Temiz Bir Sayfa - 2 -

5.4K 459 179
                                    


Öncelikle merhaba,
Hepinizden özür diliyorum sürekli seyahatte ve yoğun olduğumdan bölüm yazamadım. Anlayışınıza ve ilginize teşekkür ederim.

Biliyorum bölüm kısa oldu ama daha uzun bölüm hafta  içi gelecek. Yoğunluğum hafifledikten sonra haftada iki bölüm yazacağım. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Pamuk eller yıldıza ve yoruma...

Sevgiler,
Çilek Kız

Ela'dan;

"Anne, baba biz geldik," diyerek eve doğru seslendiğimde annem ve babam kapıyı açıp büyük bir özlemle bana sarıldılar. Biz hâlâ birbirimize sarılıp hasret giderirken, "Şey... Merhaba, biz de buradayız," diyen Buket'ti.

Annem ve Babam şaşkın ama gülümseyerek, "Hoş geldiniz," dediler.

Alev ve Buket, "Merhaba, Hoş bulduk efendim," dediler.

"Anne ve Baba biz yarın akşama kadar ufak bir kaçamak yapalım dedik. Hem de size anlatmam gerekenler var," diye sözümü bitirdiğimde merakla yüzüme bakan ebeveynlerime, "Sizi görmeyeli baya a sosyal olmuşsunuz. Misafirlerinizi içeriye buyur etmeyecek misiniz?" Dedim.

"Kusura bakmayın kızlar, Ela'yı altı aydır görmüyorduk özlemimize ve sürprizine olan şaşkınlığımıza verin," diyen annemdi.

Ona, "Önemli değil ben Alev kusura bakmayın habersiz geldik" diyen Alev'den sonra Buket'in, "Merhaba ben Buket, nasılsınız?" Dediğinde babam hafif öksürerek annemi kollarının altına alıp, "Merhaba hanımlar, Bizde Ela'nın anne ve babasıyız. Ben Ali ve bu yanımdaki harika kadında Zeynep," dedi.

Onlar birbirlerine memnuniyetlerini bildirirken yavaşça salona geçtik. Misafirperver Zeynep Hatun karnınız açtır diyerek mutfağa geçince babam, "Hatun bahçede mangal yakalım hava güzelken ben balık almaya gideyim. Kızlar balık yemeyen var mı?" diye sorduğunda Alev, "Benim alerjim var. Bana balık almayın," dedi.

Babam, "Hanım kanat mı alayım, şiş mi?" Dediğinde annem, "Hasan Amcaya Ela'nın ve arkadaşlarının olduğunu söyle o güzel bir şeyler yapar," dedi.

"Babişkom birde 100'lük alır mısın? Başımızda bir büyük olsun," dediğimde babam, "Tamam kuzum anlatacakların için cesaretlendiriciye ihtiyacın var sanırım," diyerek evden çıktı. Yine böyle ani bir sürpriz yapıp rakı istediğimde onlara Çağrı'dan bahsetmiştim.

Babam evden çıktığında annem, "Ela neler oluyor kuzum? Her şey yolunda mı?" Diye korku dolu gözlerle sordu.

"Annem her şey yolunda ama anlatacaklarım var size, " dediğimde annemin gözündeki korku artmıştı. Durumu fark eden Alev, "Zeynep teyzeciğim, salata ve mezeleri hazırlarken anlatalım. Korkulacak bir şey yok değil mi kızlar?" Dediğinde Buket ile kafamızı evet anlamında salladık.

Annem dolaptan salata ve meze malzemelerini çıkarırken Alev, "Ela sen ve Zeynep teyze şurada oturun anlat her şeyi. Biz Buket ile hazırlarız," dediğinde Buket, "Ah size bir cacık yapacağım parmaklarınızı yiyeceksiniz," deyip gülümsedi. Onlar mezeleri hazırlarken kızlarla uçakta karar verdiğimiz kısmına kadar 'Çağrı'nın evine yaptıklarımı ve maaşımı geri almam ile olan kısmı yumuşatarak anlattım. Evime yaptığı baskın, Alev'den yediği dayak ve Cenk'in attığı dayak ve sonrası hastanede öğrenip bize anlattığı gerçekler hariç.'

Annem bir süre ağzı açık bize baktı. Ağzını açıp kapatıyor ama sesi çıkmıyordu ona bir şey oldu diye çok korktum. Buket hemen bir bardak su getirdi ben yerimde, " anne, anne lütfen bir şey de annem," diye ağlarken annem oturduğu yerden kalkıp yanıma gelip bana sımsıkı sarılıp, "Eminim bana anlatmadığın şeyler vardır kuzum," diye yüzümün her köşesine öpücükler bıraktı.

www.askiariyorum.comWhere stories live. Discover now