12.BÖLÜM

19.6K 731 158
                                    

Masadaki uzun sessizlik bitmiş kaşık 
Çatal sesleri başlamıştı. Önümdeki yemeği yemek içimden bile gelmiyordu. Başımı kaldırıp aile üyelerine bakınca hepsinin gözünün benim üzerimde olduğunu görmüştüm. Onlara mutlu gibi gözükmek istesem de yapamıyordum. 
"Askimmmm bana yarın Mardini gezdirir misin hem seni çok özledim" diyen kadına ve Bedirhan ağaya olan nefretim bin kat daha artmıştı. 

İnsanlar gezmekte bahsederken ben bu konaktan ailemi bile görmek için dışarıya çıkamıyorken gezmek ha çok iyi . Gözlerimin dolduğunu hissedince şimdi olmaz Ayşim, onlara rezil olamazsın. "Doydum izninle kalkabilir miyim enişte " demiştim enişteme bakarak. " Kalk kızım yemekten sonra bir kahve yap yanıma gel" deyince başımı tamam anlamında sallayıp gülperinin odasına gitmiştim. 
Kapıdan girer girmez gözyaşlarım akmaya başlamıştı bile . "Anne !anne lütfen gel ve kızını kurtar." Diyerek hıçkırarak ağlıyordum. 

Gül peri içeriye girince" babam kahve bekliyor Ayşim. Bu halin ne sen hiçbir şey yapmadın o kadına göz mü yumacaksın. Şimdi ekip çalışması başlıyor. O kadın geldiği gibi geri gönderiyoruz senin kocan abim anladın mı kocanı bir İstanbullu ya mı bırakacaksın." Deyince "sakın! Onun bir çocuğu var ben bu evde fazlalıktan başka hiçbir şey değilim. Bir daha asla onun adını bana söyleme onunla ilgili hiçbir şey duymak istemiyorum." Deyip hızla odadan dışarıya çıkmıştım. Mutfağa girince o kadınla karşılaşmıştım. Onu umursamadan hızla kahve yapmak için elime cezveyi alıp kahvesini ve suyunu koyarak sade kahve yapmak için ocağa koymuştum. " Sen Ayşim misin ?" Sorusuyla bakışlarımı Cansu’ya çevirmiştim. " Evet ben Ayşim" demiş ve işimin başına dönmüştüm. " Demek Bedirhan’ın dilinden düşürmediği o meşhur aşkı sensin ha " demiş ve kahkaha atmıştı. Bu kahkaha alaycı bir kahkaha olduğunu anlamıştım. 

"Şu toprak gözlü sensin demek ha , Bedirhan’ın böyle sülük birine aşık olduğunu hiç düşünmezdim. Eh senide nerden buldu bilinmez ama hadi hayırlısı." Elindeki elmayı yiyerek dışarıya çıkıyordu ki " hm unutmadan buraya iyi bak tatlım çok yakında buralarda sürüneceksin. Hatta seni bu konaktan bile kovduracağım bu suratsız yüzüne kim bakarsa artık " deyince başımı önüme çevirip kahveyi koymak için cezveyi elime alınca içerdeki sert ses kahveyi elime dökmeme sebep olmuştu. “Sen ne dediğinin farkında mısın. Seni öldürürüm kadın ve sen bunları dediklerine pişman olursun." Beni vurabilecek misin Bedirhan “diyerek  konuşunca Bedirhan belimden silahını çıkartmıştı böyle bir şey yapamazdı Cansu korkuyla geriye doğru çekilirken Bedirhan gözü dönmüş gibiydi. Cansu’nun" yalvarırım özür dilerim buradan çekip gideceğim sözlerini aldırmıyordu. 

Bedirhan'ın silahı sıkacağını anlayınca hızla kendimi Cansu’nun önüne atmıştım. Etraftaki silah sesi ve bedenimdeki hissizlik benim sonumdu herhalde. Her şey uğultu gibi gelmeye başlamıştı kulağıma . Gidiyordum her şeyin zorluklarla ,acılarla ,çaresizlikle olduğu bu dünyadan gidiyordum... 

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞 

Beklemek bazen insanı olmadığı hallere sokabilecek kadar derin bir durumdu. Bekliyordum yaşama olan aşkımı bekliyordum. O ölürse yaşayabilecek miydim? O ölürse ben biterdim. Bu hayatta beni bitirecek tek kişi ameliyathane olan toprak gözlümden başkası değildi.  Onun şuan acı çekmesinin tüm sebebi bendim. O bu acıları hiç ama hiç hakketmiyordu. Sana olan sevgim gözümü kör ediyor be kadın uyan lütfen bu vicdan azabıyla yaşayamam diyordum sürekli içimden ... 

