Spartan

32 3 0
                                    

Dit deel van het verhaal kennen jullie al wel als jullie Heartland kennen. Dit is het enige deel dat op het echte verhaal lijkt omdat ik namelijk ergens mee moet beginnen.

Amy,

Het is intussen aan het stormen sinds ik thuis kwam van een buitenrit en langs het huis van de Mallens kwam. Ik hoorde een paard, hij schreeuwde haast om mijn hulp. Ik reed er heen en zag een angstig en haast onverzorgd en mishandelt paard. Zo snel als ik kon reed ik terug naar huis en vertelde het aan mijn moeder en Alex die net bezig waren met het zadelmak maken van een jong paard die ook nog is agressief reageert op sommige mensen. 'Waar is mam?' Vraag ik aan Alex zodra ze het zadel op de rug van het paard heeft kunnen leggen. 'Binnen bij Pegasus' antwoord ze en gaat vervolgens weer naar het hek en word rustig achtervolgd door een vierbenig dier. 'Het gaat goed vooruit he' zeg ik en bekijk ze nog even snel hoe Alex Yoki aan het aansingelen is. Zodra ze klaar is loop ik naar binnen. Daar zie ik mijn moeder Marion Fleming bij het paard van mijn vader die bijna 10 jaar geleden vertrok na zijn ongeluk in de rodeo als een stiervechter. 'Wat is er liefje?' Vraagt mijn moeder. Alex die Yoki op stal zet. 'Het gaat zo onweren' zegt ze en ik knik. 'Mam ik weet dat ik niet langs de stal van meneer Mallen mag rijden, maar ik hoorde er een paard en ik reed er heen en hij is er echt slecht aan toe' vertel ik en ze laat mij mijn zin niet eens afmaken 'dan gaan we even kijken, Alex kun jij alvast even die achterste stal opstrooien voor als we wel met het paard terug komen' En we doen allemaal wat er van ons verwacht word. Samen met mam haken we de trailer op de pick-up en rijden richting de stal van meneer Mallen.

'Daar' en wijs naar het donkere stal gebouw waar in eerder vandaag voor heb gestaan.

'Open jij de trailer? Dan ga ik het paard halen' en ik knik en het is buiten al lekker aan het stormen. Mijn capuchon waait van mijn hoofd dus het heeft geen zin om die op te doen. Ik hoor wild gehinnek en kijk om het gitzwarte paar steigerd een man staat bij mijn moeder aan het touw te trekken.
Dat zal meneer Mallen we zijn.
Hij wordt achterover gegooid door het paard doordat hij wild met zijn voorbenen staat te zwaaien.
Hemeltje hij is er nog erger aantoe dan dat ze gedacht had.
'Mam kijk uit!'schreeuw ik en het paard maait met zijn voorbenen net langs mijn moeders hoofd heen. Al gauw heeft ze hem omgekocht met een paar snoepjes die gemaakt zijn met speciale kruiden die ook nog is kalmerend werken en nee geen drugs. Genezende kruiden, therapeutisch noemen sommige ze ook wel.
Mijn moeder schreeuwt wat woorden naar meneer Mallen die intussen opgestaan is. Helaas hoor ik weinig van wat er wordt gezegd aangezien de wind de andere kant op waait. Hij loopt mijn richting op en ik stap opzij richting de trailer.
'Ik ga de politie bellen' roept hij en mijn moeder heeft een smerig lachje op haar gezicht.
'Mooi dan hoef ik dat niet te doen' schreeuwt ze en meneer Mallen beent weg. Verslagen met een rode kop. Nadat wat mijn moeder heeft gezegd wist hij geen weerwoord meer.
Het paard staat intussen op de trailer en we rijden weer richting huis.

Alex,

'Het eten is klaar' mijn opa Jack Bartlett komt de schuur in gerend als het ware met zijn jas dicht tegen zich aan gevouwen.
'Waar zijn je zus en je moeder?' Vraagt hij en ik maak de stal verder klaar voor het paard dat gaat komen.
'Ze zijn naar meneer Mallen, Amy had er een verwaarloosd paard gezien en die zijn ze gaan halen' antwoord ik.
'In dit weer?' En helaas weet hij het antwoord op zijn eigen vraag.
'Je dochter is eigenwijs en dat heeft ze van geen vreemde' zeg ik en kijk hem aan.
'Ik vond het ook niet echt iets, maar ze wil altijd alles goed doen en je houdt haar niet tegen, die eigenwijsheid zit in de familie' en mijn opa haalt zijn schouders onschuldig op als teken dat ik gelijk heb 'ik kom er zo aan ik maak nog even een hooinet klaar en een wateremmer' hij knikt en loopt de deur weer uit.

Zodra het hooinet hangt en de wateremmer voor de stal staat veeg ik nog het kleine spoortje op dat uit het hooinet is gevallen.

Ik heb de valeriaan druppels op de voerkist gezet zodat die eventueel in het water kunnen worden gedaan. Ik heb ook nog losse gedroogde kamille in het hooi gestopt.

I'm a Fleming #HeartlandWhere stories live. Discover now