Hoofdstuk 8

269 9 5
                                    

Aandachtig luisterde ik vol verbazing naar Ramona's versie van het inmiddels dagenlange nasleepende drama, waarin mijn schoonbroer Mounir de hoofdrol speelde.
Aangezien Ramona van haar hart géén moordkuil maakte, besloot ik om open kaart met haar te spelen.

"Heeft Mounir jou toevallig tussen neus en lippen door ook vertelt dat hij nog steeds gehuwd is?,...zei ik in de hoop Ramona wakker te schudden, en van haar 'roze wolk' af te halen.
"Tuurlijk heeft 'Moun' dat vertelt!,..."Maar hij gaat van haar scheiden, hij voelt echt niets meer voor haar!, beantwoorde Ramona zelfverzekerd.

Wauw!...Ik was compleet overrompeld door Ramona's openbaringen, die volgens Amerikaanse begrippen met stip op nummer: 1...De 'Side chick' predikaat zou krijgen.
Bizar hoe mannen het telkens weer voor elkaar krijgen om van twee walletjes te eten!
Met hun cliché 'sweet talk' en hun ingebouwde bedriegers 'skills' winden ze in 'no time' zowel hun echtgenote's als maîtresses om hun vingers.

Vrouwen krijgen immers altijd de schuld van ontrouw. De minnares word aan de schandpaal gehangen omdat ze van een getrouwde man moet afblijven, en
de echtgenote krijgt allerlei verwijten naar haar hoofd in de trant van:...Te weinig 'aandacht' aan haar man geven tot niets in bed presteren,.....De derde partij,......De man, tevens de hoofdrolspeler, komt er meestal zonder kleerscheuren vanaf.

Zijn geluk is puur zijn geslacht en voorrecht als man om vreemd te gaan zonder in zijn eer te worden aangetast,....Of beter gezegd: "Een man kan wel duizenden vrouwen beminnen, terwijl de vrouw enkelt één man tegelijk liefdevol in haar hart kan en mag sluiten.

Ramona werd midden in het gesprek gebeld en daarmee eindigde abrupt onze diepgaande conversatie.
Aicha kwam met een glunderend gezicht binnen en vertelde honderduit over haar 'nieuwe vriendinnen' Salima en Kaoutar die ze nog géén uur eerder tijdens de bijeenkomst in het buurthuis hadden leren kennen.

"Mijn mooie 'Marokkaasje', riep Ramona betuttelend terwijl ze Aicha een welgemeende knuffel gaf....."Hey..."De Appel valt niet ver van de booom meid!,..."Aicha houd van haar mede mocro's!,.."Ze lijkt echt op haar 'vaartje' en zijn familie, vervolgde Ramona trots in haar verfijnde platte Amsterdamse dialect.

Aicha kon zelfs al Marokkaans praten en hadden volgens Ramona enkelt mgharba vrienden.
"Één ding maakt me trots,..."Ze is bijna 20 jaar en heeft me tot nu toe nog nóóit teleurgesteld met foute vriendjes of een verborgen tiener zwangerschap!, vervolgde Ramona zichtbaar opgetogen, terwijl ze haar lange blonde lokken ijdel in de spiegel gladstreek en zich besprenkelde met haar grote fles Chanel parfum, die ze uit haar dure designer tas viste.
"Tja...."Men zegt, 'scheiden doet lijden', "Maar ik heb gewoon legaal de helft van alles gepakt via mijn advocaat!, gierde Ramona overwinnelijk in de spiegel.

Aicha was inmiddels een gediplomeerde visagist en werkte in vast dienstverband bij een bekende esthetische-spa kliniek.
Voordat ze vertrokken maakte ik voor aankomende week een afspraak met Aicha in het buurthuis. Volgens Ramona kon het géén kwaad om Aicha meer bij haar marokkaanse roots en cultuur te betrekken.
"Goede afleiding voor mijn 'meissie'!..."Het houd haar van de 'straat' grapte een dartelende Ramona als een volleerd model op haar superhoge hakken, richting de uitgang.

Terwijl mijn gehele kantoor nog naar de walm van 'Chanel Mademoissele' parfum van Ramona rook, belde ik Mounir op of hij tijd had om even bij mij op kantoor langs te wippen.
Na drie kwartier kwam hij vermoeid aankaken, en nam net als Ramona vrijpostig een flinke beker zwarte koffie. Zelfs dat hadden ze gemeen.....

"Mounir....."Wat is er toch met je aan de hand de laatste tijd?!, vroeg ik oprecht.
"Mohim...."Waar moet ik beginnen??, lachte hij als een boer met kiespijn.
"Wil je de bloemetjes buiten zetten en 'Down memory lane' met Ramona, of wil je samen met Latifa de obstakels in jullie huwelijk uit de wegruimen?, confronteerde ik hem.

Nadia's Passies & Beproevingen (Voltooid)Where stories live. Discover now