14.BÖLÜM

18.8K 750 210
                                    

Gül Peri'den ; 

Sabah uyandığımda erken saatler olduğundan biraz yürüyüş yapmak istemiştim. Normalde burada kızlar tek başlarına dışarıya çıkamazlar dı. Ben ise saat erken olduğu için kimse görmez diyerek yürümeye başlamıştım. yürümek, nefes almak bana çok iyi geliyordu. Tarlaların başına gelince oturmuş karşımdaki tarlalara bakıyordum. 

Arkamdaki hışırtılarla bir anda arkamı dönünce Diyarbakır'ın en büyük ağalarından Birşah ağa olduğunu görünce hızla başımı eğmiştim. "Kusura bakmayın ağam , görmedim sizi izninizle" deyip gitmek için adımımı atmıştım ki arkamdaki sert ses durmamı sağlamıştı. " Beni tanır mısın Gül peri" deyince ne yapacağımı şaşırmıştım . Bu ağa benim adımı nereden biliyordu. " Be..ben sizin adınızı duymuştum. Birkaç düğünde görmüştüm oradan tanıyorum" demiştim başım eğik bir şekilde. " Benim seni tanıdığım kadar beni tanımanı isterdim Gülperi " deyince bu ağa beni ne kadar tanıyor ki ? Bakışımı kaldırıp gözlerine bakmaya çalışınca, benden baya uzun olduğu belli oluyordu. 

1.90 boylarında kumral kahverengi arası saçlarıyla uyum içerisinde olan kahverengi gözleri ,sert sivri bir çenesi vardı. Uzaktan her gördüğümde korktuğum bir Ağaydı. Onu acımasızlığıyla tanımıştım. Mardin, Diyarbakır, herkes onun ne kadar acımasız ve duygusuz olduğunu anlatırdı. " Beni nereden tanıyorsunuz ağam " demiştim fısıltı şeklinde çıkan sesimle ,duyup duymadığına bile emin değildim. Bakışları çok farklıydı. Geçen kızlardan bir tanesi " ne olursa olsun Birşah ağayla göz göze gelmeyin. O adamın gözüne kimse kolay kolay bakamıyor "demişti,  ama ben bunları umursamadan gözlerine bakıyordum . 

Ben bu gözlerde öfke acımasızlık göremiyordum. Birşah ağa yavaşça yanıma gelip dibinde durunca bu korkmamı sağlamıştı işte. Bakışlarım beyaz gömleğinin göğsünde durmuştu. Boyum kısa olduğu için gözlerine bakmaya cesaretimi yoktu bu yakınlıkta. Saçından hissettiğim eller yüzünden geriye kaçmak istesem de Birşah ağa belimden tutmuş bırakmıyordu. "Kendini Gülperi Beyoğlu olmak için hazırla güzelim..."

Ayşim’den devam

Sabah uyandığımda yanımda Bedirhan yoktu. Hızla üzerimi giyip aşağıya indiğimde, masada yabancı bir adamın oturduğu dikkatimi çekmişti. Yavaş adımlarla masaya Bedirhan'ın yanına oturunca herkes "günaydın Ayşim "deyince hepsine "günaydın " demiştim.Karşımdaki adamı incelerken bulmuştum kendimi bu kadar sert ve acımasız bakan bir adamı ilk defa görüyordum. Bedirhan'a baktığımda bana baktığını görmüştüm ama bu bakışlar sakin değil,aksine çok sinirliydi. Başını yavaşça bana doğru eğip "bir daha benden başka bir adama bakarsan,o gözlerini oynarım " demişti sinirli sesiyle. Başımı tamam anlamında sallayabilmiştim sadece.

Bu adamda ne kadar kıskanç. Merak ettim baktım, ne var sanki bunda. Kahvaltımızı yaparken Bedirhan ve karşımdaki adamın konuşmalarından adının Birşah olduğunu öğrenmiştim. Kahvaltılar yapıldıktan sonra hep beraber düğün alışverişi için dışarıya çıkmıştık. Gülperinin davranışları çok farklıydı. Müsait bir zamanda neler olduğunu sormalıydım. Bunu aklımın bir köşesinde not edip annemlerin girdiği altıncı ya hep birlikte girmiştik. Bedirhan " en güzel alyans ve tek taşlara bakalım" deyince adam önümüze bir çok model koymuştu. İçten işlemeli şık bir alyans görünce elime alıp bakmıştım. Gerçekten çok güzel duruyordu.

Elimdeki alyansı Bedirhan'a gösterince başını olumlu anlamda sallayıp kuyumcuya " bunun erkek için olanını ayarlayın " deyince bende tek taşlara bakmaya başlamıştım, ama aklım biraz önce camın altında gördüğüm 5 taşlara takılmıştı.

Bakmış gibi gözüksem de bakamıyordum. Bedirhan'a dönüp bir cesaretle elimle 5 taşları işaret edip " ondan alabilir miyiz " deyince gülümseyip adamdan onları çıkartmasını istemişti . Ben hayranlıkla 5 taşlara bakarken Bedirhan'ın kulağıma fısıldadığını duymuştum. " İstediğin ne olursa olsun çekinmeden söyle güzelim " deyince dişlerimle dudağımı ısırıp başımı eğmiştim. Belimdeki ellerle başımı kaldırıp Bedirhan'a bakınca güzel ve zarif bir 5 taşı bana gösteriyordu. Parmağımı uzatmamı isteyince uzatmıştım. Parmağıma nazik bir şekilde yüzüğü geçirip gülümsemişti...

AYŞİM( TAMAMLANDI DÜZENLENİYOR)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin