Hoofdstuk 16

49K 1.2K 55
                                    

"Dare." Zegt Harry voor ik iets kan vragen.

Waar moet ik 'm voor uitdagen? Ik weet dat hij alles wat ik vraag zou doen want dat is gewoon hoe hij is. "Ik.. uhm.. daag je uit om.." 

"Om wat?" Zegt hij ongeduldig. Ik daag hem bijna uit om iets leuks te zeggen over elk persoon in de kamer maar dat doe ik toch maar niet, hoe leuk het ook zou zijn.

"Om je shirt uit te trekken en het uit te houden voor de rest van het spel." Zegt Molly voor mij en daar ben ik blij om. Niet omdat Harry zijn shirt uit gaat trekken natuurlijk, maar omdat ik niet op een goede uitdaging was gekomen. 

"Hoe kinderachtig." Zegt hij maar hij trekt zijn shirt over zijn hoofd. Mijn ogen schieten meteen naar zijn borstkas. De manier waarop het zwarte inkt van zijn tattoos gemaakt is tegenover zijn verrassend getinte huid is op de een of andere manier interessant. Onder zijn zwaluwen heeft hij een vlinder tattoo op zijn buik, het ziet er beter uit dat het eruit hoort te zien op een jongen. Zijn armen hebben meer tattoos dan ik had verwacht, net als zijn schouders en heupen. Steph port me en ik haal mijn ogen van zijn lichaam, hopend dat niemand me heeft zien staren. Het spel gaat verder en Molly kust Tristan en Zayn, Steph vertelt ons over haar eerste keer seks en Niall zoent het nieuwe meisje. Hoe ben ik hier terecht gekomen?

"Tessa, truth or dare?" Vraagt Tristan.

"Waarom vraag je het nog? Ze gaat toch voor truth." Onderbreekt Harry.

"Dare." Zeg ik, niet alleen verras ik de anderen maar ook mezelf.

"Hmm.. Tessa.. Ik daag je uit om.. een slok vodka te nemen." Glimlacht Tristan.

"Ik drink niet."

"Dat is het punt juist."

"Kijk, als je het niet wil.." Begint Niall en ik kijk naar Harry en Molly die om me lachen.

"Goed, één shot." Zeg ik en Harry's ogen ontmoeten die van mij. Hij geeft me een rare blik.

Een paar seconden later wordt er een fles vodka in mijn handen gedrukt. Ik ruik eraan en haal mijn neus op, en ik probeer het gelach om me heen te negeren. Ik probeer niet te denken aan alle monden die al om deze fles gezeten hebben en ik neem een slok. De vodka voelt heet en het brandt in mijn keel maar ik krijg het door. Het smaakt vreselijk. De groep klapt en lacht een beetje, behalve Harry. Als ik hem niet beter kende had ik gedacht dat hij boos of teleurgesteld was? Hij is zo raar. Ik kan mijn wangen voelen gloeien door het kleine beetje alcohol dat groeit met elke ronde dat ik wordt uitgedaagd om een slok te nemen. Ik moet toegeven dat ik me best relaxed voel voor een keer, ik voel me goed. 

"Dezelfde uitdaging." Lacht Zayn en neemt een slok vodka voor hij me de fles geeft voor de vijfde keer. Ik kan me niets meer herinneren van de dares en truths die net geweest zijn. Deze keer neem ik twee grote slokken vodka voordat de fles van me afgepakt wordt.

"Ik denk dat je genoeg gehad hebt." Zegt Harry en hij geeft de fles aan Niall, die een slok neemt. Wie de fuck is Harry dat hij denkt dat hij kan vertellen dat ik genoeg gehad heb? Iedereen drinkt dus ik mag ook. Ik pak de fles terug van Niall en neem een slok, terwijl ik naar Harry grijns.

"Ik kan niet geloven dat je nog nooit dronken geweest bent, het is leuk toch?" Vraagt Zayn en ik giechel. 

"Harry, truth or dare?" Vraagt Molly. Natuurlijk antwoordt hij "dare". 

"Ik daag je uit om Tessa te zoenen." Zegt ze en ze geeft me een neppe glimlach. Harry's ogen worden groot en ik wil het liefst wegrennen.

"Nee, ik heb een vriendje." Zeg ik, waarna ze me uitlachen voor de honderdste keer vannacht. Waarom hang ik rond met mensen die me toch alleen maar uitlachen?

