47. "Selam"

528 68 64
                                    

Selam herkese :)

Bölüm sürelerim baya uzadı farkındayım, ama sıralamadan düşmüyorum. Gerçi yükselmiyorum da.

Eee işte Watty yazarları böyledir. İlk başta her gün üçer beşer bölüm atarlar, sıralamaya bir kere kazık çaktılar mı, aradan haftalar geçse düşmezler.

**İlk başlarla çok çok bölüm atmak sıralamaya yapışmak içindir, ardından ayda bir bölüm atsanız da olur. Tabi yükselmiyoruz da, eğer keşfedilmek istiyorsanız, sık sık bölüm atmaya devam edin. Hedefiniz listede ilk 10 olmalı. Bana 300.sıradayım iyi mi? Yok 500 kötü mü? diye sormayın. Aynı yerde kalıp yerinizde sayamazsınız, 200...100 derken zirveye yükselmek gibi bir zorunluluk mevcut. O vakit her gün biner biner okuyucu kavimleri gelir çöker hikayenize.

Ayrıca sık sık bölüm atmak her zaman iyidir, uzun aralarda okuyucu hikayeden kopar, kurguyu unutur. En sonunda yeni bölüm attığınızda, çoğu okuyucunuzun kayıplara karıştığını görürsünüz. Watty de okuyacak başka hikaye mi yok? Kim bilir nerelere firar ettiler...

Hatırlatmak istediğim bir şey daha var : Watty de mevcut hikaye sayısı.

Yüz binleri aşıyor! Farklı olduğunuzu, çok güzel yazdığınızı düşünebilirsiniz ama okuyucunun bir tercih hakkı ve özgür iradesi var. 2 bölüm yazdığınız hikayeyi okumak zorunda değil.

Yazarın daha teri soğumamış, gelmiş harıl harıl reklam yapıyor. İki satır yazıp, ikiyüz kişiye link yolluyor.

Yahu neyi okuyayım? Ortada hikaye yok ki..

Ben şahsen, bir kaç sayfa kitaba başlayıp, yazarın keyfi gelince haftada ya da ayda bir bölüm atmasını beklemem :(

Keşfedilmemiş yazarların sesi olduğun kadar, bir watty okuyucusununda kalp sızlatan böğürüşleriyim. Bir kaç bölüm yazıp, reklam yapmanız sadece zaman kaybettirir. Eğer 10-20 bölüm hikayeniz varsa, okuyucuyu hikayenize davet etmeniz, diğer Watty üyeleriyle etkileşim kurmanız normaldir.

Watty okuyucusu da böyle hikayeler arar.

Kısaca reklam yaparken, mevcut bölüm sayınıza dikkat edin. İlk bölümden akın akın okuyucu doluşmasını beklemeyin. Çünkü okuyucu istikrarlı bölüm atmış, kurgusunu güncel tutan ilerlemiş hikayeleri tercih eder.

Kaleminiz ne kadar güçlü olursa olsun, okuyucu kitabınıza tıklayıp bakmadığı sürece eksiklerimiz, yanlışlarımız, hatalarımız önemsiz fark edilmeyen, hatta keşfedilmeyen ayrıntılardı.

** kitap önerisi:

Wattpad in en yaratıcı yazarının, en çabasızca yazıp onlarca yorumu götüren kitabını önereceğim. "Çürük Fişne."

Dikkat edin F harfi ile. Ay adını söylerken bile gülmekten karnıma ağrılar giriyor.

Kitabın girişinde 1875 yılında yazılmaya başlanmıştır yazıyor. Bakın bu bile ti ye aldığını anlamanızı sağlamaya yeterlidir. Benim yazar notu şeklinde diğer yazarların yazar notlarını abartılı bir şekilde dillendirdiğim bölümlere benziyor.

Ama fanlıktan gözü dönmüş sürünün beyni çalışmıyor ki, alay ettiğini anlasın.

Lan sen o yılda daha doğmamıştın.

Yazarımızın kitabını çalmışsın sil.

Hemen şikayet edek hülogg

Toplanın linç var.

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin