18. Prepáč, no ja ľúbim niekoho iného

15 1 0
                                    

„Vystupovať, krásky." Shawn nám otvoril dvere. Parkoval pri zadnom vchode, kde tiež boli ochrankári. Z druhej strany vonku stálo snáď milión dievčat, ktoré jačali. Našťastie boli tak zaujaté, že si Shawna nevšimli. Prišli sme pred bodyguarda, ktorý mal tak dva metre. Odmietal nás pustiť dnu. „Ja som Lottie, Louisova sestra, toto je Bella a Shawna vám snáď predstavovať nemusím." pozrela naňho. „Toto by mohol povedať každý." odporoval je bodyguard. „Tak pozri, ty buldozér. Teraz ustúpiš a ja na všetko zabudnem. Inak si skončil." mala som pocit, že o chvíľu jej pôjdu z úst plamene. No musím uznať, že bolo celkom komické, ako na seba navzájom zazerali. „Lott, pokoj. Zavolaj Louisovi." odtiahla som ju trochu ďalej. Začínala som mať o toho chlapa strach. Bez slova zobrala telefón a čakala. „Že som sa vôbec dočkala." zavrčala do mobilu. „Nehovor mi, aby som sa upokojila. Stojíme pri zadnom vchode a nejaký tupec, nás nechce pustiť dnu...... No nie. Volám ti pre srandu králikov." zavesila. „Idiot." zašomrala. „Upokoj sa. Nedeje sa nič vážne. A Louis za nič nemôže, takže si svoju nervozitu nevybíjaj na ňom, inak ťa to potom bude mrzieť. Poznám ťa. Takže ser na to a usmej sa." pokarhala som ju. Chcela niečo povedať, no nakoniec zatvorila ústa a usmiala sa. V tom sa otvorili dvere a vyšiel Louis. Niečo povedal tomu chlapíkovi a ten sa nám začal ospravedlňovať. „Žasnem. Ako si vedela, čo jej povedať?" zašepkal mi Shawn, keď sme kráčali po chodbe smerom do šatni. Teda asi do šatni. „Stačí ti ako odpoveď, že takúto náladu má vždy, keď je nervózna, čo je aspoň raz za týždeň?" na moje slová sa zasmial. Vstúpili sme do tej miestnosti. Takže to je šatňa. Shawn sa so všetkými privítal a potom sa posadil vedľa mňa. Ja som už dávno sedela na obrovskej pohovke. Z druhej strany si ku mne sadol Harry. „Povedal som ti už, že dnes vyzeráš neuveriteľne jebavo? Samozrejme kamarátsky." zašepkal. „Teraz už áno." rozstrapatila som mu vlasy, na čo on zavrčal. Vedela som, že to nemá rád a preto som mu to robila pri každej príležitosti. Potom som si všimla Zayna. Nerváčil pri nejakých pohyboch. Asi potrebuje pomoc. „Ty sa o čo snažíš?" zastala som si ku nemu. „V jednej pesničke mám tancovať. Väčšinou máme voľnú choreografiu a hlavne improvizujeme. No dnes mám niečo predviesť. Náš choreograf mi ukázal, čo by som mal približne robiť, no mne to nejde. Dokonca som si ho nahral a skúšam to podľa neho." na mobile mi ukázal pár sekundové video. Ten pohyb som poznala. Nebol vôbec ťažký, no Zayn to robil úplne zle. „V prvom rade máš zlý postoj. A začni opačnou nohou." spomalene som mu to predviedla. Ešte raz som to zopakovala a potom to skúsil on. „Presne tak." pochválila som ho. „Dievča ja ťa snáď milujem." pobozkal ma na líce. „Kto by už mňa nemiloval?" zasmiala som sa.