"Dus? Het is een uitdaging. Doe het gewoon." Dringt Molly aan. 

"Nee, ik zoen niemand." Snauw ik en ik sta op. Harry neemt een slok van zijn drinken. Ik hoop dat hij zich beledigd voelt. Hij haat me en hij is gemeen dus ik geef er niet om. Wanneer ik opsta voel ik de alcohol in mijn lijf te werk gaan. Ik struikel maar sta snel op en loop weg van de groep. Ik krijg het voor elkaar om door de drukte heen toch de voordeur te vinden. Wanneer ik eindelijk buiten ben snuif ik de avond lucht in en ik ga weer op het stenen muurtje zitten. Voor ik weet wat ik doe bel ik Noah.

"Hallo?" Zegt hij, en ik realiseer me hoeveel ik hem mis.

"Hey.. schat." Zeg ik en ik lach. We geven elkaar nooit van die vreselijke koosnaampjes.

"Tessa, ben je dronken?" Ik had hem niet moeten bellen.

"Nee.. natuurlijk niet." Lieg ik en ik hang op. Ik zet mijn telefoon uit. Hij verpest mijn goede gevoel van de vodka. Ik strompel terug naar binnen. Ik pak een fles met bruine drank van het keukenblad en neem een slok. Het smaakt erger dan de vodka en het brand nog meer. Mijn handen zoeken naar een rode cup om te vieze smaak weg te spoelen. Uiteindelijk pak ik maar een glas en drink wat water. Het water helpt iets, maar niet veel. De groep "vrienden" zitten nog steeds in een cirkel hun stomme spel te spelen. Zijn ze mijn vrienden? Ik denk het niet. Ze willen me alleen om me uit te lachen. Hoe durft Molly Harry uit te dagen om me te zoenen? Ze weet dat ik een vriendje heb. In tegenstelling tot haar, zoen ik niet zomaar iedereen. Ik heb maar twee mensen gezoend in mijn leven, Noah en Johnny, een jongen uit de derde klas die me daarna dumpte. 

Zou Hary het gedaan hebben? Ik denk het niet. Zijn lippen zijn roze en vol, mijn hoofd speelt de gedachte af dat Harry vooroverbuigt om me te zoenen. What the hell? Waarom denk ik hieraan? Ik drink nooit meer. Een paar minuten later begint de kamer te draaien en voel ik me draaierig. Mijn voeten leiden me naar boven, naar de badkamer en ik ga voor de wc zitten, klaar om over te geven. Niets gebeurt. Ik kreun en sta op. Ik wil terug naar mijn kamer maar ik weet dat Steph hier nog lang niet weg gaat. 

Voor ik weet wat ik doe, draai ik de deurknop om en stap Harry's kamer binnen. Het ziet er hetzelfde uit als eerst, maar deze keer draait de kamer onder mijn voeten. Ik zie dat het boek Wuthering Heights mist op de boekenplank en ik vind het op zijn nachtkastje, naast Pride and Prejudice. Ik denk aan Harry's opmerkingen over het boek. Hij heeft het zeker weten een keer gelezen, en begrijp dit: het is niet vaak voorkomend voor onze leeftijdsgroep. Misschien leest hij het omdat we het op school moeten lezen. Maar waarom ligt Wuthering Heights hier? Ik pak het en ga op het bed zitten. Ik lees de eerste bladzijde en mijn hoofd stopt met tollen. Ik zit zo in de wereld van Catherine en Heathcliff, dat wanneer de deur opent, ik het niet merk. 

"Welk deel van 'kom niet in mijn kamer' begrijp je niet?" Hoor ik Harry's boze stem. Zijn boze uitdrukking verrast me, maar vermaakt me op het zelfde moment.

"S..Sorry, ik.."

"Eruit." Snauwt hij en ik werp hem een blik. De vodka zit nog vers in mijn systeem, te vers om Harry naar me te laten schreeuwen.

"Je hoeft niet zo'n klootzak te zijn!" Mijn stem komt er harder uit dan ik had bedoeld. 

"Je bent in míjn kamer, terwijl ik je had gezegd dat je dat niet moest doen. Dus eruit!" Roept hij, terwijl hij dichterbij komt. 

"Waarom mag je me niet?" Ik weet niet wat me bezielt om hem dit te vragen. Ik denk niet dat ik het antwoord aankan. 


After (Nederlands/Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu