53. "Okuyucu kaptırmak!"

232 24 16
                                    

Selam herkese

Ve...

Yeni bir hikaye yazmaya başlayan yazar adayı, sanada selam!

Herkeste olduğu kadar bana da bol bol şu mesaj gelir. Hikayeme bakar mısın?

Hikayesine bakmadım ama şöyle bir mesaj atan kişinin profiline baktım. Birde ne göreyim? Uzun uzun zaman önce benim hikayemi okuyan ya da okuyor gibi yapanlardan biriydi. Uzun zamandır olmadığı için hatırlıyor olmanın bile mucize olduğunu düşündüm. Arkadaş listesine baktım. Beni takip ettiği yerden tam yukarı imleci sürüdüğümde, benimle arkadaş olan okuyucularımdan 5-6 kişinin daha listesinde olduğunu gördüm.

Bu düştüğüm kaçıncı tuzaktı bilmiyorum. Gene bir kişi daha benim okuyucularımı çalmış, onlarla can ciğer kuzu sarma olmuştu. Ve evet o arkadaşları da ne hikmetse beni okumayı bırakanlar arasında. Yahu aralarında ne konuşuyorlar neden böyle bir şey yapıyorlar hiç anlamış değilim.

Neyse giden gitmiştir, gitmişse hiç bizim olmamıştır ama madem gidiyon neden benim okuyucularımı yanında alıp götürüyorsun? Bu Watty de baya üstün yetenek işi kabul ediyorum ama şunu söyleyeyim. Watty de okuyucu isterim diye herkesi başınızın üstüne oturtmayın. Okuyucununda hayırsızı var. En kötüsü ise, hikayenizi okumaya hiç gönlü olmaması ve sadece çıkarları için sinsi bir yılan gibi içe sızması.

Aslında hissetmiştim. Yorumlarda benimkilerle konuşuyor onları tuzağa çekiyordu. Bense saf saf seviniyorum aaaa ne güzel arkadaş oldular!

Etkinlikler tablosuna birde baktım ne göreyim? Nerede popi yazar var Yb diye kendini paralamış. Bir iltifatlar sormayın, fanlık en üst derecede.

Böyle kişilerin maalesef ki kaderi bellidir. Dedim ki, Ya sen benim kitabımı sallamış gitmiş popinin kölesi olmuşsun. Ben seni neden okuyayım. Bakma zahmetine bile girmedim. Sadece popi yazarları okuyanlar, bir gün olur kitap yazmaya girişirse hiç heveslenmesin. Sen nasıl başkasını okumadın popilere koştuysan, onlarda seni okumayacaklar.

Gerçi benim okuyucularımı çalıp milyon okunan bir kişi var. Ona hala önemli gün ve bayramlarda güzel bir dua ederim(!)

Bu kişi popi olana kadar, popilere yaftanlanmayacak kadar zekiydi. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi. Sağolsun. Benim sırtımdan köşeyi dönmesini affetmiyorum ama içime su serpen tek şey basılan kitabına 30kuruş alması ve satışlarının hiç iyi gitmemesi...

Özetle bu bölümün mesajı şudur: Gözlerinizi dört açın. Okuyucularınızı bu okuyucu gözüken ama kendi çıkarları peşinde koşturanlara kaptırmayın.

Milyon okunanı var.

Benim okuyucularımı kapıp, birde arsızca gel sende oku diyeni var.

Eeee madem niyetin bu, bari okumayı bırakmasaydın.

Bak diğeri popi olana kadar bekledi ve ben dahil diğer çaldığı okurlarımıda okumayı bıraktı.

Çünkü kural şu, POPİLER KİTAP OKUMAZ! EN İYİSİ O!

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Where stories live. Discover now