ZZZ

Chalani odohrali už pár pesničiek. Celý čas som ich sledovala spoza opony. Tvárili sa šťastne. Bolo na nich vidieť, ako ich to baví. „A teraz by som tu rád privítal jedno dievča. Je skvelá a my všetci sme si ju obľúbili za veľmi krátky čas. Má obrovský talent. Spieva nádherne a píše ešte krajšie. Ak to je vôbec možné. No bojí sa, že jej vlastné piesne by neuspeli, a tak spieval len covery. Podľa mňa je to obrovská škoda. A aj keď to do rána možno neprežijem.... Bella, prosím, poď sem." po Niallových slovách sa mi zasekol dych. Prišiel ku mne a vytiahol ma na pódium. Všimla som si, že Lottie ústami naznačila PREPÁČ. Takže má v tomto tiež prsty. Ľudia výskali, tlieskali a ja som nehybne stála na pódiu. Liam mi podal mikrofón. „Uži si to." zašepkal. „Ahojte. Mrzí ma, že vás chlapci oberajú o čas takýmito kravinami, no ja sama neviem, čo sa bude diať." dostala som zo seba. Chlapci si posadali na schody, Liam a Niall držali gitaru. „Keby niečo, som pri tebe." Niall sa postavil vedľa mňa a začal hrať mne známu pesničku. Ja ho zabijem.

Začal spievať:

The full moon is shining like a spotlight /Spln svieti ako reflektor/
I could just sit and listen to you talkin' all night /Mohol by som tu sedieť a počúvať ťa celú noc/
When you whisper, baby, when you lean in /Keď šepkáš, zlatko, keď sa nakloníš/
I get a crazy, crazy good kind of feelin' /začnem mať šialene dobrý pocit/

Ďalšiu slohu nechal mne. Nádych, výdych a idem:

....

Pri refréne, ktorý sme spievali spolu, pustil gitaru a chytil ma za ruku. Odvtedy ma držal celý čas.

Ľudia nám tlieskali a ja som Nialla objala. Bol to neopísateľný zážitok. Ak nebudem choreografka, možno by som mohla byť speváčka. „Potrebujem vodu." oznámila som Lottie, keď som prechádzala okolo nej. „Počkaj. Hneváš sa? Že som mu dala tvoj zápisník." chytila ma za ruku. „Asi by som mala, no nie. Páčilo sa mi to. Ďakujem." objala som ju a bežala. V šatni sedel Shawn a niečo ťukal do mobilu. „Nejdeš sa pozrieť?" podišla som ku chladiacemu boxu a vybrala si fľašku. „Nie. Bol som. Stačilo. A počujem to až sem. Mimochodom, spievaš fakt dobre. Naozaj si tú pesničku zložila ty?" odložil telefón. „Ďakujem. A áno, no je to skôr taký pochod myšlienok, než pieseň. Nemala som v pláne dať to na verejnosť." klesla som vedľa neho a napila sa. „To by bola obrovská škoda. Počuj, chcel som ti niečo povedať už odkedy si sadla ku mne do auta." otočil sa ku mne. „Tak hovor." vyzvala som ho. „Asi to bude znieť bláznivo, no keď som ťa včera uvidel na Niallovej fotke, zapáčila si sa mi. Neviem, kde som nabral odvahu ti dnes ráno napísať, no stalo sa. A som za to hrozne rád. Je tisíc vecí, ktoré by som ti rád povedal, ale skrátim to. Proste sa mi páčiš." pomaly sa ku mne nakláňal. Pobozkal ma. Najprv som chcela spolupracovať, no potom som sa spamätala a odstrčila ho. „Shawn, ešte pred mesiacom by som ťa nezastavila. Nemala by som problém rovno sa s tebou vyspať. Lenže teraz je teraz. Zmenila som sa. A možno to bude tým, že som sa zaľúbila. Prvýkrát cítim niečo skutočné. Nechcem o to prísť, len kvôli tomu, že si pekný, milý a je mi s tebou fajn. Necháp ma zle, dobre sa mi s tebou písalo a aj celkovo. Si fajn chalan. Nebudem ti tu hovoriť o tom, že chyba nie je v tebe, ale vo mne, pretože to sú len trápne frázy. Radšej ti rovno hovorím na rovinu, že ľúbim niekoho iného. A nech už to s tou osobou dopadne akokoľvek, nemám v pláne ťa naťahovať." bola som k nemu úplne úprimná. Už predtým som vedela, že niečo k Niallovi cítim, no teraz, keď sme spievali.... proste mu to musím, čo najskôr povedať. „Chápem. Ten chlapec má šťastie. Takže priatelia?" usmial sa. Ale v jeho očiach sa zračil záblesk smútku. „Priatelia." prikývla som, dala mu pusu na líce a bežala späť do zákulisia.

"

Don't let me get meWhere stories live. Discover now