27. vlkodlak v Bradavicích

4.2K 285 6
                                    

Sirius u večeře moc nejedl. Na hranolky se radši ani nekoukl a na ostatní jídlo neměl chuť. Popravdě se mu začínalo dělat zle od žaludku z té nadcházející párty. Musel si pořád připomínat, že ji pořádá on a že by se měl těšit. Jenže jak se asi tak mohl těšit, když jistojistě věděl, že ten večer stráví zalezlý někde v rohu a bude pozorovat, jak se Kate a Jonas spolu objímají a předstírají, že tancujou. Nejhorší na tom bylo, že ani jeho kamarádům se tam vůbec nechtělo. James brbal pořád něco o tom, že to je celý pitomost a Remus zase, že nebude vědět co říkat, jak se tvářit a jak se chovat k Rachel. Prostě hrůza. A to si nemohli dovolit. Sirius v čele Pobertů si zakládal na tom, že jejich párty jsou vždycky největší, nejlepší a nejvelkolepější. Tahle oslava se má nést v duchu vítězství. Ne v duchu zlomených srdcí. Ale prostě to vypadalo na tu druhou možnost.

„A fakt tam musím?" ptal se už po několikáté Remus.

„Tak když už to Tichošlápek pořádá." Strčil do Remuse James.

„Kluci trochu života do toho umírání. Je to přece oslava na tvoji počest, Remusi." Dal se do toho Sirius.

„Hele a ty už taky přestaň předstírat, že se ti tam chce. Nesnědl jsi z večeře ani sousto a já se vsadím, že vím proč." Oplatil mu James.

„Chce se mi tam." Stál si ale za svým. „Řekni mi jediný důvod, proč by se mi tam nemělo chtít." Začal se hádat.

Ale to neměl dělat. Měl tušit, že Dvanácterák, který je skoro jeho bratr, bude mít těch důvodů požehnaně.

„Takže zaprvé se ti tam nechce kvůli jedné Nebelvírské holce..."

„To by se mu tam spíš mělo chtít, ne?" skočil Jamesovi do řeči Remus.

„Nech mě domluvit. Kvůli Nebelvírské holce, která má kluka, kterej tam taky bude." James se na něj šklebil a Sirius byl rád, že mu aspoň zvedl náladu.

„Ale mohl jsi to říct ještě trochu víc nahlas, ne? Sedí dokonce o pět míst dál. Řekl bych, že tě dostatečně neslyšela." Řekl ale uraženě.

Viděl Remuse, jak otočil hlavu, aby se na tu Nebelvírku kouknul, ale hned ji zase otočil zpět.

„Hele, ale o pět míst dál sedí Kate." podivil se Remus.

James se jeho tázavému tonu hlasu začal smát a Sirius radši sklonil hlavu, aby nebylo vidět, že se červená. To by jinak od nich měl na talíři ještě hodně dlouho.

***

Rachel vstala od stolu dřív.

„Holky? Já si potřebuju ještě něco zařídit. Nečekejte tady na mě." Řekla směrem k Lily a Kate, ale myslí už byla jinde.

A to konkrétně u Remuse Lupina, který na ní podle domluvy měl čekat dvě chodby od Nebelvírské společenky. Těsně před večeří mu napsala dopis, že chce informace. Věděla, že se s ní setká, protože byl čestný a určitě uznal, že špehovat ji a Kate na ošetřovně byla chyba. Dělala to ale jen kvůli Kate. Když jí řekla, že si myslela, že ji Sirius políbí, tak se jí chtělo se rozesmát, ale pochopila, že to by Kate nepomohlo. Takže i přes to, že bude muset čelit Remusovu obviňujícímu pohledu, kterým jí bude říkat, že mu měla pomoct, se za ním vydala, protože chtěla slyšet, co o Kate říká Sirius Black sám.

Nečekala na odpověď holek, popadla brašnu a klidným tempem, které rozhodně neodpovídalo tempu bušení jejího srdce, se rozešla za ním.

Když zahnula za tu druhou chodbu, tak jí srdce udělalo kotrmelec a tváře se jí zbarvily do červena.

Her Secret (Marauders) CZKde žijí příběhy. Začni objevovat