46. "Popi-Keşfedilmemiş"

720 88 107
                                    

Bu kitap bir harika! Basılmayı hak ediyordu!

Peki biz beleş kitap okumak için geldiğimiz bir sitede, kendimizi o kitaba para verirken bulmayı HAK ETTİK Mİ?

Yahu Watty bedava online kitap sitesi, kitap bastırmak isteyen ya da basılacak kadar yetenekli olduğunu sanan gitsin başka bir yerde yazıp satsın. Bedava kitap okumaya gelen bir Watty üyesi bunu hak edecek ne yaptı? Siteye üye olurken herkese morfin mi veriyorlar? Matrix hapı mı yutuyor bu millette bu dönen dümenleri ayakta alkışlıyor?

Bedava sandığında kitap, artık 25lr ve sen bunu ayakta alkışlayıp yazarı gülücüklü kalpli emojiler ile tebrik yağmuruna tutuyorsun. Kusura bakma ama Enayiler başkanısın.

Artık kitap bastırmak isteyen Watty yi bir vitrin olarak kullanıyor, binlerce keriz ustalıkla tuzağa çekildikten sonra bastırılan kitap tekrar bu keriz sürüne para ile kaptırılıyor. İşin garibi kerizler bu durumdan aşırı mutlu? Nasıl bir mutluluk hapıdır bu?

Bu kitaplar asla gerçek hayatta yer bulamıyor, ergenler kendileri çalıp kendileri oynuyor. Hallerinden memnun ve mutlular. Hep kitapları ve yazarlarını eleştirdim. Evet gerçek dünyada gerçek bir yayınevine sunduğu o dosyanın kabul olma ihtimali Yok direk çöp sepetine gider ama gerçek dünyanın umrunda olmadığı bu yazarlar, Wattpad te birer sultan olarak Watty üyelerini kazıklamaya devam ediyor. 

Üyelerin hiç mi suçu yok? Popileri popi eden gene sizsiniz. Benim kitabım neden okunmuyor diye ağlayıp, 2dk sonra popinin kitabını hayran hayran okuyorsun.

Ayyy Abdullah abla keşke bende senin kadar güzel yazabilsem, ama yazamam ki. Kimse senin gibi olamaz. Bir fakir köylü, sen Watty dağlarının tepesinde yaşayan bir Tanrı...

Ablan senden 10-15 yaş büyük. O kadar yıl sonra sen ondan daha güzel yazar hatta belki izmire vali, meclise vekil olursun.

Evde çocuk bakıp, Watty de kitap yazmak hayranı olacağınız özeneceğiniz bir şey değil. Bence olmamalı.

Yazar olmak, öğretmenlik doktorluk gibi bir meslek ama yazar olmak bu değil. Yazar olmanın yolu watty den geçmiyor. Aksine burası gerçek dünyanın reddettiği ablalarınızla kaynıyor.

Gerçek bir yayınevine defalarca dosya götürüp kabul edilmeyenler,

Eline liseden beri kalem almayan ev hanımları

Üniversite mezunu işsizler...

Burası onların son çaresi!

Bedava okumak için geldiği bir sitede, parayla kitap satın almak isteyen binlerce keriz varken neden olmasın?

Geldik ve Watty de yazmaya başladık ama kitabımız popi olmadı. Çünkü popi olan yazarlara ayılıp bayılmakla meşgulüz.

Herkeste olduğu kadar bana da bol bol şu mesaj gelir. Hikayeme bakar mısın?

Geçen gün eski okuyucularımdan biri bana böyle bir mesaj atmış. ESKİ diyorum, çünkü artık okumuyor. (Nedense) Benim zeka fışkıran sanatsal eserimi nasıl bırakır anlamış değilim.

Neyse giden gitmiştir, gitmişse hiç bizim olmamıştır. Bozuntuya vermesem de şöyle düşündüm. Eh madem benim kitabımı bıraktı acaba ne okuyor?

Gitmiş nerede saçma popi milyonluk hikaye var onları okumuş. Etkinlikler tablosu oy ve yorumlarla kaynıyor.

Dedim ki, GİT SENİ O POPİ YAZAR OKUSUN.

İçimden dedim tabi. Gözlerimdeki şeytanı parıltılarda gülümseyip mesajına yanıt vermedim. Kendisinin asla keşfedileceğini sanmıyorum. Bunun sebepleri:

1- Beni okumuyor. (Takdir-i İlahi)
2- Haliyle "Sakın Deneme" den habersiz
3- Sadece popi yazar okuyanlar, kendi keşfedilmemiş hikayelerinin okunmasını beklemesinler.

** Keşfedilmemiş bir yazarın yaptığı en büyük hata popi yazar için kendini yerden yere atıp sonra kimse beni neden okumuyor! diye ağlamalarıdır. Ne fanlık yapmaktan vazgeçer, ne de kendi haline ağlamaktan. Bu popi yazarlara geçit verdiğiniz sürece tünelde sıkılıp kalacaksınız.

Buna rağmen ısrar ile kendini popi yazarın kollarına atıp, beni bir kenara iterek ikinci oğlan sendromu yaşayan bu şahıs hikayemi bırakmakla kalmamış birde yanında bir kaç değerlimi de çalıp götürmüştü.

Takipçi listesinde benden sonra imleci yukarı sürüdüğümde, benimle arkadaş olan okuyucularımdan 5-6 kişinin daha listesinde olduğunu gördüm.

Bu düştüğüm kaçıncı tuzaktı bilmiyorum. Gene bir kişi daha benim okuyucularımı çalmış, onlarla can ciğer kuzu sarma olmuştu. Ve evet o arkadaşları da ne hikmetse beni okumayı bırakanlar arasında. Yahu aralarında ne konuşuyorlarda beni terk etmeye karar veriyorlar hiç anlamış değilim.

Bu taktiği çözsem zaten köşeyi rahat rahat döneriz. Her hikayede 3-5 üye kaldırıp kendi saflarımıza çeksek 3 aya kalmaz hepimiz popiyiz.

Bense saf saf seviniyorum aaaa ne güzel arkadaş oldular! Aslında Yorumlarda benimkilerle konuşuyor onları tuzağa çekiyormuş.

Madem gidiyon neden benim okuyucularımı yanında alıp götürüyorsun? Bu baya üstün yetenek işi kabul ediyorum ama şunu söyleyeyim - okuyucu isterim diye herkesi başınızın üstüne oturtmayın. Okuyucunun da hayırsızı var. En kötüsü ise, hikayenizi okumaya hiç gönlü olmaması ve sadece çıkarları için sinsi bir yılan gibi içe sızması. Sonra tepiği basar mal gibi kalırız :)) :((

Sadece popi yazarları okuyanlar, bir gün olur kitap yazmaya girişirse hiç heveslenmesin. Sen nasıl başkasını okumadın popilere koştuysan, onlarda seni okumayacaklar. Sen nasıl yaptıysan, başkaları da seni sümüklü bir mendil gibi buruşturup klozete atıp sifonu üzerine çekecektir.

...

Özetle bu bölümün mesajı şudur: Gözlerinizi dört açın. Okuyucularınızı bu okuyucu gözüken ama kendi çıkarları peşinde koşturan çakallara kaptırmayın.

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin