Eerste schooldag

24 1 0
                                    

Ik wordt wakker door een irritant geluid. Ik zoek het geluid met me hand zodra ik het gevonden heb zet ik hem uit. Het is 7 uur. Veelste vroeg voor mij. De school lessen beginnen om 10. We beginnen om 8 uur in het theaterzaal voor de opening en uitleg. Ik loop naar de badkamer en neem een vlugge douche. Ik loop me hele ritueeltje af. Wanneer ik de slaapkamer in loop, zie ik Stefan niet meer liggen. Die is vast aan het roken. Ik pak me tas en loop naar beneden. Daar stond Stefan met ontbijt en koffie in zijn hand. 'Kom we gaan aan het terras zitten' Stefan geeft me eem kus en loopt voor me naar de tuin toe. Ik begin met koffie en een sigaretje. Daarna geniet ik volop van het gebakken eitje die Stefan voor me heeft gemaakt. Ik werp een blik op de klok die in de keuken hangt. Het is 8 uur! 'Oh shitttt! Ik moet gaan, ben te laat! Zie je vanmiddag mopp.' Ik geef Stefan vlug een kus en pak me tas en sleutels. Zo snel als ik kan rij ik naar school. Ik zie een hoop leerlingen van her naar der rennen. Maar niemand die ik ken. Dan zie ik Charlie uitstappen in de auto naast me. 'Charlie, hey! We zijn te laat he?' vraag ik haar. 'Ook goeiemorgen Rita en nee we moesten er pas om 9 zijn.' Charlie kijkt me lachend aan en steekt een sigaret op. Ik kijk in mijn tas en zie dat ik de mijne ben vergeten. 'Mag ik een sigaret van jou?' Charlie geeft me een sigaret en een aansteker. 'Dankje.' 'Geen probleem schat. Hey Bibi!!! We zijn hier!!!' Charlie begint te springen en te zwaaien. Bibi ziet ons en begint te lachen. We lopen met zn drieën de school binnen. We zien Tom en Tyler daar ergens in de gamg staan bij de kluisjes. We lopen naar ze toe. Blijkbaar hebben ze al hun kluisje. Wij besluiten om ook onze kluissleutels op te halen. We zeggen de jongens gedag en lopen richting de kantine. Waar de tafels in een soort cirkel is geplaatst. Bij een tafel krijg je de kluissleutels, bij een andere tafel krijg je je rooster en bij de andere tafels kun je je inschrijven clubs. Ik schrijf me in voor het cheerleaders team. Ik was er uitgestapt en nu kom ik er weer bij. Ik hoef gelukkig geen audities meer te doen. Bibi schrijft zich ook in. Charlie is nu het gelukkigste meisje op de wereld. We liepen naar de theaterzaal. De opening was enorm saai. De lessen zouden gelijk beginnen en dinsdag en woensdag zijn  vrij voor deze week. En trainingen beginnen pas vanaf volgende week.

We checken onze roosters en ontdekken dat we vandaag alle lessen samen hebben. Dus dat is mooi meegenomen. We beginnen met geschiedenis. We hebben een nieuwe geschiedenis docent. Toevallig een goede vriend van de familie en de ex van tante Jane. Hij heet Rick. Hij is echt een topgozer.
In het lokaal.

Rick: Hallo laatste jaars! Ik ben Rick voor de nieuwe leerlingen. Vanavond is het 'Welkom terug' feest, gedraag jullie een beetje. Zoals jullie weten zijn jullie na vandaag 2 dagen vrij maar voor nu gaan we beginnen met de les.'
Hij draait zich om em schrijft iets op het bord. Dan zegt hij: 'We beginnen met de oorspronkelijke inwoners van ons land. 'De indianen."

'En de vikingen dan?' Er loopt een mooi slank blond meisje het lokaal binnen en neemt plaats. Terwijl Rick op haar vraag in gaat. 'Er is geen bewijs gevonden dat bevestigd dat de vikingen zich hier hebben gevestigd. Wie ben jij?' Het meisje gaat staan en kijkt even rond dan zegt ze:
'Ik ben Rebekah en ik ben hier nieuw. Geschiedenis is mijn lievelingsvak.'

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 22, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Rita's LifeWhere stories live. Discover now