Sıralama Hakkında Genel

1.3K 109 91
                                    

Selam sakın denemeciler, güzel mesajlarınız icin teşekkür ederim. Ama benim yazdıklarımı okumasaydınız bile sıralamada yükselir ve okunurdunuz. Bir süre sonra okuyucu sayısının arttığını fark eden her yazar gibi şunu derdiniz:

Aaa kitabım okunmaya başladı. İlginiz için teşekkür ederim

Daha öncede aynı yazıyordun ve kitabın aylardır yayımdaydı. Binlerce kitap arasından neden senin ki ve neden şimdi?Aslında teşekkür etmen gereken sıralamadır. O olmasa okuyucunun kitabından haberi olmazdı.

Kitabının okunduğunu fark edip ufak ufak havalara giren yazar şu hataları yapar.
-Var olan bölümleri kaldırıp hikayeyi düzenlemeye alır.
-Bölüm vermeyi bırakır, arkasına yaslanır ve ne çok okunduğunu izler.
-Koyduğu oy ve yorum sınırlarının dolmasını bekleyerek bölüm verme aralıklarını uzatır.

**Sıralama yeni ve güncel hikayelere öncelik verir. Bunları yaptığınızda hikayenizin güncelliği azalır. Aktif olup bölüm vererek güncelliği koruyunuz.

Böylelikle ona Allah rahmet eyler. Sıralamadan düşer ve gene farkında olmaz.

Aaa kitabım okunmuyor artık. Diyerek okuyucu bekler, olmayınca sıralamadan kazandığı okuyucuyu mağdur ederek kitabı bırakır kaçar yada insan olur final verir. Şansını kendi elleriyle iter. Halbuki sıralamaya çıktığı düzende devam etseydi karşılığını alırdı. Maalesef az buçuk okuyucuyu bulunca kafayı yiyoruz.

**Neler popüler listesi sıralamadır. Milyonlar ne okuyacağını buradan seçer, öncelik göze çarpanlar ilk sıralardakilerdir. Bu yüzden amaç olabildiğinde çok yükselmektir.

Hikayenizi yazmaya başladığınızda eğer rekabetin çok olmadığı bir kategorideyseniz bir kaç bölüm sonra 900 ya da 800 lerden neler popüler listesine girersiniz. Bu liste zaten ilk bin hikayeden oluşur.

10 milyon olan hikayeler bile artık bölüm vermeyi kesip güncelliğini kaybettiğinde sıralamadan düşer. O bile düştüyse sen hiç bölüm vermeyen 50 okumalı hikayem durduğun yerde duracağını mı sanırsın?

Kitabınızın genel okunma sayısının bir önemi yok. Liste bir yada iki günde bir güncellenir. O süre içinde en güncel hikayelerden olmanız yerinizi belirler. Güncel olmak yazar ve okuyucunun karşılıklı aktifliğidir.

1 yıl ara verdiğiniz bir hikayeniz varsa geri döndüğünüzde kaybettiğiniz güncelliği yakalamak için en baştan başlamış sayılırsınız.

Yetişkinin kurguda olan hikayeler sıralamaya girmez. Bu yüzden erotik yazarlar kuralara aykırı olmasına rağmen yetişkin içerik etiketini işaretlemez.

Sıralamada olmak milyon okutur ama listede olmadığı halde milyon okunan kitaplarda vardır. Sebepleri:
-Yüksek takipçi sayısı
Sıralamaya giren hikayeleri sayesinde elde etmiştir.
-Yetişkin kurgu kategorisinde yükselmek
Bu hikayeler normal kategorilerin listesine giremiyor ama yetişkin içerik hikayelerinde ayrı bir listesi var.
-Çok güzel +18 yazmak
Çok güzel yazmak değil, sadece +18 kısımları güzel yazmak.

Sıralama ve bölüm sayısı doğru orantıda yükselir. Tam bir rakam veremem ama ortama 30 - 50 ile bölümlerde iyi okuyucu çeken bir yere yerleşirsiniz. İstisnalar vardır:
-Yüksek takipçinin hikayeye yığılması.
-Daha önce yazdığım ani patlamaları yaşamak.

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin