13. "EN İYİSİNİ YAZMAK"

1.2K 153 120
                                    

En iyisini yazınca okuyucunun kapınızda kuyruk olmasını bekliyorsanız, bu bekleyiş asla bitmeyecek ve sonunda bu diyarları terk etmenizle sonuçlanacaktır.

En iyi yazan, her zaman kazanmaz. Watty de okunmak için en güzel yazan olmanız gerektiğini düşünmeyin. Eğer çok okunan kitaplar güzeldir, az okunmalılar rezalettir diyorsanız kendi kitabınızın okunma sayısına bakınız. Sizinki de az değil mi? Peki kitabının kötü olduğunu düşünüyor musun?

Milyonluk kitapların harika olduğunu düşünüp, hayatında hiç milyondan aşağıya watty kitabı okumamış bir üyenin kitap yazmaya başladığında hiç okunmaması haktır. Sen az okunmalı kitaplara hiç şans vermedin, millet seni neden okusun? İstersen sonsuz yaşamın sırrını yaz, gene de okunmazsın.

Çünkü watty de şöyle bir önyargı söz konusu, eğer güzel yazsaydın mutlaka okunurdu.

Ya bi git işine...

Gülüyorum gerçekten bunlara, bir gün sende kitap yazmaya başlayınca hevesin kursağında kalacak, o zaman anlayacaksın.

Burada güzel yazan değil, her yanı yazım hatalarıyla dolu, saçma kurgular okunur. Burası watty, her an her şey olabilir. Örneğin;

Adamın karısı kaçırılıyor ama adam karısının aşığıyla kaçtığını sanıyor. Bu kısmı bile saçma ama asıl saçmalık sonrasında başlıyor. Bir tür cahillik krizine giren koca, polisi arayacağını söylüyor. Karısı ve aşığını bulup mapusa tıktırcakmış... Arabistandayız sanki.

Ya ilkelce vurursun kadını, ya da medenice boşanırsın. Türk polis teşkilatının işi gücü yokta, başka adamlara kaçan karıları kovalayacak!

Ama bu saçma kurgular milyon okunmanın önünde bir engel değil. Fantastik ya da bilim kurgu olmadığı sürece böyle mantıksızlıklar içine girmemek gerekse de. Lise de trigonometri diye bir ders yoktur mesela. Matematik dersinde bir konu o, cahilliğini bu kadar belli etme üzülüyorum sayın milyonluk yazar. Madem o kelimeyi yazmayı öğrendin önce bir düşün, düşünsen mantığına yatmadığını göreceksin.

Maalesef ne kadar mantıksızlık, o kadar okuyucu.

En kötüsü bu tip yazarların mantıksızlıklarının ve kör edici yazım şekillerinin farkına varmayıp ego patlaması yaşaması. Çünkü kendilerini iyi yazar sanırlar, çünkü kitapları milyon okunmuştur. Bu kadar dandik yazıp, kilo kilo okuyucu götürürken, kendi halinde çabalayan kıçından ter akıtan bir güzel yazarın 1m ye değil, 1K ya sevinmesi hak mı?

Valla bence değil.

Eğer güzel yazdıkça okuyucunun er geç geleceğine inanıyorsanız çabalamaya devam edin. Ama bazı gerçeklerin ufak ufak farkına varıyorsanız, yb lerde görüşürüz!

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin