Mijn baas

33 1 0
                                    

Pov Stefan:

Een prachtige meid heb ik een paar weken geleden ontmoet. Ze botste tegen me op toen ze de toilet uit kwam. Ze verontschuldigde zich en  keek me in me ogen en zo bleef ze even staan. Ik keek terug met een verwarmt gevoel dat opkwam van binnen. Ik was even van de kaart, een dood gewone mensenmeisje geeft mij, een koudbloedige monster zn warm gevoel. Ik stelde me voor. Het duurde even voor het tot haar doordrong, ze herstelde zichzelf en stelde zich voor als Rita Condor. Nadat ze zich voorstelde liep ze snel weg, rechtsstreeks naar huis. Ik ben haar gevolgd, ik lijk wel een stalker.
Nadat ze thuis was heb ik de hele nacht buiten gestaan en geluisterd naar haar hart ritme. In de ochtend ging ik naar mijn zaak. Onderweg heb ik een random mens  gemanipuleerd om bardienst te draaien, zodat ik mooi kon gaan slapen. Ik heb een open vacature gezet op internet voor bediening + bardienst.

Gisteren kreeg ik een bericht van een onbekend nummer. In het bericht stond een hele sollicitatie brief, ondertekend door Rita Condor. Ik reageerde gelijk terug over wanneer ze tijd heeft om langs te komen voor een gesprek.
En vandaag was het zover ik zou Rita weer ontmoeten. Ik heb duizenden keren geoefend hoe ik  Rita moest aanspreken. En vanmorgen stond ze daar in de deur opening, ik verschol me gezicht in de schaduw.
Ze kwam naar me toe gelopen en stelde zichzelf voor. Ik aarzelde heel  even of dit wel zo verstandig was, een mens in mijn leven, kans op binding is groot. Ik stap uit de schaduw en zei: 'Maar Hallo Rita, ik ben Stefan je kent me al van het feest, leuk dat je hier komt werken, wanneer kan je beginnen?' Rita lachte naar mij em vroeg naar de baas voor een gesprek. Ik vertelde haar dat ik de  baas ben sinds 2 maanden. Niet helemaal op een eerlijk manier maar ik heb niemand vermoord. Ik bood haar iets te drinken aan en haalde de contracten en papieren op.
Na de ondertekening trokken we een fles bourbon open en van de een kwam de ander. We hebben gelachen en gedanst, gezongen en gekust. Ik heb haar meegenomen naar mijn bed. Ik woon namelijk boven het cafe. Ik gaf haar mijn trui en liep naar de badkamer om mijn spullen even  te pakken en moed bij ke zelf in te praten. Ik kan mezelf  in bedwang houden, echt waar.
Ik kom de badkamer uitgelopen en zag dat Rita lag te slapen. Ik pak de dekens en ga naast rita liggen, met een  arm om haar heen geslagen. Ik sluit mijn ogen en luister nog voor een tijdje naar haar hart uiteindelijk val ook ik in slaap.

----

'OMG....' hoor ik een stem ergens vaag zeggen. Ik doe mijn ogen open en daar ik haar liggen met mooie groen ogen keek ze me aan. 'Goeiemorgen' lach ik naar haar. 'Goeiemorgen, mag ik je douche gebruiken en wat huiskleren'
'Maar natuurlijk' zei ik. 'De huispakken hangen in de grote zwarte kast en de douche is de tweede deur.' Nadat ik dat gezegd heb, sluit ik mijn ogen en draai je nog een paar keer om. Ik luisterde naar hoe het water uit de douche kop, langs haar lichaam ging en heel hard spetterde in het bad. Ik kleed me snel even aan en besluit om een ontbijtje klaar te maken voor ons.

Pov Rita:

Ik doe de kraan dicht en stap onder de douche vandaan. Ik droog me af en kleed me aan. Ik kam me haar. Ik loop de slaapkamer in en zie geen Stefan meer. Ik pak me spullen en loop door de hal, opzoek naar Stefan.
'Stefan! Stefan'
'Ik heb hier!' hoor ik Stefan zeggen. Ik loop naar de  waar het geluid vandaan kwam. Ik loop  de keuken in en zie de gedekte tafel met koffie en ontbijt. Stefan zie ik op het balkon staan. Ik loop naar hem toe. 'Hey geef mij er ook eentje' en ik knik naar het sigaretje dat hij vast houd. Hij lachte en schoof me zijn pakje naar me toe. 'Heb je vandaag wat te doen' vraagt Stefan me. Ik kijk hem aan en wilde eigenlijk zeggen dat ik andere plannen had. Ik hoorde een stem zeggen 'Nee ik heb niks te doen, jij?'
Hij kijkt me lachend aan. Dan gaan we ontbijten, naar jou huis voor kleren en dan neem ik je mee voor een dagje uit.' Ik lachte en laat hem weten dat dat een goed idee is. In mijn hoofd ratelt er van alles in de ronte. Kan dit eigenlijk wel, hij is mijn baas en ik ken hem eigenlijk niet. Misschien leer ik hem vandaag kennen. Ik laat het maar over me heen komen. Stefan staat op en pakt mijn hand, kom dan gaan we nu eerst ontbijten.

Rita's LifeWhere stories live. Discover now