Hoofdstuk 10

295 14 6
                                    

"Heyyy....Nadiaaaaa???!..........
Schrikachtig keek ik opgejaagd om me heen, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik stilletjes tijdens het geklets van Samira in de warme rustgevende sauna van de Hamam-Spa was ingedommeld.
Samira trachte mij wakker te houden door keihard mijn naam te roepen.

"Kom op meid......Ronde twee quality-time!!, riep Samira opgewekt terwijl ze voor me uit liep en op haar tenen naar de Jaccuzi huppelde.

We lieten onszelf in de ruime borrelende jaccuzi zakken, waarna de warme bubbels aangenaam mijn rug masseerde.
Ik slaakte een zucht van verlichting.

Pfffff,..."Dit had ik echt nodig Sam!!
"Heerlijk relaxed zonder die mannen en die jengelende kinderen, mijmerde Samira al drijvend in de Jaccuzi.

Diezelfde ochtend hadden we Dries, Abdel en Mounir naar schiphol gebracht.
Één keer per jaar gingen ze steevast met een vriendenkring van 8 man, sinds hun tienerjaren naar Ibiza.

Abdel had een paar jaar geleden zelfs een grote appartement aan het strand gekocht, die hij gastvrij openstelt vóór vrienden en familie. Waneer Dries en ik er vluchtig tussen uit willen, verblijven we altijd in Abdel's mooie spaanse Bohemian appartement.

Ondanks dat ik Dries die twee weken per jaar wel miste, gunde ik hem als hardwerkende, geliefde vader en echtgenoot ook quality-time met zijn vrienden. Samira en ik spenderen dan veel tijd met elkaar, tijdens onze manloze weken.

We plannen altijd routinematig een 'To do list', waarbij onze vaste stedentrips, en bezoekjes aan de Hamam-Spa, pedicure, manicure, schoonheidsspecialist en shoppen, met stip bovenaan de lijst stonden.

"Mounir kan die twee weken in Ibiza nu wel goed gebruiken, merkte Samira op.
"Hopelijk neemt hij dan eindelijk de tijd om na te denken over zijn spontane keuzes, antwoorde ik.

Mannen klagen altijd steen en been dat ze vrouwen niet begrijpen, maar af en toe hebben wij ook een 'gebruiksaanwijzing' nodig om hun kromme gedachtengang te ontcijferen of enigzins te begrijpen.

"Tja....Ik zeg je eerlijk, uiteindelijk heb ik met moeite Abdel z'n ontrouw met Kim kunnen vergeven,...Maar vergeten doe je het nóóit, zei Samira oprecht.

Ze gaf aan dat ze met hun decennia lange huwelijk niet over één nacht ijs wilde gaan.
Met name hun gezamelijke met bloed zweet en tranen opgebouwde bedrijven wilde ze pertinent niet zonder slag of stoot, kant en klaar overhandigen aan een tijdelijke 'fling' zoals Kim.

Daarbij vond ze dat hun kinderen nog veels te jong en onbevangen waren om hen ondoordacht in de mangel van een langdurige scheidings stress te werpen. Zo had elke gehuwde vrouw wel een eigen redenatie van haar huwelijks beproevingen. De een vergeeft, de ander raakt op de valreep zwanger en de derde vraagt definitief een scheiding aan.

Elk huis heeft z'n kruisje en wij als buitenstaanders zijn eerlijkheidshalve niet in de positie om anderen in hun gemaakte keuzes te veroordelen.

Immers,....De aarde is rond, en waar vandaag de één mee te kampen heeft, kan de ander bij wijze van spreken morgen op ironische wijze overkomen.

Toen ik s'avonds uitgerust thuis kwam vond ik een opvallende mooie goudkleurige envelop tussen de post.
Het was een prachtige uitnodigings kaart vóór de bruiloft van Sara en Omar.

Glimlachend legde ik de uitgevouwen kaart op het dressoir. Wijsheid kom achteraf gezien altijd met de jaren,....Eindelijk hadden Sara en Omar hun rustpunt in elkaar gevonden.

Sara had mij al eerder een app gestuurd over de data's van haar aangekondigde nikah en wettelijke huwelijksvoltrekking bij de burgelijke stand.
Ze was al druk bezig met het uitstippen van allerlei diensten en catering die ze op haar trouwdag wilde inzetten.

Nadia's Passies & Beproevingen (Voltooid)Where stories live. Discover now