Dramatický zápas

364 29 3
                                    

Sme v škole už mesiac a Potterovi už hrozila smrť niekoľkokrát: hneď, ako sme dojedli a šli do Chrabromilskej klubovne, ráno cestou do Veľkej siene, VO Veľkej sieni, po vyučovaní, dokonca aj v KNIŽNICI (napíšem to veľkým, aby ste uverili, že si nevymýšľam), kde som si myslela, že od neho budem mať aspoň chvíľu pokoj, pretože nebolo zvykom vídavať Pottera na mieste, kde sa len a len učí, a kde sa musí byť potichu a nevystrájať žiadne hlúpe somariny, no a potom celý ten mesiac mi bol neustále za zadkom, takže som sa ani zaboha nemohla učiť na VČÚ, do ktorých zostával ešte jeden celý mesiac. Našťastie som mala pri sebe svoje najlepšie kamarátky, bez ktorých by som asi s najväčšou pravdepodobnosťou skončila v Nemocnici u svätého Munga a Potter na onom svete, takže im vďačí za život a to hneď niekoľkokrát.

Popri tom učení a ignorovaní Pottera som musela myslieť aj na metlobal; blížil sa totiž predposledný metlobalový zápas v tomto školskom roku - Chrabromil proti Bystrohlavu. Viedli sme pred Slizolinom o 250 bodov, takže sme sa nemuseli báť, že by nám uchmatli metlobalový pohár, ktorý Chrabromil vyhráva od čias, kedy do tejto školy chodil slávny Harry Potter.

Tréningy sme mali každý deň od štvrtej do siedmej, takže som sa učila večer, kedy sa mi veľmi nechcelo. Bola som unavená z tréningu a s Pottera, ktorý mi ani na ihrisku nedal pokoj a zakaždým, keď sa naskytla príležitosť si do mňa s chuti rypol.

,,Super! Boli ste skvelí!" pochválil nás Nathaniel, keď sme pristáli.

,,Som na vás pyšný. Len tak ďalej. Ak budete takto hrať aj počas zápasu, a ja o tom nepochybujem, navýšime svoje skóre pred Slizolinom nanajvýš o ďalších sto bodov."

,,Čo znamená, že máme metlobalový pohár v kapse! Woo hoo!" zakričal Zack celý šťastný a my ostatný sme sa k nemu pridali.

,,Dobre, dobre! Choďte si oddýchnuť. Ďalší tréning bude zajtra. Načerpajte dovtedy plno energie a hlavne si dávajte pozor, čo jete a pijete, jasné?" pritom sa pozrel na Zayna.

Pamätáte sa, čo sa stalo, nie? Ako Zayn za záhadných okolností vypil jed a tak za neho musel zaskočiť Justin. Určite mu ho podstrčil úmyselne. Som si tým istá! Keby som vtedy vedela, čo je Justin zač, nikdy by som Nathanielovi nedovolila, aby ho zobral do tímu.

Všetci sme sa pobrali do hradu.

,,Treperenda!" povedala Patrícia Tučnej panej heslo, tá sa prehupla a vošli sme do klubovne, kde sme sa rozdelili na dievčatá a chalanov a všetci šli do svojej izby.

,,Čaute baby!" pozdravila som ich hneď, ako som prešla prah dverí.

Oprela som metlu o stenu a pozrela sa na baby.

,,Teraz nie, Katie. Som unavená. Zajtra mi to povieš, dobre? Jediné, čo chcem je, sa okúpať a zaľahnúť do tejto postele." povedala som unaveným hlasom a vybrala sa do kúpelne, kde som za sebou zatvorila dvere.

Pošúchala som si tvár, pustila teplú vodu, ktorá začala napĺňať vaňu a dala si dole spotenú mikinu.

,,Ahoj, Fred!"

Počkať, čože?!

,,FRED!" zjačala som a vybehla z kúpelne.

,,Čo tu robíš?!" šokovane som sa ho spýtala.

,,To som ti chcela povedať." ozvala sa Katie. Postavila sa a šla k Fredovi.

,,Čo? Že Fred je v našej kúpelke, do ktorej mimochodom nepúšťame chalanov, pretože je určená len pre dievčatá?" založila som si ruky na hrudi.

Zabijem ťa, Potter!Where stories live. Discover now