2.29. "Dikkerd"

1.7K 63 5
                                    

1 jaar later

P.O.V Fay
Ik zucht en pak mijn telefoon van mijn nachtkastje. "Met Fay" zeg ik zonder te kijken wie het is. "Ja, is goed. Ik haal hem straks op. Doei" zeg ik en druk daarna het gesprek weg. Het was mijn moeder. Tyson heeft blijkbaar een dagje weg geregeld dus ik moet op de hond passen want Nate kon niet. Ja, Willem leeft ook nog, hij is wel grijs en oud maar hij is nog altijd blij. "Wie was dat?" vraagt Thom terwijl hij zich omdraait. "Mijn moeder, we moeten op Willem passen vandaag" zeg ik terwijl ik hem een kus geef. "Ah leuk" glimlacht Thom. "Ik ga me klaarmaken en dan haal ik hem op, hij blijft tot vanavond ongeveer negen uur" zeg ik tegen Thom terwijl ik me uit bed laat rollen. "Moet ik mee ophalen?" vraagt hij. "Nee hoeft niet, tenzij je het graag wilt" antwoord ik terwijl ik richting de badkamer loop. "Oké, dan ga ik nog even slapen" hoor ik hem roepen. "Slaaplekker" roep ik terug.

Als ik me klaar heb gemaakt druk ik zachtjes een kusje op Thom zijn wang en loop naar beneden. Ik smeer een broodje en eet hem op, stap in mij schoenen en pak mijn autosleutels van tafel. Ik loop de deur uit en rijd naar mijn ouders hun huis. Als het goed is zijn ze al weg dus ik maak de voordeur open. Willem loopt blij op me af dus ik begroet hem en loop door naar de woonkamer. Er staat een tas op de achtertafel dus ik kijk er in en zie dat het de spullen van Willem zijn. "Kom, ga je mee?" zeg ik tegen hem. Hij begint te springen en ik til de tas van tafel. Ik pak zijn riem en loop met Willem naar buiten. Ik maak mijn autodeur open en Willem kijkt me aan. "Kom op, springen. Ik ga je niet tillen met je dertig kilo" grinnik ik. Willem blijft zitten dus ik sla met mij hand op de autobank en hij plaatst zijn voorpoten daarop. "Dikkerd" grinnik ik en til hem de auto in. Ja, praten tegen een hond is heel normaal hoor.

Als ik thuis ben aangekomen loop ik naar binnen met Willem achter me aan. "Ik ben thuis" roep ik door het huis. Ik kijk naar de salontafel en zie een briefje liggen.

Baby,

Pff, moest plots werken. Ben rond vijf uur thuis. Love you so much.

x Thom

Ik zucht en besluit om het huis schoon te maken. Als het huis schoon is, is het ongeveer drie uur dus ik pak een kop thee uit de keuken plof op de bank. Ik start Netflix op en kies een film uit. Willem springt op de bank en komt naast me liggen. Ik druk een kusje op zijn snuit en kijk naar mijn laptop.

Als de film is afgelopen is het kwart voor vijf dus ik begin met het avondeten. Ik ga voor pasta met een salade. Ik kook de pasta en gooi wat salade in een bak. Ik dek de tafel en hoor even later de deur dicht slaan. "Ben thuis" hoor ik Thom zeggen. "Hoi Willem" grinnikt Thom naar Willem die in de keuken zit. Hij geeft me een kus en aait de hond over zijn hoofd. "Wat eten we?" vraagt Thom. "Pasta" antwoord ik. "Lekker" glimlacht hij terwijl hij aan tafel gaat zitten. Ik giet de pan af en zet hem op tafel en ga ook op een stoel zitten.

Na het eten helpt Thom me met afruimen. "Zullen we Willem uitlaten?" vraagt Thom als we klaar zijn met afruimen. "Ja, dan gaan we naar het park zodat hij los kan lopen" antwoord ik. Thom knikt en ik pak de riem van Willem. Ik klik hem vast en geef hem aan Thom. "Ik ga even een trui van je stelen boven want met korte mouwen is het te koud" grinnik en ik ren snel naar boven. Ik pak een trui van Thom van zijn kledingstoel en trek hem aan. Ga nu niet ontkennen dat je geen rommelstoel hebt want ieder persoon heeft er wel een.

Als we in het park zijn klik ik Willem los van zijn riem en hij rent het park verder in. Ik loop naar een muurtje toe en leun er tegen aan. "Wij gaan morgenavond naar het parkje waar ook onze eerste date was" zegt Thom terwijl hij op het muurtje springt waar ik tegen aan leun. Ik kijk omhoog en knik. "Gezellig" voeg ik er nog aan toe.

Na een tijd in het park lijn in Willem weer aan en hand in hand lopen Thom en ik naar huis. Ik doe de riem los en geef Willem zijn brokjes. Ik loop naar boven en trek mijn pyjama aan. Ik haal mijn make-up eraf en loop naar beneden. Thom ligt samen op de bank met Willem boven op hem. "Ah, jullie zijn te cute" grinnik ik. Ik neem plaats op de andere kant van de bank en kijk naar de tv.

Een paar uur later gaat de deurbel dus ik sta op en loop richting de voordeur. Mijn moeder staat voor de deur dus ik trek de deur open en laat haar binnen. "Ging het goed vandaag? Was hij braaf?" vraagt ze. "Ja, hij was heel lief" glimlach ik en loop door naar de woonkamer. Willem springt van Thom zijn buik af en begroet mijn moeder. "Niks verwent dus" grinnikt ze. "Nee" antwoord ik lachend. "Wil je wat drinken?" vraag ik. "Nee, ik ga naar huis. Papa, Tyson en Mila zitten nog in de auto" glimlacht mijn moeder. Ik knik en geef mijn moeder de tas met spullen. Ze geeft me nog een knuffel en loopt de deur uit met de hond achter haar aan. Ik gooi de voordeur dicht en loop terug naar de woonkamer. "Ik ga naar boven, ik ben echt moe. Ga je mee op blijf je hier?" vraag ik aan Thom. "Ik blijf nog even zitten, slaaplekker lieverd" zeg hij en ik druk een kus op zijn lippen.

Ik verdwijn naar boven en poets mijn tanden. Ongeveer vijf minuten later lig ik in mijn bed dus ik klik mijn lamp uit en val al snel in slaap.
_______________________________

Mr. Quarterback (Nederlands, Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu