Hoofdstuk 11

192 9 0
                                    

Ondanks dat ik onbewust vóór het blok werd gezet door Dries, hoefde ik gelukkig niet lang na te denken over Mounir's tijdelijke intrek bij ons thuis.
Mounir had ondertussen zelf al bij verschillende invloedrijke vrienden 'gelobbyd' voor woonruimte.
We lagen al te slapen, toen we middernacht werden wakker gebeld door een dolenthousiaste Mounir.
Hij kon via Reza diens luxe appartement bij ons in de vinex buurt huren.

Reza was een gezamenlijke vriend van Mounir en Dries.
Een roemruchtige wildebras, badboy en ondernemer, die uiteindelijk héél cliché op z'n 30e, na velen valse beloftes en mislukte verlovingen, door de standvastige Jasmine ten goede werd 'getemd' tot een toegewijde echtgenoot.

Een klassiek geval van een mgharba man die eerst openlijk van de daken schreeuwt, dat hij zich nóóit door een vrouw zal laat kisten, en eindstand tijdens zijn huwelijk elke avond na het werk keurig thuis op de bank zit.
Het zijn de type macho mannen die vroeger 24/7 roekeloos op straat en in de sisha lounges hingen, en uiteindelijk, gehuwd en volgevreten 'vechtend' tegen de befaamde groeiende buikje, gedwee, alle verzoekjes van hun echtgenotes beantwoorden met 'Ja en ameen'.

Hij ontmoete Jasmine bij haar huidige woonplaats in België, via de echtgenote van een zakenpartner uit Marokko.
Jasmine was een hardwerkende, onafhankelijke type 'Queen Bee' en niet snel onder de indruk van Reza's praatjes en ondoordachte beloftes.
Hij heeft een aantal jaren halsoverkop, verliefd achter Jasmine aangelopen en veranderde ten goede trouw in een man van zijn woord.

Na hun spraakmakende, glamoureuze mgharba bruiloft, vestigden ze zich in Antwerpen.
Jasmine weigerde naar Nederland te 'emigreren' omdat ze samen met haar vader en broers al jaren aan het roer stond van een bloeiende makelaars kantoor, die lucratieve vakantie villa's in Marokko verhuurde.

Ze hielden het huis van Reza jarenlang aan, en gebruikte het merendeels vóór vakantie/bezoekjes aan hun familie en vrienden in Nederland.
Reza liep al een tijdje met het idéé om het huis van de hand te doen, omdat hij en Jasmine een grotere huis aan de grens tussen België en Nederland op het oog hadden.
Mounir vertelde lyrisch dat hij het appartement van Reza per direct kon overnemen,..."Lekker dicht bij jullie á 'Broer'!!, gniffelde hij hardop.

Pffffff....."En bedankt vóór jouw 'Wake up call' Mounir!, riep ik cynisch terwijl Dries keihard lachend door bleef keuvelen met zijn broer.
Klaarwakker sprong ik uit bed, en liep ik stilletjes op m'n blote voeten, naar de kamer van Imane.
Die sliep gelukkig altijd overal doorheen en lag als een roosje in dromenland.

"Nadia????...Yallah,..."Moet je horen, riep Dries opgewekt vanuit de slaapkamer.
Ik antwoorde hardop dat ik door toedoen van Mounir's nachtelijke euforie, NU! toe was aan een flinke beker kamille thee.
Terwijl ik in gedachten thee zette in de keuken, voelde ik de stevige, brede armen van Dries om mijn middel.
"Houbi,..Schatje,..Ken je die gezegde over Mohammed en de berg?", fluisterde hij zachtjes in mijn oor, terwijl hij mij overal liefdevol en teder kuste.

Ik kreeg nóóit de kans om mij mateloos te irriteren aan de debacles van Dries's familie.
Hij wist mij altijd, net op tijd af te leiden met zijn aanstekelijke droge humor en spontane romantische trekjes.....
Onder het genot van de heerlijke opgewarmde kip bastilla, die Hayat al in de middag had klaargemaakt, bespraken we de huwelijks perikelen van Mounir.
Ondanks dat Dries de kromme driehoeksverhouding van zijn broer totaal niet goed keurde, kon hij Mounir ook niet klakkeloos als een baksteen laten valen.

Het was uitgerekend die specifieke karakter eigenschap van Dries waar ik op viel toen we ons verloofden.
Ondanks dat hij velen 'rotte appels' in zijn vriendenkring en familie kent, oordeelde hij nóóit over hun leefstijl of zondes.
Als het hem teveel van het goede werd, nam hij op gepaste wijze afstand van de persoon of situatie.

Nadia's Passies & Beproevingen (Voltooid)Where stories live. Discover now