8

4.4K 159 15
                                    

{Rose}

Met nog altijd warme wangen kom ik thuis aan. Mijn moeder komt aanlopen en haar blik valt gelijk op de trui die ik aanheb. De duidelijke geur van sigaretten is ook zeker aanwezig.

'Hebben jullie het veilig gedaan?'

'Mam! We hebben geen seks gehad! Je weet mijn regel.' Ze zucht hoorbaar en rolt met haar ogen. 'Maar wat is er dan wel gebeurd?' Vraagt ze.

'Niets bijzonders.' Ze trekt haar wenkbrauw op.

'Hij heeft me gemasseerd en we hebben gezoend.'

'Een massage?' Ik knik en sla mijn ogen neer. Bij sommige mensen is dat de sleutel naar seks, maar niet bij mij. Daarbij heb ik daar ook gewoon geen behoefte aan. Zuchtend ga ik op de bank liggen en zet ik de tv aan. Nu pas merk ik hoe moe ik ben.

***

Daar staat hij. Zijn bruine haren waaien met de wind mee. Met kleine stappen loop ik naar hem toe. Mijn hart klopt met de seconde iets sneller. Misschien is het de spanning die ik bij hem voel. Ik weet best veel over hem, maar als ik erover nadenk is alles bij elkaar veel minder dan ik hem vertelt heb.

'Hey.' Zijn stem is iets lager dan dat het normaal is. Hij gooit zijn sigaret op de grond en gaat erop staan. Ik sla mijn armen om zijn lichaam heen. Hij veegt een plukje haar uit mijn gezicht waarna hij een kus op mijn voorhoofd plaatst. Ik glimlach en pak zijn hand. We zijn niet samen, maar toch heb ik ergens het gevoel dat we samen zijn. Bij elk klein ding dat hij doet voel ik mijn hart sneller kloppen. Dit voelt anders dat met Timo. En eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht dat hij homo zou zijn.

'Waar denk je aan?' Vraagt Jason.

'Niets.' Hij knikt en we lopen samen een winkel binnen. De afgelopen week heb ik alleen maar met hem doorgebracht en ik houd ervan. Ik denk dat ik gevoelens voor hem begin te krijgen. Nu pas merk ik op wat voor een winkel het is. Mijn wangen worden wat roder en meteen sla ik mijn ogen neer. Ik wil alleen naar dit soort winkels als ik alleen ben of samen met Summer.

'Jason, wat doen we hier?' Sis ik. Hij lacht en trekt me de winkel weer uit.

'Ik wilde gewoon je gezicht zien als je daarbinnen stond, want je was overduidelijk nog steeds aan iets aan het denken.'

'Het is ongemakkelijk.' Mompel ik.

'Je kan me het vertellen.' Verzekert Jason me.

'Ik denk dat ik misschien gevoelens voor je heb.' Mompel ik. Zijn ogen lichten een beetje op. Hij opent zijn mond en sluit het vervolgens weer. Zijn telefoon gaat over en meteen neemt hij op. Ik hoor hem praten, maar waar het over gaat weet ik niet.

'Rose, kan ik vanavond bij jou slapen?' Ik knik en kijk hem aan. 'Logan geeft een feest, alleen daar komen allerlei gasten die ik niet mag.' Hij drukt een kus op mijn wang en glimlacht. We lopen de burger king binnen en dit keer ben ik degene die glimlacht.

'Als jij alvast een tafel zoekt, bestel ik wel.' Ik knik en loop naar boven waar het bijna leeg is. Ik ga aan het raam zitten en een aantal minuten later komt Jason glimlachend aanlopen. Hij komt tegenover me zitten en geeft mij m'n eten.

'Hoe weet je dit? Je zit vol verassingen.' Hij glimlacht maar toch schiet er iets van schuld in zijn ogen.

'Wat weet ik?'

'Mijn favoriete eten. We konden ook naar de mac gaan maar je koos voor de burger king en je hebt nu mijn lievelingseten.' Hij glimlacht verlegen en ik voel zijn voet tegen de mijne aan. We eten ons eten op waarna ik hem een briefje van tien geef. Hij duwt mijn hand terug.

'Als ik betaal, betaal ik en jij dus niets.' Zegt hij alsof ik het zou moeten weten.

'Maar ik wil niet dat je alles betaald.' Mompel ik.

'En toch doe ik het.' Hij knipoogt en staat op waarna hij het tafeltje opruimt. Ik trek mijn jas aan en kijk toe hoe Jason prutst met de prullenbak. Lachend loop ik ernaartoe en stop ik het erin. Beschaamd kijkt hij een andere kant op. Hij kijkt op en meteen valt zijn blik op een meisje dat langs loopt.

'Hey Jason.' Glimlacht ze.

'Clara.' Hij schraapt zijn keel en vervolgens kijkt hij mij aan.

'Waarom heb je me niet gebeld?'

'Geen behoefte aan.' Zegt hij bot. Zo ken ik hem niet.

'Dus je hebt me gebruikt?' Jason loopt weg waardoor ze bozer wordt. 'Lieve schat neem vooral de tijd niet om met hem uit te gaan, want nadat hij seks met je gehad heeft is hij klaar. Hij gebruikt je.' Ik kijk haar aan en trek mijn wenkbrauw op.

'Dat bepaal ik zelf wel.' Zeg ik waarna ik naar Jason loop. Hij heeft zijn jas al aangetrokken en hij pakt mijn hand vast waarna we naar buiten gaan.

'Sorry van net.' Verontschuldigt hij zich.

'Maakt niet uit.' Na een tijdje stopt hij met lopen en kijkt hij me doordringend aan.

'Ik vertel niet graag dingen over mezelf en vooral niet het verleden, maar ik vind dat je het recht moet hebben op dit.' Hij zucht en pakt mijn andere hand ook vast. 'Ik heb eerdere relaties gehad en in de laatste relatie die had, is mijn toen voormalige vriendin overleden. Elke keer als ik iemand een kus gaf of iemand zoende na wat er gebeurde zag ik haar voor me en dat deed pijn. Ik heb mijn gevoel weten uit te schakelen. Altijd als iemand me probeerde te zoenen ben ik het tegen gegaan, maar sinds ik jou ken kan ik mijn gevoel niet meer uitschakelen.' Ze slaat haar armen om me heen en heel even sta ik verstijfd op de grond. De koude wind dringt diep tot me door en ze kijkt me aan.

'Dus toen je me zoende..' Ze stopt met praten als ze ziet dat ik knik.

'Maar ik kan het proberen.' Er verschijnt een glimlach op haar gezicht. Ik buig en stukje naar voren en druk mijn lippen op die van haar. Mijn lippen bewegen teder en voorzichtig tegen die van haar aan. Mijn hand beweegt uit zichzelf naar haar wang toe. Ik glimlach en kijk haar aan.

'Wat is er?' Vraagt ze. Er ontstaan blosjes op haar wangen. Waarschijnlijk door de kus van net, maar ik zou betwijfelen of het niet door de ijzige wind komt.

'Niets.' Ze werpt me een ironische blik. 'Ik weer nu waar ik aan moet denken om haar te vergeten.'

'En aan wat denk je dan?' Lach ze.

'Aan jou.'

(Oh het is niet cliché hoor x, Doet Wattpad bij jullie ook zo vreemd en irritant? En wat vinden jullie van dit hoofdstuk?)

Het ProjectWhere stories live. Discover now