Ela...

13.6K 725 771
                                    

Bu bölüm biricik #ŞAG kızlarıma gelsin... Seviyoruz merkez.  Bu hikayede cast olmayacak karakterleri sizin hayal gücünüze bırakıyorum. 



Merhaba,
Ben Ela bu hikâyenin asıl kızlarından biriyim. Çilek Kız önce kendi ağzından yazmayı denedi ama beceremeyince karakter ağzından yazmaya karar verdi o yüzden düzenleme yapıyor şu an. Yeni bölüm biraz bekleyeceksiniz.

Bölüm 1

Ela

Nişanlım Çağrı'nın arkadaşı Aydın'ın yanında 4 aydır tercümanlık yapıyor, çeşitli kongrelere ve toplantılara katılıyordum. Daha önce çalıştığım firmalardaki kazancımın yarısından az kazanmak beni rahatsız ediyordu. Üstelik sürekli şehir dışına çıkıyordum. Bu koca şehirde Çağrı'da olmasa aç kalacaktım. Diyeceksiniz senin ailen yok mu var tabii ki hem de varlıklı bir ailem var. Onlar işimizin başında olmamı istediler ama ben sevdiğim işi yapmak istedim. Sandığınız gibi reddetmediler, ben sadece gururum ve inadım yüzünden onlardan yardım isteyemedim. Babama kalsa bu koca şehirde evimi, arabamı alacaktı ama ben her şeyi kendim yapmak istedim. Sanırım inatçılık adımı takan büyük dedemden bana miras.

Neyse bu kadar aile yeter şimdi size Çağrı ile nasıl tanıştığımızı anlatayım. 'Türk filmi gibi elimde alışveriş poşetleri ile karşıdan karşıya geçerken kırmızı ışıkta durmayan bir taksi tam bana çarpacağı sırada onun beni kaldırıma itmesiyle tanıştık. Tabii ben çok korkmuştum, hemen en yakın kafeye götürdü. Garson kızların yardımı ile elimi yüzümü yıkadım ardından kendi elleriyle su içirdi. Biraz kendime gelince de bir kahve içtik. Hayatımda ilk kez bir erkekten etkilenmiştim, o benim süper kahramanımdı! Tabii tırt bir kahraman olduğunu sonradan öğrenecektim. '

İşyerimi, işimi ve arkadaşlarımı çok seviyordum. Buna Buket de dâhil olmak üzere. Buket kim dediğinizi duyuyorum, işte asıl hikâyeye gelelim.

Aslında Buket'i seviyordum ama Çağrı'ya bakışlarından rahatsızdım. İşe başlamadan önce Çağrı ile yaptığımız konuşma aklıma gelince susup oturuyordum.

Çağrı "Bak Ela sözümü kesmeden dinle. Aydın'la çalışmaya başlamadan önce bilmen gereken şeyler var. İş arkadaşın Buket adında bir kadın, psikolojik rahatsızlığı var. Ama işi konusunda çok başarılı olduğundan ve işini etkilemediğinden Aydın çalışmasından yana." dediğinde neden bana bunlardan bahsettiğini anlamamıştım.

"Bunun benimle ne ilgisi var Çağrı?" 

Her zamanki sert üslubuyla "Sana sözümü kesme dedim değil mi Ela?" diye bağırdı.

Tabi alttan almak yine bana düştü. "Tamam, seni dinliyorum sevgilim." 

Çağrı anlatmaya başladı. "Hah işte konumuz bu. Kadın bana platonik âşık kendini benim sevgilim sanıyor. Seni benim kuzenim olarak işe alacaklar. Aramızdaki ilişkiyi, nişanlı olduğumuzu, kimse bilmeyecek. Kadın sana zarar verebilir. Bu kadının bana benzeyen bir sevgilisi varmış, bir kazada ölmüş. Beni o sanıyor." dediğinde neye uğradığımı şaşırdım. Böyle tehlikeli bir kadınla aynı ofiste çalışamazdım. "O zaman orada çalışmam şart mı? Başka bir yerde çalışayım." dedim.

"Kaç yıldır çalışıyorsun abidik gubidik yerlerde ne gecen belli ne mesain." dediğinde derin bir nefes alıp "Çalıştığım firmaların hepsi köklü ve saygın firmalardı. Çalışanın hakkını sonuna kadar ödeyip, koruyorlar. Hem gelirimde iyi, bak arabamı aldım evimiz için para biriktirmeye başlayacağım." dediğimde Çağrı ateş saçan gözleri ile bana bakıp "Yine bana paranla hava atma Ela! Ya Aydın'la beraber çalışırsın ya da biz biteriz." dedi.

www.askiariyorum.comWhere stories live. Discover now