Halloween a Hrdozobec

670 33 6
                                    

31. Október.

Áno, presne tak. Dnes je Halloween a už od rána je po celom Rokforte cítiť lahodnú vôňu pečenej tekvice. Profesor Flitwick a profesorka McGonagallová mali už od rána plné ruky práce so strašidelnou výzdobou vo Veľkej sieni (skôr profesor Flitwick, pretože McGonagallka ho dirigovala, kde a čo má dať). Keď vyzdobili Veľkú sieň, (čo bolo asi okolo druhej) McGonagallka vypochodovala zo siene ako blesk a namierila si to do zborovne, kde boli všetci učitelia a duchovia. Sadla si za vrch veľkého obdĺžnikového stola, a začala sa pýtať, či je všetko pripravené na halloweensku hru.

Je to taká strašidelná hra, pri ktorej môžete chodiť po celom hrade, čeliť strašeniu všetkých duchov a nakoniec sa dostať do Hagridovej chatrče a odtiaľ sa pomocou prenášadla preniesť späť do Veľkej siene. Zdá sa vám to ľahké? Na prvý pohľad áno, ale v skutočnosti je to strašne ťažké.

Hra sa začína vo Veľkej sieni, keď sú už tam všetci študenti a profesori. McGonagallka nám k tomu povie pár úvodných slov, upozorní nás na nové veci a potom začne odpočítať od 10. Po desiatich sekundách sa zhasnú všetky svetlá. Potom znova začne odrátavať (teraz ale od 30) a vy sa musíte predrať davom deciek, ktoré sa ako zmyslu zbavené budu drať von. Po tridsiatich sekundách sa dvere na Veľkej sieni zamknú a tí, čo tam zostali uväznení si budú musieť nájsť inú cestu von. Tí, čo mali šťastie a dostali sa von, to ale nebudú mať o nič ľahšie. Budú si musieť dávať pozor na duchov, ktorí sa ich budú snažiť vystrašiť na smrť (musím povedať, že vedia vážne úžasne strašiť! Mňa zatiaľ ešte nevystrašil žiadny z nich, ale podľa krikov, ktoré vždy počúvam, keď sa zakrádam po chodbách, usudzujem, že to musí byť úchvatné!). A okrem duchov, si budú musieť dávať pozor na pohyblivé steny, ktoré vás dokážu poriadne zmiasť a nahnevať (mne osobne sa to vždy stáva. Keď už som na konci chodby a vidím východ, stena sa posunie, zatarasí mi cestu a ja tak musím hľadať iný východ von. Neznášam tie steny a ony asi neznášajú mňa).

Keď sa vám ale podarí dostať sa z hradu von, môžete si vydýchnuť. Potom vám stačí len ísť k Hagridovej chatrči, vojsť dovnútra, dotknúť sa prenášadla, ktoré tam je, a preniesť sa späť do Veľkej siene a stať sa tak víťazom halloweenskej hry a ukončiť hru.

Asi sa pýtate, čo je odmenou za víťazstvo? No, je to vstupenka zadarmo do Medových labiek, jazda okolo Rokfortu na drakovi, mesiac bývať v tej najluxusnejšej ubytovni v celom hrade, a čo je najlepšie, na tri dni sa môžete vrátiť domov za rodičmi.

Vyhrala som už dvakrát za sebou a bola by som vyhrala aj tretí krát, kebyže milí pánko Potter nepodvádza a nevymkne ma pred Hagridovou chatrčou.

Stalo sa to minulý rok a ja som sa mu za to nepekne pomstila. Počkala som si na neho a použila naňho zaklínadlo Furnunculus a na tvári sa mu začali robiť obrovské vredy. Skončil s tým v nemocničnom krídle a mne to bolo úplne jedno. Pomstila som sa mu a to je hlavné.

Tento rok ale Potter nevyhrá, nedovolím mu to! Dobehnem k Hagridovej chatrči ako prvá, zmocním sa prenášadla a premiestnim sa do Veľkej siene. A žiadny Potter ma tento raz nevymkne a neuchmatne mi tak výhru.

S babami som sedela v Chrabromilskej klubovni a rozprávali sme sa o dnešnom večery.

,,Ja sa tak teším, baby! Nemôžem sa dočkať večera!" povedala som nadšene. Baby sa zasmiali.

,,Ani my sa nemôžeme dočkať až začne halloweenska hra. Som zvedavá, kto to tento rok vyhrá." povedala Katie.

,,Em... Žeby ja? Ja vyhrám tohtoročnú halloweensku hru."

,,A čo ak ťa Potter znova vymkne pred Hagridovou chatrčou?" spýtala sa ma Timea.

,,Nevymkne. Už mu to nedovolím. Nedovolím mu, aby ma znova vymkol a tak mi uchmatol výhru."

Zabijem ťa, Potter!Where stories live. Discover now