Sorular-3

558 79 34
                                    

Sıralama hakkında çok soru alıyorum, ama özel mesaj yazmak yerine yorum atarsanız ben cevapladığımda diğer arkadaşlarınızda okuyup faydalanacaktır.

İlk başta bu konuda çok fazla konuştum ve sıkmak istemediğimden kestim. Ve öneri verip bilmişlik yapmak istemedim. Ama madem istiyorsunuz buyurun :))

Önce kategorileri anlattım, ve her kategorinin kendi içinde bir Neler Popüler listesine sahip olduğunu.

Milyon okunan her hikaye Neler popüler listesinde üst sıralara yerleşmiş hikayedir.

Fakat her üst sıraya yerleşmiş hikaye milyon okunmaz.
Özellikle korku gerilim, bilim kurgu, tarihi, kurt adam, macera, aksiyon vs...

** Genç kurgu / Romantizm / Genel kurgu / Mizah / Genç kız
Bu kategoriler yükselmek büyük efor ister ama eğer ilk 10a girebilirseniz milyon okunmanız KESİN.

Diğer kategoriler kötü mü? Değil. Sadece watty okuyucusu o listelerde fazla gezmiyor.

Eğer bir kaç bin okuyucu bana yeter diyorsanız az okunan ve az yazılan kategorileri seçip orada rahat rahat yükselirsiniz. Ama getirisi fazla olmaz. Misal genç kurgu ilk onda 1m olmak birkaç ay iken, fantastikte de milyon okunan kitaplar var ama bir yıl civarı o listenin başlarındalar.

En çok bu kategori seçimi kafanızı karıştırıyor farkındayım. Yeni bir yazar iseniz yukarıda efor sarfetmek gerekir diye bahsettiğim kategorilerde yükselmeniz zordur.

Diğer kategorilerde ise popi olma ihtimaliniz az. Ergenlerin çığlık attığı kategoriler beli.

Peki ne yapacaksınız? Bir umut o zor kategorilerde debelenip belki de hiç yükselemeyecek misiniz? Ya da az okuyucum olsun boşver deyip macerada sakin sakin takılacak mısınız? Sonuçta pirince giderken, eldeki bulgurdan olmak var.

Misal bilim kurguda 1. Olsanız listede kabak gibi dursanız bile milyonlar akmaz hemen çünkü okuyan az.

-Diğer kategoriler ile kıyaslama yapıyorum, hiç bir kategoriye kendi içinde lafım yok.

Liste zaten ilk bin hikayeyi kapsıyor ve listeye ilk 900den giriliyor. Bu bir başlangıçtır. Ama yükselmeniz gerek.  Amaç 1.olmak. Şayet yükselmezseniz düşersiniz. Listeler bir kaç günde bir yenilenip düzenleniyor. Bir bakmışsınız ki yoksunuz sırada!! Panik yok, hemen Yb atar yükselirsiniz. Yb ler ne kadar gecikirse tekrar yükselme ihtimali o kadar düşer.

Sıralamada en çok yükselme ihtimalinizin olduğu zaman dilimi ilk aydır. Şu an 20m olan bir yazar diyor ki ben ilk başta iki günde bir bölüm atıyordum.

Yaptığınız en büyük hatanın popi yazarlar gibi ayda yılda bir bölüm atmak olduğunu düşünüyorum. Ve ilk ayı iyi değerlendiremiyorsunuz. Popi yazar, popi olmadan önce ne kadar zamanda bir bölüm atıyordu ona bakmak lazım.

3 ay içinde 60 bölüm yayınlayan ve milyonlarca okunan bir hikayeye yavaş yavaş şahit oldum. Kısaca taktik maktik yok direk yardırdı. Taze ve güncel hikaye olması da onu sıralamada hemen yükseltmişti.

Zor bir kategoride olsanız da, çaba gösterdiğiniz sürece olmayacak bir şey yok. Ama az çaba göstereyim fazlasında gözüm yok diyorsanız macera, korku, aksiyon falan öneririm.

** Kitabın başından beri söylediğim en önemli önerim şu: Oy yorum okuyucu aramayın. Zaten bulamazsınız herkes kendini düşünüp çıkar peşinde koşuyor sizde boşa zaman kaybediyorsunuz. Zaten sıralamada yükseldiğiniz vakit gerçek okuyucular sizi o listeden bulacaktır. Onların sizi görmesi için daha üst sıralara gitmeyi amaç edinmelisiniz.

Bizde sıralamadan düştük, bölüm atıyorum ama oy yorum yaparsanız tekrar yükselmemize yardımı olur.  Evet, gerçek okuyucularınızdan, sizi 60 kusur bölüm falan okumuş iseler oy isteyebilirsiniz. Ama işe yaramaz😂😂😂😂

Aklınıza takılanları bekliyorum, görüşürüz :))

SAKIN DENEME(Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin