60/Epilog

95 5 4
                                    

,,Už ste rozmýšľali o svadbe? "Spýtala sa Laila.,, Nie, je to ešte priskoro. Veď sme sa zasnúbili len pred 3 mesiacmi.",, A to je prekážka. My s Paťom sme sa zobrali o 2 mesiace. ",,Áno ale s tým rozdielom, že ty si bola tehotná. "Usmiala som sa na Noaha, ktorý mi sedel na nohách.,, A ty náhodou nie si?"Nadhodil Paťo a pozrel na Lea. Ten bol bledý ako stena a začal si prstami klopať po nohe.,,Nie nie som.",, Určite? ",,Áno určite. Sme ešte mladý, ja budem mať 20 a Leo už má 22. My sa neponáhľame ako ty bratranček. "Provokatívne som sa naňho usmiala.,, Už by sme mali ísť aby ste to stihli.",, Dobre. Poď sem láska moja."Laila si zobrala malého na ruky a celého ho vybozkávala.,,Poslúchaj Vivu dobre?",, Doble. "Noah má len 2 roky a ešte nevie poriadne rozprávať tak mi miesto Viki hovorí Vivi. Rozhodli sme sa, že to tak necháme veď aj tak to je zlaté a nechcem aby ma volal krstná, cítim sa potom moc staro.,, Zlato nelúčiš sa s ním navždy, ideme len do divadla. Zajtra ho máš späť.",, Veď ja viem. "Noah sa otočil ku mne a Leovi a pýtal sa mu na ruky. Leo si ho zobral, ja som zobrala malý batoh s jeho vecami, sedačku do auta a boli sme pripravený na odchod.,, Tak si to teda užite a ráno vám ho prinesieme.",, Dobre. Už choďte. "Suril nás Paťo.,, Ale ale, pán chce ešte predohru." Rypol si Leo.,, Ha ha ha. To ti aj ja poviem keď budete mať deti. "Smiali sme sa všetci. Odprevadili nás ku dverám a odišli sme.

O týždeň neskôr

,,Viki musíš niečo zjesť.",, Ty nechápeš, že stačí aby som na jedlo čo i len pomyslela a je mi na zvracanie?",,Nevieš z čoho to môže byť? ",,Netuším. Možno ten jogurt čo som jedla včera už nebol dobrý, ale stále bol v záruke. "Neviem čo sa to somnou deje. Od včera večera mi je stále na zvracanie. Polku noci som presedela pri záchodovej misy. Počkať, niečo mi napadlo.,, Láska podáš mi mobil." Otočil sa ku stolíku, z ktorého mi ho podal.

V: Hm ahoj Laila si doma?
L: Ahoj Viki. Áno som deje sa niečo?
V: Mohla by som na chvíľu dobehnúť?
L: Jasné, že hej. Chalani išli pred chvíľou do cirkusu tak sa možme v kľude porozprávať. Vlastne, aj ja ti potrebujem niečo povedať.
V: Okej tak sa oblečiem a hneď som tam.
L: Dobre čakám ťa zatiaľ papa
V: Papa

,,Ideš za Lailou? ",,Áno potrebujem s ňou niečo vyriešiť. ",,Odveziem ťa?",,Chce sa ti?",,Keď chceš tak ťa odveziem. ",,Dobre."Dal mi pusu a odišiel. Rýchlo som na seba hodila biele šaty (aby ste neboli mimo, je leto) a ešte zakričala na Lea.,,Čo potrebuješ?",, Podáš mi túto krabicu? Pre mňa je moc vysoko.",,Jasné krpec. "Postrapatil mi vlasy.,,To bolo veľmi detinské.",, Mne sa to páčilo. "Vlepil mi pusu na líce a zložil mi dole krabicu.,, Budem čakať v aute ponáhľaj sa.",,Ok."Rýchlo som otvorila krabicu a v nej ešte jednu malú krabičku, v ktorej som mala veci od báb a chalanov čo mi dali na narodeniny. Samozrejme jahody som hneď na druhý deň zjedla a šampanské je uložené v obývačke ale ten zbytok som pred Leom schovala. Zobrala som do ruky krabičku s tehotenským testom a vložila ju do kabelky. Krabicu som naspäť zavrela, rýchlo sa obula a zišla dolu.

