22. smrtiplášť

4.9K 292 33
                                    

„Tichošlápku? A kde tu párty uspořádáme?" ptal se James svého modrookého kamaráda, když zrovna mířily na hodinu Lektvarů.

„Já bych ji udělal v Prasinkách. Poprosíme Rosemary, aby nám půjčila od devíti do jedný zadní místnost U Tří košťat."

James si rukou prohrábl vlasy a přemýšlel, jestli by byly schopní skrz tajnou chodbu u jednooké čarodějnice propašovat pátý, šestý a sedmý ročník Nebelvíru.

„To by možná šlo. Tak za ní dneska půjdem a zeptáme se, ne?" prohlásil po krátké rozvaze.

„Jo. Moje přesvědčovací schopnosti jsou vynikající, takže určitě neodmítne. V tý zadní místnosti je skvěla akustika a je tam hodně malých výklenků, ve kterých se dá dělat spousty věcí a..." básnil zasněně Sirius.

Jindy by se James do příprav velkolepé párty připojil a angažoval by se do toho mnohem víc ale u téhle, kde budou oslavovat to, že jejich kamaráda před týdnem mučila jedna zmijozelka, se mu nelíbilo.

„Jamesi, ty jsi naštvanej?" zamával mu rukou před obličejem Sirius, protože se asi moc mračil.

„Ne." Odseknul mu.

„Ale seš vidím to na tobě. A aby měla tvá dušička klid, tak oslavujeme to, jak hrdinně dokázal Remus chránit Rachel – sám tím pádem vydán na milost i nemilost děsivé smrtijedce." Oznámil mu, protože přesně věděl, co ho trápí.

„Fajn. A kdo zajistí občerstvení?"

Sirius nemohl vědět, že se ho na to James zeptal jen proto, aby ho zase zabavil. Sám ho totiž absolutně neposlouchal. Vzpomínkami byl u Remuse na ošetřovně, kam za ním chodil se Siriusem každý den po obědě. Remus jim i párkrát říkal, že kvůli němu se nemusí obětovat a chodit tam za ním, ale po několika neúspěšných pokusech, jak je z ošetřovny vystrnadit dle Jamesova úsudku pochopil, že tam jsou oba dva jen kvůli holkám, které sedí u lehátka naproti.

Dneska za ním byli taky, ale když zjistili, že u Rachel nesedí ani Lily a ani Kate, tak to po oznámení, že bude párty sbalili. Samozřejmě v tu chvíli ještě nevěděli, kdy se párty bude konat, protože nemůže být párty, když tam nejsou dvě její hlavní příčiny. Pak když ale odcházeli, tak na ně Poppy zavolala, že už jim ty jejich pitominky dlouho trpět nebude, a že si kamaráda můžou už zítra ráno odvést. I s kamarádkou, prý. Takže párty bude oficiálně zítra večer.

„Co si o tom myslíš?" drknul do něj Sirius, když vstupovali do učebny lektvarů.

„Jo, jo. To je dobrý nápad." Vykoktal James, kterej nevěděl, na co se ho kamarád ptá.

„Já mám vždycky dobrý nápady, ale teď jsem zrovna nic nenavrhoval." Ušklíbl se na něj. „Říkal jsem, že je divný, že už Rachel z tý ošetřovny dávno nepustí. Vždyť ji jenom omráčili."

James se chtěl nadechnout k omluvě a odpovědi na pravou otázku, ale byl přerušen hned ze dvou stran.

„V poho, já věděl, žes neposlouchal." Pokrčil rameny Sirius

„Je tam, protože měla otřes mozku, vy bezmozkové." Vypálila Lily.

„Jasně." Podal oboustrannou odpověď. Poté už ale mluvil jen k Lily. „A když ji teda zítra ráno pustí, co takhle to jít nějak oslavit?"

„Pottere..." zavrčela a zaskřípala zuby Lily.

„No jo. Ta párty bude zít..." chtěl pomoct Sirius, což se mu nepovedlo.

„Myslel jsem rande, ale pravda, bylo by fajn, kdybys na té párty nechyběla, Evansová. Je přece i kvůli tvé kámošce."

„Rozmyslím se, Pottere." Sykla směrem k němu, protože už přicházel profesor Křiklan.

Her Secret (Marauders) CZKde žijí příběhy. Začni objevovat