Kate

3.5K 183 38
                                    

To, co Kate vytrhlo z pitomého zírání do blba, bylo bouchnutí dveří. A to zírání byla pitomost. Celý tři roku od té doby, co vyšla ze školy, si dávala pozor, aby nedělala pitomosti či pitomé chyby. To by ji u Pána zla mohlo stát mnohem víc než jen život. Celý ty tři roky byla opatrná. Chodila časně spát, aby byla vyspalá, a tak bylo menší riziko, že se prokecne a když měla hlídku, ani ve snu by ji nenapadlo, začít koukat do blba a přemýšlet o nesmrtelnosti brouka.

Nyní sebou ve zvuku bouchajících dveří trhla a listí kolem ní se rozhoupalo a rozšustilo. V duchu se proklínala, ale když uviděla, kdo se kouká jejím směrem ve světle lucerny, zastavilo se jí srdce a veškeré myšlenky šly do háje. Hlavně ty, ve kterých jí Jonas nadával, že je oba přivede do hrobu. Jenže myšlenky odlétly i z jiného důvodu.

„Mdloby na tebe!“ poručil Sirius své hůlce, kterou mířil na ní do křoví.

Kate se protočily oči, ale ještě předtím se stihla pomodlit, aby Sirius neudělal nějakou nepředvídatelnost.

***

Kate se probudila s neurčitým pocitem, že je buď všechno v prdeli, nebo je v nebi. Ležela na bílé sterilní posteli v bíle vymalovaném sterilním bytu a nad ní se skláněla vysoká postava – Sirius.

„Ahoj.“ Zašeptala skrz suché rty a doufala, že ji slyšel.

Slyšel. Místo odpovědi však jen přimhouřil oči.

„Už je to dlouho, viď? Co jsme se neviděli.“ Podotkla.

Tentokrát už promluvil. „Možná tys mě dlouho neviděla. Já tebe potkával celkem často.“

„Cože?“ podivila se. Pak si ale rozpomněla. „Jo ty myslíš tu kavárnu.“ Zamumlala.

„Tu kavárnu, bitvu u Černého lesa, taky tu u vesnice Klopoty a ještě spousty dalších.“

„Nedělej si ze mě legraci. Nemohl jsi mě vidět.“ Zavrtěla odmítavě hlavou.

„Co ty víš? Třeba jsem ti poprvé, když jsem tě spatřil ve stejnokroji smrtijeda, seslal na plášť zaklínadlo, díky němuž tě pak vždycky poznám?“

„Tak fajn. Tak jsi mě viděl. No a?“ zabručela naštvaně. Jak to, že ona jeho nikdy v bitvách neviděla? Přece nemohla být až tak nevšímavá.

„Taky jsem ti možná párkrát zachránil život a poslal před tebe štít, když ty jsi ho nestihala.“

Kate tancovaly kolem hlavy hvězdičky. Protože to, co Sirius popisoval, se jí doopravdy párkrát stalo. Nikdy nevěděla, co se děje a nechala to pak plavat, protože hlavně, že přežila. Ale to, co se doopravdy asi stalo, ji nikdy nenapadlo.

„A moc jsi mi to neusnadňovala. Abych byl upřímný.“ Sirius si přes hlavu začal přetahovat tričko a Kate se do tváře nahrnula červeň.

„Co to děláš?“

„Tuhle mám od tebe.“ Ukázal na podlouhlou jizvu, která mu hyzdila celý hrudník.

Kate doufala, že víc překvapení už jí dnešek nepřinese. Chtěla se jen v klidu koukat, jak Lily a James poklidně spí a mají se fajn, když tu si to tam přihasí Sirius a pak si ji odvede sem. Co čeká, že se stane? Že mu vykecá, že je vlastně na jeho straně? Věřil by jí vůbec?

„Není moc hezká.“ Řekla jen ovládaným hlasem.

„Taky se mi nelíbí.“

„Z jaký bitvy je?“ zajímalo ji. Třeba si vzpomene.

Her Secret (Marauders) CZKde žijí příběhy. Začni objevovat