*******

,,Tak čo sa deje?",,No hmmm.... Ako si sa cítila tie prvé dni keď si zistila, že si tehotná? ",,Myslíš, že si....?",,Neviem. Od včera večera až do 3 rána som sedela v kúpeľni pri záchode. Ale celkovo celý deň mi bolo nejak divne a aj deň predtým. ",,No ty kokos. Ja som sa cítila rovnako. "Mám pocit, že moje oči sú práve teraz niekde v Afrike ako moc som ich vypleštila.,, Máš test?",, Hej, jeden som dostala od Bii na 17.",,A máš ho tu?",,Áno. ",,Leo niečo tuší? ",,Myslím, že nie. Test som brala vtedy keď nebol pri mne.",,Tak ho zober a choď na wecko. ",,Dobre."

,,Som tehotná. "Nemohla som uveriť vlastným slovám. Nedochádzalo mi kedy sa to mohlo stať. Veď si dával pozor.,, To je super. Aspoň bude mať Noah spoločníka a nie jedného." Prekvapene som na ňu pozrela. Ona si vyhrnula tričko a pohladila si brucho.,, To myslíš vážne? "Rozžiarila som sa.,,Dnes ráno som si tiež robila test lebo mi nebolo dobre a... Bol pozitívny." Povedala natešene. Od samej radosti som začala skákať a smiať sa. Rozbehla som sa k nej a silno ju objala.,,Gratulujem, mamina. ",,Gratulujem, dvojnásobná mamina."Zasmiali sme sa a sadli si na sedačku.,, Ako im to povieme?",,No ja už nebudem tak stresovať ako prvýkrát. Chcem aby si somnou zbehla do obchodu s vecičkami. Noahovi kúpim tričko s nápisom, som veľký braček a oblečiem mu ho keď sa večer okupe. Snáď to Paťovi dopne. ",,To je skvelý nápad. Hmm, raz som čítala na nete článok, že ako oznámiť svojej polovičke že si tehotná a bol tam taky nápad... No proste kúpila by som malé detské topánočky, pekne ich zabalila a dala mu ich ako darček. Tiež dnes večer. ",,Ideme? ",,Poďme. "Počkala som kým sa oblečie a vyrazili sme. Kúpili sme to čo sme chceli a dohodli sa, že zajtra k nám prídu a ja oznámim Paťovi, že som tehotná a oni zasa Leovi, že budú mať ďalšieho krpca.

******

,,Leo?",,Áno? ",,Niečo som ti kúpila. ",,Prečo mi kupuješ veci?",,Toto som naozaj musela."Sadol si ku mne do postele a ja som mu podala krabičku.,, Vieš, že si nemusela.",,Ver mi, že musela."Usmiala som sa. Roztrhal papier a hneď na to otvoril krabičku. Vytiahol z nej pár bielych topánočiek a prekvapene pozrel na mňa.,, Ty si..."Zostal ticho.,, Tehotná." Dokončila som zaňho. Postavil sa na nohy a stále bol v šoku. Odrazu sa začal smiať a skákať do výšky. Hodil sa ku mne do postele, normálne som sa zľakla.,, Ja budem tato. "Vyhŕkli mu slzy.,, A ja mama.",,Sľubujem ti, že budem ten najlepší tato na svete. "Usmiala som sa naňho a dala mu pusu. Celý večer sme už len vedľa seba ležali a rozprávali sa o deťoch.

Na druhý deň prišla Laila s Paťom a malým Noahom. Obaja si oznámili, že budú mať bábätko a začali oslavovať. Aj Marco sa k ním pridal a tak moc sa opili, že nevedeli stať na nohách a tak sme ich nechali v obývačke a šli aj s malým do spálne.

***********

O 9 mesiacov, presne 25. Mája na Leové narodeniny, sa narodil malý Tobias a malá Kelsey. Nie nemáme dvojičky. Laila rodila v rovnaký deň ako ja. Ja s Leom máme malého Tobiasa, ktorý má žiarivo modré oči po ňom a Laile a Paťovi sa narodila malá Kelsey, ktorá je úplne ako Paťo. V ten deň sa nám všetkým znova zmenil život o 360 stupňov ale hlavné je, že to nikto z nás neľutuje. Rodina je to najvzácnejšie čo kedy človek mal a treba si ju vážiť nech je akákoľvek. Pretože keď si budete myslieť, že ste všetko stratili, rodina vám ukáže to pravé bohatstvo.







Koniec

*Her King *✔️Where stories live. Discover now