Doučovanie, zápas a dementor

457 26 11
                                    

Ten týždeň, kedy som musela čistiť poháre v Sieni slávy je konečne za mnou. HURÁ! HURÁ! A ešte raz HURÁ! Už by som ďalší týždeň nevydržala. Filch nás nútil aspoň tridsaťkrát drhnúť jeden metlobalový pohár, kým bol spokojný. Navyše sa nám naschvál motala pod nohy jeho mačka, pani Norrisová. Neustále sa okolo nás obtierala a mňaukala nám do uší, aby sme sa nemohli sústrediť. Keby som mohla (a Potter by so mnou určite súhlasil) nakopala by som ju do riti, vyliala na ňu ten dračí moč zmiešaný s obrím a vyhodila von oknom. Vážne mi liezla na nervy.

A to som si myslela, že mi najviac bude liezť na nervy Potter, ale stal sa pravý opak. Potter bol celý čas ticho (no, ak nepočítam tiché nadávky na Filcha a pani Norrisovú) a vôbec ma neotravoval, ani neprovokoval. Mal toho plné zuby ako ja.

Ale konečne je ten týždeň za mnou. Teraz sa Sieň slávy leskne perfektne vyleštenými pohármi vďaka mne a Potterovi. Pravdepodobne ešte nikdy neboli tie poháre vyleštené tak, ako sú teraz. Normálne by ste sa v nich videli ako v zrkadle. Ale ruky ma poriadne bolia; mám ich zodraté a popukané - sú suché. Vôbec v nich nemôžem držať prútik, tak ma bolia.

Tešila som sa na sobotu - rozhodla som sa, že nič nebudem robiť iba ležať v posteli a odpočívať. A tak som aj urobila. Od rána (no, od raňajok) som ležala v posteli a čítala si knihu, ktorú mi dal ujo William - Zaklínadlá, ktoré sa na Rokforte neučia. Je to fakt super kniha. Našla som v nej dokonca aj to kúzlo, ktoré na mňa musel použiť Potter, keď mi prefarboval vlasy na červeno. Pamätáte sa na to, nie? Niekoľko mesiacov som chodila ako úplný retard. Dostala som prezývku Červeno vláska a od Slizolinčanov Červená čiapočka.

Vtom do izby prišli baby a o niečom sa rozprávali. Rýchlo som knihu skovala pod vankúš a sadla si.

,,Ahoj, čo vám to tak dlho trvalo?" spýtala som sa. Obe sa na mňa pozreli a potom si Katie sadla na kraj mojej postele a Timea si prisunula stoličku.

,,Zastavil nás Justin." začala Katie.

,,Justin?" spýtala som sa prekvapene.

,,A čo chcel?"

,,Chcel, aby sme sa ťa spýtali, či by si ho nemohla doučovať z čarovania." povedala teraz Timea.

,,Čo? Ale, prečo ja? Ty si dobrá na doučovanie." pozrela som sa na Timeu.

,,Ale z kníh. A navyše, ty si najlepšia z čarovania z celej triedy."

,,A Potter." dodala Katie.

,,Ak dáva pozor." pozrela na mňa.

,,Výborne vieš švihať prútikom, hovoriť zrozumiteľne zaklínadlá a vždy sa sústredíš, keď nejaké vyslovuješ." pousmiala som sa.

,,A pamätáš, ako si ma učila Odzbrojujúce zaklínadlo, ktoré som sa za nič na svete nemohla naučiť?"

,,To som sa natrápila, dokiaľ som ťa ho naučila." zaspomínala som si.

,,Tak prečo teraz nechceš pomôcť Justinovi?" spýtala sa ma Timea.

,,Nie každý je taký nadaný na čarovanie ako ty, Laura." povedala Katie. Pozrela som sa raz na jednu raz na druhú.

,,Akoto, že vždy máte pravdu?" obe mykli plecami.

,,Tak dobre. Pomôžem mu. Ale ak sa vás niekto nabudúce bude pýtať, či by som ho nemohla doučovať povedzte, že nech prídu za mnou, nech to po vás neodkazujú. Nie ste predsa moje sovy a ja nehryziem."

,,Sľubujeme." povedali naraz a všetky sme sa zasmiali a objali.

********

Nedeľa ubehla až neskutočne rýchlo a bol znova pondelok. Ach! Ako ja pondelky neznášam!

Zabijem ťa, Potter!Where stories live. Discover now