4. souboj?

6.7K 415 38
                                    

Ráno se v Nebelvírské věži probudila rudovlasá Lily jako první. Nemohla se dočkat snídaně. Chtěla být ve skupince s někým chytrým. Chytrým a milým. Lucius Malfoy je chytrej, ale rozhodně ne milej. Toho přeje Pottrovi. Včera u večeře se k ní sice choval hezky, ale hned po ní už jí zase začal nadbíhat a na celou Velkou síň hulákat, že je láska jeho života a že dnešní večer mu její lásku k němu jen potvrdil a ať s ním jde na rande.

S ním teda rozhodně být nechtěla. Celej večer pak vysvětlovala Rachel věci ohledně něj, protože ta brunetka ne a ne pochopit, proč mu na to rande nekývne.

„Je docela milý a navíc moc hezký." Nevině prohlašovala Rachel, zatímco jí Lily v noci tloukla polštářem.

„Hezkej je, ale já mám radši Patrica." Šeptla potichu.

Doufala, že to bylo potichu. Kdyby to slyšela Kate. Ta by něco vyvedla.

Teď už spolu s kamarádkami scházela všechny schody a mířila na snídani. Ve Velké síni si s Rachel šla sednout na jejich obvyklá místa. Kate se totiž vydala na opačnou stranu stolu. S poťouchlým výrazem ve tváři došla k Pobertům. Blackovi a Removi popřála dobré ráno a Potterovi něco zašeptala. Pak se vrátila ke zmateným kamarádkám a dál se šklebila.

V tom Lily uviděla, jak si ten rozcuchanec Potter stoupá na stůl. Chvíli počkal, než se na něj upřely všechny zvědavé pohledy a pak rázným krokem – pořád na stole – došel k hnědovlasému klukovi – Patricovi.

„Vyzívám tě na kouzelnický souboj." Prohlásil směrem k němu.

Kate se mohla potrhat smíchy, zato rudovlásce na tom nic vtipného nepřišlo.

„Eh... a smím vědět, o co budeme bojovat?!" zeptal se udiveně Patric, zatímco kulil své smaragdově zelené oči.

„O lásku naší drahé Evansové." Řekl Potter, jako by byl Patric úplně blbej, že mu to nedošlo hned.

S Lily to málem seklo. „To jsi ty Pottrovi řekla, co jsem včera večer říkala? Proč?" ptala se Kate se značnou hysterií v hlase.

„Legrace, ne?" podivila se Kate a pohodila černýma vlasama.

„Já ale její lásku nechci." Odpálkoval zrovna Pottera Patric.

Touhle odpovědí docílil hned několika věcí. Potter se rozesmál a nabídl mu mír. Lily se rozplakala a utekla z velké síně. Rachel běžela za ní, a protože si domyslela, že jí ranila Patricova slova, tak na něj cestou opatrně, tak aby ji nikdo neviděl, seslala lechtací kouzlo. Kate se přestala smát a vypadala, že chce nafackovat sama sobě. Remus měl pocit, že by měl vyběhnout za Rachel, ale vzhledem k tomu, že ji zná teprve den, a ani není ta plačící ona... no prostě se mu ten pocit zdál přemrštěnej a navíc pěkně praštěnej.

***

Sirius strčil do Jamese a ukázal mu na plačící Evansovou, jak vybíhá do schodů.

„Seš vůl." Drknul do něj a srazil ho tím zpět na lavici.

„Nejsem. Kvůli tobě takhle holky vyváděj pořád." Ohradil se na něj zmateně kamarád.

„Jo, jenže Evansová„vyvádí" kvůli Patricovi."

„Co?!"

„Vždyť to říkám. Seš vůl. Radši sleduj Branwella. Podle mě nám jde oznámit skupinky."

A taky že jo. Profesor si stoupl na židli a poprosil o klid. Nato bez jediného slova na úvod začal předčítat skupinky ze šestého ročníku.

„Adamsová Marian, Kallová Anna a Vetlesar Hugo – skupina jedna. Longbottom Frank, Flesliová Anastazia a Hook Thomas."

Vytvořil ještě pár skupinek a pak se vrhnul na ročník sedmý.

„Malfoy Lucius, Kooper Henry a Snape Severus. Black Sirius, Nellová Kate a Marks Jonas."

Při vyslovení posledního jména si Kate zavýskla. Sirius se jen ušklíbl a Jonas se pokradmu na Kate podíval.