Saatler geçmişti ama hala Ayşim ‘den bir haber yoktu. Lanet kadın yüzünden aşık olduğum kızı vurmuştum. Yazıklar olsun sana Bedirhan yazıklar olsun. İçeriden çıkan doktorla hızla kalkıp yanına gitmiştim . "Doktor neyi var nasıl durumu gözünü seveyim iyi de" diyerek doktora yalvarıyordum. " Durumu iyi olacak inşallah ameliyat başarılı geçti. Bir süre uyutacağız . Hastayı lütfen yormayın." Diyerek yanımızdan uzaklaşmıştı. Ameliyathane den çıkan Ayşim beyaz örtülerin arasında yüzü kireç gibiydi . Bir defa daha kendime sayısızca hakaret etmiştim. Odaya alınınca yanına ilk ve son olarak ben girmek istemiştim. İçeriye girince yine o mükemmel kokuyla karşılaştım. Gittiği her yerde cennet kokusu yayan bir sevdam vardı. 

Yanına gidip elini tuttum yüzüne sayısız öpücüklerimi kondurup iyi olması için sayısız dualar ediyordum. " Uyan be güzelim söz git kafanı dinle ailenin yanında istersen düğün tarihini bile ertelerim ama yeterki sen iyi ol bana yeniden o gamzelerini göster . Yeniden mutlulukla parlasın sevdası olduğum toprak gözlerin. Bu kalbim seni ne olursa olsun çıkartmaz buradan yüreğim. Ama sen çıkmak için çabalama sen sonsuza kadar benimle bu kalbin içinde yaşayacak bir kelebeksin. " Demiştim ve elini öpüp dışarıya çıkmıştım... 

💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐 

Üzerimdeki hissizlik ve vücudumdaki ağrılarla kendime gelebilmiştim. Gözlerimi açmak için çabalamamda olmuyordu. Etraftaki alet seslerinden hastanede olduğumu anlamıştım. Ölmemiş miydim? Gözlerimi zar zor açmaya başladığımda odadaki beyaz ışık gözlerimi birkaç defa kırpıp tekrar açmamı sağlamıştı. Gözlerim odaya alışınca etrafıma baktığımda yanımdaki koltukta Bedirhan’ın uyuduğunu görmüştüm. Yavaşça kalkmak istediğimde karnımdaki ağrı yüzünden ağzımdan bir çığlık firar etmişti. Acıdan dolayı gözlerimden yaşlar akmaya başlamıştı. Bedirhan hızla yanıma gelip bana bakarken ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. "Allah'ıma şükür iyisin güzelim." Anlımdan öpünce kendimi geriye çekmeye çalışmıştım. 

Onunla konuşmak dahi istemiyordum artık. " Konuş benimle dilemin " deyince " konuşacak bir şey kalmadı ağam . Ben artık bekar bir kızım babamın evine dönüp yeni biriyle evlenmeyi bekleyeceğim" deyince  Bedirhan’ın gözlerindeki öfkeyi ,siniri, kıskançlığı çok net görebilmiştim." Sen böyle bir şeyi kadınım olmadığın sürece aklından çıkarmaya niyetin yoksa tez vakitte düğünümüz oluyor Ayşim. Bunu da böyle bilesin sen benimsin. Bu Mardin nasıl benimse, sende benimsin. Bu davranışların beni senden tiksindirmek yerine seni daha fazla istememe sebep oluyor. Bu halini bırak ve eski uysal Ayşim ol. Yakında evleniyoruz konak bebek sesi duymak ister kendini ona göre hazırla " diyerek cevap vermemi beklemeden çekip gitmişti...

Günler hızla geçerken yavaş yavaş kendime gelebilmiştim. Hastaneden taburcu olduktan sonra konağa gelmek istemesem de zorla getirilmiştim. O gün Bedirhan’ın damarına bastığım için evliliği hızlandırmıştı. Konağa gelince Cansu denen kadının burada olmadığını, Gülperi sayesinde öğrenmiştim. Konakta ki hareketlilik bitmiyordu.
Bu telaş herkes için mutluluk vericiydi. Herkes canla başla çalışıyordu. Sebebi ise Bedirhan ağa evleniyordu. Dillere destan bir düğün olacağını ben dahil herkes biliyordu. Alışveriş için yarın çarşıya inecektik. 10 gün sonra düğünüm vardı çünkü. 

AYŞİM( TAMAMLANDI DÜZENLENİYOR)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin