|25.|

2.1K 76 1
                                    

,,Co teď? Co budeme dělat?" zašeptám. Ležím vedle Huntera na posteli a hraju s našimi prsty. ,,Jak to myslíš?" trochu se nadzvedne a zahledí se mi do očí. ,,No já studuju na druhém konci Ameriky a ty tu musíš zůstat kvůli dětem." vysvětlím mu. ,,Nemysli na to. Je to teprve třetí den. Ještě máme skoro celý týden." políbí mě na čelo a zase si lehne. ,,Jak na to nemám myslet, když toho mám plnou hlavu?" zašeptám. ,,Prostě jen lež a užívej si mou přítomnost." řekne a to mě rozesměje. ,,Egoisto." zamumlám. ,,Co si říkala?" zvedne se do sedu. ,,Nic." pokrčím rameny. ,,Tak nic, jo?" nadzvedne jedno obočí a pak mě začne lechtat. ,,Dost Huntere!" směju se na celý byt. ,,Přestanu, ale ty tu zůstaneš přes noc. Do neděle." zastaví se a zahledí se mi do očí. ,,Fajn." přikývnu. Políbí mě a pak se zase svalí vedle mě.

----------------------------

,,Zlato, jestli si nepospíšíš, tak to kino nestihneme." spatřím Huntera, jak se opírá o futra dveří v koupelně. ,,Už to bude. Jen si dám řasenku a můžeme vyrazit." vytáhnu černou lahvičku a udělám si krásně dlouhé řasy. Ještě si trochu pročísnu vlasy a pak se spokojeně otočím na Huntera. Tomu ale začne zvonit mobil. ,,Vteřinku." zvedne na mě prst a přiloží mobil k uchu. Vůbec nic do toho neříká a jen poslouchá. Pozoruju, jak jeho úsměv mizí a místo toho přijde zníčený a zraněný pohled. ,,Hned tam budu." řekne jen a mobil schová do kapsy. ,,Máma." šeptne a mě se zastaví srdce. ,,Jdeme. Honem." rozhodnu a tak vyrazíme.

,,Tak co se tedy děje?" zeptá se vyděšený Hunter. ,,Vaše matka umírá. Všechny orgány už jí pomalu odcházejí a srdce bije jen na půl. Myslím, že by bylo vhodné, abyste se s ní rozloučili. Dokud to jde." řekne soucitným hlasem doktor a položí svou ruku na Hunterovo rameno. ,,Je mi to líto." a odejde. Neřekne ani slovo a vkročí do světlého pokoje s pípajícími přístroji. ,,Mami." šeptne a rychle se posadí vedle ní. ,,Jak se cítíš?" chytne ji za ruku ,ale ona přesune pohled na mě. ,,To jsi ty? Copak tu dělá, Huntere?" pořádně si mě prohlédne a pak se podívá na Huntera. ,,My spolu zase chodíme, mami. Nikki, pamatuješ?" řekne milým hlasem a ona se zářivě usměje. ,,Škoda, že se nedočkám tvého prvního dítěte." posmutní. ,,A co mé děti?! Kdepak je Toby s Lizy?" rozhlédne se po pokoji. ,,Jsou u babičky. Neboj, já se o ně postarám. Slibuju." řekne a poté mu ukápne pár slz. Stoupnu si proto k němu a položím mu ruku na rameno, aby věděl, že tu jsem s ním. 

-------------------------------------

,,Tak?" zeptám se doktora, který zrovna kontroloval všechny její životní funkce. ,,Zbývá jí přibližně hodina." šeptne a zase se na nás soucitně podívá. Ještě tam s nimi jsem půl hodiny, ale pak se zvednu. ,,Myslím, že bych vás tu měla nechat. Ráda jsem vás poznala a dkuju, že jste vychovala tak skvělého syna." usměju se na ní. ,,Huntere, mohl bys nám dám minutku?" zachraptí jeho matka. Ten se nejistě zvedne a pak odejde. ,,Jen jsem ti chtěla říct, že jsem opravdu ráda, že na to dnes není sám a má někoho, kdo při něm stojí. Vím, že je to s ním někdy těžké, ale je to úžasný kluk. Vlastně muž." ukápne ji slza. ,,Dávej mi na něj prosím pozor, až tu nebudu. A jen chci říct-" zasekne se, protože potřebuje polknout. ,,Jsem ráda, že si to v té skříni byla ty." ucítím její ledovou ruku, jak se mě lehce dotkne a tak ji chytnu. ,,I já jsem ráda." usměju se a pak ji opatrně obejmu. ,,Sbohem." zašeptám a pak tam pustím Huntera. 

Celá skleslá sedím na nemocniční židli na chodbě před pokojem a čekám, co se bude dít. Po půl hodiny do pokoje přiběhne pár doktorů a sestřiček a mě je jasné, co se stalo. Vyjde z něj zdrcený Hunter a sedne si vedle mě. Chvíli je naprosté ticho, ale pak se naplno rozbrečí a tak si ho přitáhnu do náruče. ,,Je mi to líto." vzlyknu. 


Dnes trochu smutná kapitolka... Chudák Hunter, zůstal na to sám. Ale aspoň má Nikki, ale na jak dlouho??

Keep smiling ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt