Bir Deli Rüzgar|92

35.9K 2.1K 8.2K
                                    

Geç oldu ama,
Selamın hello! Ben geldim! 

Nasılsınız bakalım?

Size bomba gibi ve upuzun bie bölüm getirdim. Her şeyden az az koydum içine. Umarım beğenirsiniz.

Ama lütfen bol bol yorum yapmayı unutmayın olur mu?

Keyifli okumalar...
Sınır: 1,8K Oy, 8K yorum

Bir Deli Rüzgar|92
Zana'dan...

"Of."

Kaşlarımı çatıp yanımda, elimi tutan ve etrafa sıkılgan ve hiç bir bok anlamadığını belli eder bakışlar atan Zafir'e baktım. "Zafir!" Dedim uyarırcasına ve tuttuğum elini sıktım.

"Ne var bebeğim?" Dedi Zafir bana dönüp. Göz devirdim. "Ne oflayıp duruyorsun doksan yaşında romatizması azmış menopozlular gibi?"

Zafir yüzünü buruşturdu. "Senin benzetmeni sikeyim sevgilim." Diye homurdandı.

Derin bir nefes alıp ona baktım.
"Bak, bu galerinin açılmasını çok bekledim Zafir. O yüzden ilgilenmesen dahi ilgileniyormuş gibi yapmak zorundasın haberin olsun." Saçımı arkaya attım. "Boşuna oflayıp durma hiç bir boka yaramıyor."

"Zana biliyor musun, en sevmediğin abin olan Zeyd'in araba galerisi bile şu an çok daha fazla aşırı dikkatimi çekiyor güzelim," Dedi ve bir anda aklımda bir ampul parlamış olacak ki bu ampülün çok boktan bir şey için parladığına emindim. Heyecanla bana döndü. "Oraya mı gitsek n'apsak, özlemişsindir hem abini. Evet evet gidip bi çayını içelim üç beş araba bakalım da eve geçelim."

Evet Zafir'ciğim. Gidelim koçum. Gidelim de işi zaten ikizlere hamile olan yaramaz karısıyla başı dertte abiciğimin tüm sinirini üstümüze çekelim ve o yine 'zibidi' diye tutturup seni bi öbür tarafa getirip götürsün.

"Zafir susar mısın?"

Sonunda sessizliğe kavuştuğumuzda mutlulukla etrafta gezinirken Zafir yeniden konuşmaya başladı.

"Zana ya," Zafir çocuk gibi homurdanıp yürümeyi kestiğinde durup ona baktım. O ise başını hafifçe başına eğdi. "Artık saçma sapan resimlere bakmaktan gözlerim ağrıdı, yetmez mi ruh hastalarının toplayıp sırf antik kuntik hareketlerle tuvale yaptıkları anaokulu işlerini seyredip insanın iç dünyasını anlama çabamız?"

İç çektim.
Sabır dilercesine iç çektim.

Maalesef güzel Rabbimden sabır dilemekten başka hiç bir şansım yoktu.

Sanattan bir halt anlamayan odunun tekine nasıl aşık olabilmiş olabilirdim?

Tamam yakışıklı falandı mizahı da vardı az çokta yani, benim kriterlerime çok tersti.

Doğru söyle Zafir, kızmayacağım aşkım; hangi ritüeli denedin üzerimde?

Hayır tuttu çünkü söyle de millet de faydalanıp sevdiğine kavuşsun.

"Zafir bak rica ediyorum bebeğim," ona annesinin aslında terlikle dövecek gibi olduğu ama sırf toplum içinde olduğu için yumuşak davranan anne bakışı attım. Bu bakışı anam sağ olsun bolca yemiştim. Hatun Alvina hanım da olsa o terliği yiyorduk işte. "Susar mısın sevgilim?"

"Bak ama haksız mıyım?" Dedi önümde durup. "Şimdi şu resim," eliyle karşımızdaki tabloyu gösterdi. "Saçma sapan bir şey hiç bir güzel yanı yok. Senin yaptıkların Allah çarpsın gerçek sanat eseri."

Bir Deli Rüzgar Where stories live. Discover now