52.fejezet

549 35 9
                                    

Kínosan éreztem magam. Matt számított rám én pedig cserben hagytam Lisa miatt.
-Mi a fene tőrténik velem? Miért segítettem Lisának, hiszen semmi okom nem volt rá. Mondj már valamit Megan! Hozzászoktam az okoskodó megjegyzéseidhez amikor nem volt rá szükségem, de most, hogy szükségem lenne rájuk cserben hagysz? Hova tüntél? Miért nem szólsz már hozzám? Megan!!!-Mondtam magamban, kissé kétségbe esve.
 
A következő percben ahogy észhez tértem, felhívtam Mattet.
-Hol vagy már? Be kellet jönnöm egyedül, és semmi segítségem sincs.
-Sajnálom Matt, komolyan. Az én hibám, közbe jött valami. Holnap elmondom ígérem.-Letette. Nem hordott le, nem órdibált a telefonba, még csak annyit sem mondott, hogy szia. Csak letette. Nem voltam elragadtatva magamtól, tudtam, hogy minden az én hibám volt. Bár jó érzés lett volna Lisát hibáztani, de nem ő kért meg engem, hogy szálljak ki a kocsimból és közbeavatkozzak.
-Rendes dolog volt tőled, hogy kiálltál Lisa mellet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó barátok vagytok.-Nézett rám vidám tekintettel Debra.
-Nekem nincsenek barátaim.-Válaszoltam, közömbös hangon.
-Miket beszélsz, hiszen itt vagyok én, Matt, Lisa és fáj bevallanom, de a fura személyiségétől függetlenül Alan is.
-Én nem tudom, milyen az igaz barátság. Magennél éreztem, de az már rég volt. Nézd Debra én nem utállak benneteket. Jó mondjuk mindannyiótok öltözködésébe bele tudnék szólni, de nem utállam benneteket. Viszont amikor azt mondjátok, hogy barátok vagyunk, az olyan idegen nekem. Nem tudom mi egy barát dolga, nem tudom hogyan kell viszonyulni a másikhoz, nem értem a szabályait.
-Heather! A barátságnak nincsenek szabályai.-Erre sóhajtottam egyett és félre vontam a tekintetem.-Figyelj, most mikor kiszálltál az autóból Lisa miatt, mit éreztél?
-Nem tudom, talán valami azt mondta oda kell menni.
-És amikor bementél az anyjához?
-Nem tudom, mit kérdezősködsz ennyit, csak tettem ami jött.
-Ilyen a barátság is. Gyakran csak ösztönből tesztek meg egymásért dolgokat, nem kell rá önös ürügy. Tudom hogy klisésen hangzik, de ez az igazság.
-Nem szeretem ha nem értek meg valamit kellőképpen.
-Pedig ez ilyen. Nem lehet egyszerűsíteni. A barátság nem egy kocka. Nem csak hat oldala van.
-Nem gobdoltam volna, hogy ilyen bölcs is tudsz lenni Debra.-Vidultam fel mondandójától.
-Hát, néha muszáj különben ki tartaná egyben ezt a csapatot.-Mind ketten nevetni kezdtünk majd beszálltunk a kocsiba.
-Akkor megyünk a suliba?-Kérdezte Debra.
-Nem... nem megyünk.
-Csak mert késünk de Matt biztos.-A neve hallatán legörbült a mosoly az arcomról.-Valami történt igaz? Közted és Matt között.-Még mindig nem válaszoltam, kicsit kínos lett volna erről Debrával beszélni, főleg mivel tudtam, hogy érez irántam és nem akartam Mattel fárasztani. Amire hamar rá is jött.-Nyugodtan elmondhatod, tudom, hogy köztünk már ugyse fog összejönni semmi komolyabb, és a barátságod is bőven elég nekem. Szóval hadd halljam, mi történt köztetek?
-Nem rég Matt elmondta, hogy szeret, de nem hittem el, hogy komolyan gondolja, ezért még ott helyben felpofoztam. Persze azóta már rendezült a viszonyunk, de nem tudom. Mintha valami folyton közbe szólna akkor, amikor kezdünk közeledni egymáshoz. Most például az én hibamból. Megigértem neki, hogy nyolcra ott leszek a sulinál, ez aféle, "betörős randi" lett volna, de elrontottam, és bár oda akartam menni, de Matt megsértődött.
-Ohh akkor nem kellet volna jönnöm? Bocsi nem tudtam.
-Nem a te hibád én engedtem meg, hogy gyere. Valószínűleg azért mert kicsit féltem is volna.
-Nahát, Ms. Önbizalom, fél egy randitól?-Gúnyolódott Debra.
-Ez más. Mattel eddig csak I.H. kapcsán voltunk kapcsolatban, az elején megakartam ölni.-Ekkor Debra nevetni kezdett-nem viccelek, azt hittem beköp a zsaruknak ha rájön mit tettem Sarahval.
-Óhh értem, de ahogy látom még él, szóval nincs olyan nagy probléma. Továbbá nem hiszem, hogy csak I.H. lenne az egyetlen dolog ami összeköt benneteket, talán kezdetben így volt, de azóta sok minden változott, ti is változtatok. Szerintem nem kéne ennyit rágnod magad ezen. Mattnek tetszel, és neked is tetszik ő. Csak hagyd, hogy alakuljanak a dolgok köztetek.-Debra jól mondta, túlságosan sokat gondoltam arra, hogy vajon mi lehet köztem és Matt között, pedig csak sodródnom kellet volna az árral.
 
A beszélgetésünk után, haza vittem Debrát, utána pedig én is vissza mentem a házunkhoz. Lefekvés előtt még jött egy üzenet I.H.-tól.

#Creepy Bitch (+18) [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now