13.BÖLÜM

18.5K 738 159
                                    

Yavaş adımlarla yatağımdan kalkmak istediğimde Bedirhan’ın elleri buna engel olmuştu. " Yanımda kal gülüm. Uyandığımda seni yanımda görmek istiyorum" deyince bakışlarım yüzünü bulmuştu. Her zaman ki gibi değildi. Uyurken bir farklı oluyordu. Neden farklı bir zamanda farklı bir şekilde çıkmadın ki karşıma . Belki o zaman her şey daha farklı olurdu.
Elimi yüzüne düşen saçlara uzatıp yavaşça düzeltmeye başlamıştım. Alışmalıydım, Bedirhan benim kocamdı ve onu sevmesem de ona alışmak zorundaydım. Düşünceler içerisindeyken siyah gözlerin bana baktığını görünce elimi çekmek istemiştim ama sadece istemiştim. Bedirhan elimi tutup " bana kendi isteğinle dokunmanı istiyorum. Seninimgüzelim. " Deyince ne cevap vereceğimi bilmiyordum. Kapının çalınmasıyla ikimizde bakışlarımızı oraya çevirmiştik. " Ağam misafirimiz geldi annem gelsinler dedi " deyip gitmişti. Bedirhan’a bakıp "misafir kim " deyince gülümseyerek " bilmem bak bakalım kimmiş " demişti yüzündeki gülümsemeyle.
Yataktan kalkıp üzerimizi giyinip aşağıya inmek için odadan çıkmıştık. Bedirhan bir anda elimi tutunca elimi çekmeye çalışınca " sen benimsin kadın elinide tutarım öperim de" deyip hızla yanağıma bir öpücük kondurmuştu. Yavaş adımlarla merdivenlerden inerken aşağıya bakmamla gözlerimin dolması bir olmuştu. 

Bedirhan'ın elini bırakıp hızlıca anneme sarılmıştım ikimizde hem ağlıyor hem de birbirimize özlem sözcüklerini sıralıyorduk. Annemle uzun uzun sarıldıktan sonra gözlerimden yaşlar akmaya devam ederken aşık olduğum adama, yani babama sarılmıştım. Onları o kadar çok özlemiştim ki nasıl hasret gidereceğimi bilmiyordum. bana ağlayarak baktığını görünce hızla babamdan ayrılıp zeynep’e sarılmıştım ikimizde hıçkırarak ağlıyorduk. 
Avzem teyzemin" hadi ama kızlar çok acıktık" demesini duyunca zorda olsa birbirimizden ayrılmıştık. Bedirhan’a baktığımda gülümseyerek bana bakıyordu. Her şey onun elindeydi o getirttirmişti ailemi. Ona uzun zamandır atmadığım bir gülümsememi gönderip yerime oturmuştum. 
Kahvaltı hoş bir sohbetin ardından biterken evin genç  erkekleri işe gitmek için ayaklanınca annem kulağıma yaklaşıp " git kocanı yolcu et kızım " deyince başımı olumlu anlamda salladım. Daha önce hiç Bedirhan’ı işe göndermemiştim.

Yavaşça kapının oraya gidince Bedirhan hızla yanımda bitmişti. Onun gözlerinin içine bakıp gülümseyerek sarılmış kulağıma " her şey için teşekkür ederim kocacığım " demiş ve yanağına bir öpücük bırakıp geri çekilmiştim. Bedirhan'ın şaşkın hali her türlü belli oluyordu. " Senin bana böyle olacağını bilseydim daha önce aileni getirttirirdim yüreğim" demiş ve gülümsemişti. Anlımdan öpüp"  akşama bir şey ister misin. Gelirken alayım " deyince başımı hayır anlamında sallamıştım. Bana gülümseyerek göz kırpıp gitmişti.

Hızla kapının yanından ayrılıp oturma odasına çıkmıştım. Herkes oturup sohbet ediyordu. Yanlarına oturup sohbete katılmıştım. 
Hep birlikte güzel sohbetler edilmiş akşam yemeği erkeklerin gelmesiyle yemeğimizi yemiş çaylar içilmiş herkes odasına çekilmişti. Odaya gireceğim sırada balkonda oturan annemin yanına oturmuş birbirimize konuşmadan bakıyorduk. " Güzel kızım ,Bedirhan artık senin kocan ona göre davran. Kocanın bir isteğini iki etme . Biliyorum zorla oluyor ama Mardin burası bilirsin, kocan’ın gönlünü hoş tut . Bir kadın ne kadar inat ederse erkek ondan vazgeçer . Üzerine kuma gelmesini hiçbirimiz istemeyiz ,sende istemezsin. Bu yüzden her şeyi bir kenara bırak ve kocanın gönlünü hoş tut. Haydi şimdi kocanın yanına" demişti gülümseyerek. Annemin sözleri beynimin en derinine işlemişti. Kuma kelimesini bir daha duymak istemiyordum. 

Yavaş adımlarla kapının önüne gelince durmuş derin bir nefes alıp vermiştim. Tüm cesaretimi toplayıp yavaşça kapıyı açıp içeriye girmiştim. Bedirhan yatakta oturur vaziyette önündeki laptop ile bir şeyler yapıyordu. Bakışları hemen beni bulurken laptop kapatıp yan tarafında ki komedinin üzerine koymuştu. Bende dolaba gidip yazlık geceliklerimden birini alıp banyoya girmiştim. 

Üzerimi değiştirdikten sonra hızla içeriye geçip Bedirhan gibi yatağa oturmuştum. Bedirhan'ın bakışlarını üzerimde hissediyordum. Bedirhan'ın bana olan aşkı Mardini yakarken ben neden bu aşka karşılık veremiyordum. Artık bende onu sevmek istiyordum. Sevmek istiyordum. Bedirhan’a aşık olmak istiyorum. Bakışlarımı Bedirhan’ın yüzüne çevirince gözlerimiz kesişmişti. Bedirhan elimi tutunca bir elimize birde gözlerini hiç gözlerimden ayırmayan Bedirhan’a bakıyordum. Bedirhan'ın beklemediği bir anda bana gelen bir cesaretle hızla Bedirhan'a sarılmıştım. Her şey için teşekkür ederim Bedirhan . Seni sevmeye çalışıyorum ama başaramıyorum..." Susmamı sağlayan Bedirhan’ın Dudağıma koyduğu parmaklarıydı. " Benim aşkım ikimiz ede yeter be gülüm, sen bana bir adım gel ben sana bin adım gelirim. sakın bir daha böyle düşünme . Aşık olduğum toprak gözlerin ,gözlerime aşkla bakacak inanıyorum sende bize inan . Düğünümüz yakındır. Kendini bizim için hazırla bedavamın. Ben sen değil, biz olacağız . Bunu bütün herkes bilecek ama sende biraz çabala, seni dünyanın en mutlu kadını yapacağım. Taşlaşmış kalbimin tek ilacı sensin . Sen istersen bu Mardin cennet olur kadın ,yeter ki iste "deyip başıma bir öpücük kondurmuştu... 

AYŞİM( TAMAMLANDI DÜZENLENİYOR)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin