41

5K 382 63
                                    

Leonid

Pri recepcii vyťahol Neomin mobil a vyťukal číslo jej najlepšej kamarátky. Chvíľu zvonil a zdvihla ho až vtedy,
keď sme všetci traja stáli pred autom.

,,Caleb ?" ozvala sa s traslavým a uplakaným hlasom, zdá sa, že snáď to bol dôvod, pre ktorý jej toľko trvalo zdvihnúť to, čo nás dusilo až v peknom žalúdku - ten posraný telefón.

,,Kto to bol ?" spýtal sa pevným, nebezpečným hlasom. Vlk, ktorý nebezpečne len stojí, no vrčí na malú, rozkošnú srnu, ktorej sa trasú nohy.

,,Caleb, žiadne hlúposti," snažila sa ho upokojiť, ale ona pridala do ohňa, ktorý neutícha, práve naopak, pridala niečo, o čom určite vie, že to urobila, je hlúpa, ale povedzme si úprimne, môže jej to mať človek za zle ? Koľkokrát sme my sami nahnevanému človeku, aby sa upokojil vo chvíli, v ktorej snáď držal aj stoličku, aby ju po nás mohol ľahko hodiť ?

,,Lilith," ozvalo sa z neho, čo pokojne môže znieť ako zviera, ktoré vrčí na malú, úbohú srnku.

,,Conor Coli.." nestihla dopovedať, vypol hovor.

,,Počkaj, ona tam bola s ňou ?" Spýtam sa, tiež rovnako hlúpy. Je to očividné, no aj tak sa opýtam niečo, čo ho naserie.

A áno, totiž, Caleb sa ironicky zasmial. S opuchnutým nosom, krvavým tričkom a tým smiechom vyzeral ako utrhnutý z reťaze a hlavne, vyzeral šialene. Kazajka a šváby v ústach môžu vyzerať roztomilejšie.

,,Hlúpejšia otázka ti nenapadla, Leonid ? Jasné, že áno, dopekal. Tie dve sú ako adoptované sestry, už len jedna je horšia ako tá druhá a zasrato naopak. Všade chodia spolu. Dve zasraté pupočné šnúry. Vypočúvali všetkých a tí im povedali, prirodzene, aký vzťak k sebe tie dve majú. Lilith sa chcela priznať, ak už nie z princípu kamarátstva, tak potom len preto, že jej kurevsky horel srnčí chvost od strachu tak až mohla podpáliť celé zasraté mesto. Otec ju bránil ju, aby nemala opletačky s policajtami, a ona iba čuší a narieka tak, že nedokáže zdvihnúť ani posratý telefón a dúfa, že jej malá, úbohá kamarátka, na ktorú sa od strachu vysrala, nezomrie. Ak by mi nezavolala, že ju našla v izbe, zabil by som aj ju."

Chystal sa nasadnúť na motorku, vravím si, že je to na hovno, ak je naštvaný a krváca, pretože namiesto toho, aby dokázal pomstu, dokáže jedine tak, že si ľahne polo mŕtvy k svojej sestre a za ruku sa teda moc od šťastia nechytia.

,,Ty si to videl ?"

Caleb stisol pery.
Prikývol.

,,Bol som s Belly a pozeral film, keď mi zrazu zazvonil telefón. Bola to Lilith. Šialene plakala a chvíľu som jej nerozumel, ale akonáhle spomenula Neomu, postavil som sa a snažil sa ju upokojiť. Pomohlo to, zdá sa. Možno som ju v skutočnosti neupokojil, ale pohrozil. Nepovedala mi, čo jej, povedala mi, kde sa nachádza.
    Belly som nechal doma a utekal za Neomou. Lilith som nikde už nevidel, ale začal som hľadať izby na hornom poschodí. To jediné som jej rozumel. Stále dookola opakovala len izba, izba, izba. Hore. Izba. Je tam. Leží tam. Izba."

Snažil sa skryť trasenie tela, jeho oči sa nepokojne hýbali. Ak príde na to, naozaj nie je schopný riadiť ani vlastné telo, nie ešte motorku.

,,Bola v poslednej izbe. Najprv som zakričal jej meno, keď sa však neozývala, bolo prirodzené nájsť svetlo. Pohľad na ňu.. Kurva, neveril som vlastným očiam. Ležala tam, úplne nahá, pod sebou krv, strapatá, bledá a s vystrešeným pohľadom. Myslel som si, že je natoľko vyľakaná, že ma nevníma. Ona však bola úplne v bezvedomí. Začal som kričať, dokonca ju zasrato fackať, kričať na ľudí, ale oni nepočuli. Hudba bola taká hlasná a boli natoľko zdrogovaní, že nevedeli ani kde sa skurvene nachádzajú.
Zamotal som Neomu do tej skurvenej krvavej prikrývky a bežal cez celé skurvené mesto. Auto si mal ty, otec nebol doma, a vedel som, že ak zavolám záchranku, bude to trvať omnoho menej ako sa tam dostanem ja sám po svojich nohách. Ani žiadne posrate auto nedokázalo zastaviť akoby tú posratú záležitosť nechceli mať na svojich zasratých ramenách."

Tenká hranica √Where stories live. Discover now