„Lupin Remus, Blacková Bellatrix a Faukeová Rachel. Evansová Lily, Potter James a Winslow Patric. Sterová Ivon, Zalov Lars..."

Profesor Branwell četl dál, ale rozřazení studenti ho už neposlouchali.

„No, upřímně tě lituju i závidim." Pronesl Sirius k Removi a přitom ho poplácal po zádech.

„Nechápu, proč s náma je ten nafoukanec Patric." Bručel zase James.

„Kdo je nafoukanec? To ty jsi ho před celou školou vyzval na souboj o Lily, i když jsi věděl, že se povídá, že chodí s Myrou. A navíc si vzpomínám, že jsi mu potom navrhl mír." Odsekl mu Remus.

Sirius nad kamarády jen protočil oči a kouknul se radši na své skupinkové kolegy. Nemusel dlouho přemýšlet, aby mu došlo, jak blbě na tom je. Jediná holka v jeho skupince byla Kate. Jediná sexy holka v jeho skupince byla Kate. Jenže sexy holka k mání ve skupince chyběla.

„Protože máte jako první hodinu dnes obranu, tak vás prosím, abyste se za půl hodiny dostavily do Velké síně. Tam na vás budou čekat bystrozoři. Nějak si vás rozeberou." Upozornil je ke konci profesor a dál je už nechal pokojně snídat.



„Tak jdeme?" zezadu do něj drcla Kate.

„Už? Vždyť ještě času dost." Protáhl líně Sirius a dál se Kate snažil ignorovat.

„Hele mákni, Kámo." Vložil se do toho i Jonas.

Sirius se rozhlédl, a opravdu. U kolejních stolů už ze šesťáků a sedmáků zůstali jen oni.

„Tak fajn, no." Zvedl se z lavice, upustil jahodový koláček a spolu se svojí skupinkou se rozeběhl k Velké síni.

Nakonec ještě nešli tak pozdě. Všechny skupiny už tam sice byly, ale zato bystrozoři ne. Proto se Sirius vydal za Jamesem. Našel ho, jak se smutně dívá na Evansovou, která si zrovna utírala poslední slzičky.

„Jamesi?" skusil to, aby si ho kamarád všimnul.

Jenže on nereagoval. Sirius do něj teda zkusil strčit - stejně jako ho předtím strčila Kate. Taky nic. Tak si teda stoupnul vedle něj. On se ale nezačal koukat na Evansovou. Jeho oči ulpěly na hnědooké krásce vedle ní. Viděl ji, jak si přehodila vlasy přes rameno a jednu ruku dala Evansový kolem ramen. Lehounce jí hladila, ale myšlenkami byla zřejmě jinde, protože se koukala z okna. Najedou s sebou cukla, jako by se něčeho, co viděla, lekla.

Sirius s sebou taky cuknul, ale bylo to proto, že do něj a Jamese drcnul Remus, aby je probral ze zasnění. Přišli totiž bystrozoři. Vedl je vytáhlý chlapík s mrožím knírkem a aktovkou. Představil se jako pan Adorád a řekl, ať se roztřídí do těch skupinek.

To pro Siriuse znamenalo konec zírání na Rachel, protože místo toho teď bude muset koukat na to, jak se Kate snaží flirtovat s Jonasem. Né že by jí to nešlo. pomyslel si Sirius a už koukal, jak si to k nim míří jedna bystrozorka. Blonďaté vlasy měla stažené do pevného uzlu a šedivýma očima brouzdala pohledem z jednoho na druhého.

Nakonec líně řekla: „Tak jaká učebna je volná?"

Duchapřítomně jí odpověděl Jonas, že jim přidělili učebnu 43.

„No fajn. Doufám, že máte brky a sešity." Nato si zívla a opovržlivě se koukla na Kate. „Veď mě. Už si to tady moc nepamatuju. Mimochodem speciálně ty si do sešitu napiš jako bod jedna, že si máš umýt vlasy. Jdeme."


Tadá!!!

 Jen byste asi měli vědět, že jsem teď první rok na gymplu a nevím, kdy budu stíhat psát. Mám ještě pár kapitol předepsaných a budu se snažit psát v každé volné chvilce, ale asi nebudou kapitoly každý den. Stejně se těšte na další.

Vaše Lucy.


Her Secret (Marauders) CZKde žijí příběhy. Začni objevovat