Hoofdstuk 68

50.9K 1.2K 305
                                    




Na de les zeg ik gedag tegen Liam en loop naar de leraar om uit te leggen waarom ik er niet was deze week. Hij feliciteert me met mijn stage en legt uit dat hij de studiewijzer iets heeft veranderd. Ik probeer het gesprek gaande te houden tot Harry uit het lokaal is.

Ik ga terug naar mijn studentenhuis en leg al mijn aantekeningen en boeken op mijn bed. Ik probeer te leren maar eigenlijk wacht ik tot Steph, Harry of iemand andere mensen die steeds onze kamer binnenvallen, op komen dagen. Ik pak mijn spullen in en loop naar mijn auto. Ik ga wel ergens anders leren, misschien in een café. Ik rijd de stad in en zie een kleine bibliotheek op de hoek van een drukke straat, er staan maar een paar auto's op de parkeerplaats dus ik parkeer mijn auto en loop naar de bibliotheek. Ik ga helemaal achterin naast een raam zitten en pak mijn boeken om aan het werk te gaan. Voor de eerste keer kan ik in alle rust studeren, geen afleidingen. Dit is een perfecte plek om te leren.

"Mevrouw, we gaan over vijf minuten sluiten." Informeert een oudere vrouw me. Sluiten? Ik kijk uit het raam en het begint wel erg donker te worden, ik had niet eens door dat de zon onder ging. Ik moet hier echt vaker komen.

"Oké, dankuwel." Antwoord ik en ik pak mijn spullen. Ik heb een sms van Zayn.

*Slaap lekker voor straks, ik heb zin in vrijdag.*

*Lief van je, dankjewel. Ik heb er ook zin in!* Sms ik terug.

Steph is niet in onze kamer als ik terugkom dus ik trek mijn pyjama aan en pak Wuthering Heights. Ik val snel in slaap.

Donderdag gaat snel en Harry negeert me tijdens de les, netzoals ik hem negeer. Ik breng mijn middag door in de bibliotheek tot het weer sluit en ga vroeg naar bed, ik bereid me voor op het kampvuur van vrijdag. Ik heb er echt zin in om Liam's vriendin vanavond te ontmoeten, en om Karen en Ken weer te zien, ik ben echt gek op ze, ze zijn altijd zo aardig voor me. Als ik op vrijdag wakker word heb ik een sms van LIam waarin staat dat hij vandaag niet naar de lessen komt omdat Danielle eerder komt dan hij dacht. Ik denk er even aan om literatuur ook over te slaan vandaag maar dat doe ik toch maar niet, ik kan Harry niet alles laten verpesten.

Ik neem wat meer tijd om me klaar te maken vandaag en vlecht de voorkant van mijn haar naar achteren voor ik het krul. Het schijnt warm te worden vandaag. Dus ik draag mijn paars jasje zonder mouwen en een spijkerbroek. Al is Liam er niet, ik ga toch naar het café om koffie te halen. Louis staat voor me in de rij. Voor ik onopgemerkt weg kan lopen, draait hij zich om.

"Hey Tessa." Glimlacht hij.

"Hoe gaat het?" Vraag ik beleefd.

"Goed hoor, kom je vanavond?"

"Naar het kampvuur?" Vraag ik.

"Nee, het feest. Het kampvuur wordt doodsaai, zoals altijd."

"Oh, ik ga naar het kampvuur." Glimlach ik en hij grinnikt.

"Nouja, als je je verveelt kan je altijd naar het feest komen." Biedt hij aan en pakt zijn koffie aan.

Ik bedank hem als hij wegloopt. Ik ben opgelucht dat Harry's groep vrienden niet geïnteresseerd is in het kampvuur, wat betekend dat ik hen vanavond niet zie. Als het tijd is voor literatuur loop ik meteen naar mijn plek zonder Harry ook maar aan te kijken. We gaan verder met het bespreken van Wuthering Heights maar gelukkig blijft Harry deze keer stil. Ik wou dat de pijn in mijn hart eens wegging, inplaats van dat het elke dag erger wordt. Ik had niet aan mezelf toe moeten geven dat ik van hem houd, misschien had ik het moeten negeren, dan zou het minder pijn doen. Wanneer de bel gaat pak ik snel mijn spullen en haast ik me naar de deur.

"Tessa!" Hoor ik hem roepen maar ik loop sneller. Zonder Liam voel ik me kwetsbaar. Ik voel een lichte aanraking op mijn arm. Ik weet dat het van hem is, mijn huid tintelt.

After (Nederlands/Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu