlık olunca ise hafiften kendi evine çekilirdi. Sıradandı hayatı. Hatta o kadar sıradandı ki, bu sıradanlıkla bir bütün olmuştu adeta. Hayatında başka hiçbir gayesi olmayan basit bir güneşti. Aslında sorarsan belki neden sabahları gökyüzüne çıktığını bile bilemezdi. Hatta gökyüzünün ne anlama geldiğiyle ilgili herhangi bir bilgiye sahip değildi. Dıştan bakılınca her ne kadar parlasa, etrafı aydınlatıyor gibi görünse de, içini karanlık çoktan ele geçirmişti. Sıradan hayatını sürdürebilmek için ruhunu satmıştı karanlığa. Hep bir fedakarlık peşindeydi. Etrafı aydınlatıp, aydınlattığı gezegende insanlara küçük bir parça mutluluk, neşe sunmak adına yapılan bir fedakarlık. Peki ya içten mi yapıyordu tüm bu fedakarlığı? Cevap basitti:

"Hayır"

Sadece zorundaydı, mecburdu çünkü tüm yaradılışı boyunca tek bir gayesi vardı, ona öğretilen tek bir şey,

"Gökyüzüne ulaş ve etrafı aydınlat."

Peki ya sonra?

"Sana söyleneni yap sadece. Görevin bu senin!"

İşte savunmasız ve bilgisizdi. Zaman geçiyordu ve değişen hiçbir şey yoktu. Kendini yalnızlığına adamıştı. Sapsarı fakat bir o kadar da gri. Akşamları karanlık çöktüğü zaman etrafta ne olup bittiğinden bile habersizdi. Ta ki yaptığı ufak bir yanlışına kadar...

 Yine sıradan bir gündü fakat durum biraz farklıydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yine sıradan bir gündü fakat durum biraz farklıydı. Etrafı aydınlatmaya koyulan güneş, çok çok uzakta ufak bir gölge fark etti. Ne olduğunu öğrenmek isteği uyanmıştı içinde. Daha önce hiçbir gayesi olmayan güneş için bu sıradışı bir olaydı. Mavi gökyüzü ve şeffaf bulutlar hariç ilk kez farklı bir renkle karşılaşmıştı çünkü. Grimsi bir gölge...

 Grimsi bir gölge

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Peki ya umudun rengi?Where stories live. Discover now