2.17. "Even doen alsof ik blij ben"

2K 86 9
                                    

P.O.V Thom
Ik sla mijn wekker uit omdat ik zie vergeten was om uit te zetten. Nu ben ik dus om zeven uur wakker in het weekend. "Goed begin van de dag" sis ik. Ik ga rechtop zitten en pak mijn telefoon. Ik kijk naar de foto op mijn achtergrond, het is een foto van Fay. Ik heb hem nog steeds niet veranderd. Ik weet dat het mijn eigen schuld is en hier liefst draai ik de tijd terug maar dat gaat niet. Ik snap dat ze me niet kan vergeven omdat ze door mij haar baan kwijt is. Nouja, het is alsnog wel een beetje haar schuld maar ik heb het aangericht. Max zegt dat ik gewoon door moet gaan met mijn leven maar dat kan ik niet. Ik kan niet doen alsof ik me goed voel want dat voel ik me namelijk niet. Morgen is Fay jarig en dan geeft ze een feest. En ik zit hier op de bank met chips en cola. Maar oké, nu weten jullie wel dat ik haar mis.

Ik gooi mijn benen over de rand van mijn bed en spring eruit. Ik trek mijn sportkleren aan en poets mijn tanden. Ik loop naar beneden en pak een banaan van de fruitschaal die ik op eet in de auto. Ontbijten doe ik wel als ik terug ben. Ik loop de deur uit en stap in mijn auto. Ik start mijn auto en rijd naar de sportschool.

Na het sporten loop ik naar mijn auto en rijd snel naar huis. Ik loop gelijk naar boven en stap onder de douche. Na het douchen ga ik weer naar beneden en loop de keuken in. Ik smeer een broodje met Nutella en ga aan de keukentafel zitten. Ik kijk wat op mijn social media en besluit om er een foto op te posten.

@thomrivers_ even doen alsof ik blij ben

@max_, @lizzsanders en 703 anderen vinden dit leuk

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

@max_, @lizzsanders en 703 anderen vinden dit leuk

@londonxoxo ik kan je blij maken 😏
@max_ dat doe ik wel, ga weg @londonxox
@lizzsanders lekkerding 💘
@max_ ik ben lekkerder @lizzsanders
@lizzsanders irritant persoon, ga iets nuttigs doen 😂
@max_ kom slaapkamer dan
@lizzsanders nee iel

Ik leg lachend mijn telefoon weg en eet nog even mijn brood op. Ik ruim mijn bord op en plof weer op de bank en kijk wat rond. Na een tijd gaan de bel dus ik sta op en loop richting de voordeur. Ik trek de deur open en Max en Lizz staan voor de deur. "Hulptroepen bij liefdesverdriet die veelste lang duurt" roept Max en hij stormt mijn huis in. Lizz schud haar hoofd en loopt achter hem aan. Ik gooi de voordeur dicht en loop de woonkamer weer in. "We dachten, laten we even gaan kijken hoe het bij mijn eenzame vriend gaan" zegt Max iets te vrolijk. "Het gaat prima" zeg ik grommend. "Willen jullie drinken?" vraag ik. "Koffie" zeggen Lizz en Max in koor. Ik knik en loop richting de keuken. Ik maak twee kopjes koffie en zet ze neer op de tafel voor hun.

"Hoe gaat het nou echt? Ik ken je langer als vandaag" zegt Max. "Kut" zeg ik eerlijk. "Ga je morgen naar het feest van Fay dan?" vraagt Lizz. "Nee, tuurlijk niet" antwoord ik. "Er komen zoveel mensen, ze zou vast niet weten dat je er bent" zegt Max. "En nog ga ik niet, ik kan haar niet onder ogen komen" zeg ik met een zucht. "Waar is die zelfverzekerde Thom gebleven man?" vraag Max. "Weg" zeg ik terwijl ik mijn schouders ophaal. "Kom gewoon mee, het wordt vast leuk" zegt Lizz. "Nee, jullie gaan er vandoor en dan ben ik daar alleen. En ik kan haar niet onder ogen komen omdat ik haar moet vergeten maar dat gaat niet als ik haar overal opzoek en tegenkom" zucht ik. "Dan ga je naar haar toe" zegt Max. "Ben ik al geweest, geen succes. Ze haat me, dit keer heb ik het echt verpest en het komt nooit meer goed" antwoord ik. "Ach man, jullie zijn vaker uit elkaar geweest en samen gekomen dan dat ik kan tellen dus deze keer zou ook wel goedkomen" antwoord Max droog. Ik draai met mijn ogen en ga door op het volgende onderwerp.

Na een paar uur gaan Max en Lizz naar huis en is het al zo laat dat ik kan gaan koken. Ik slenter naar de keuken en gooi de pannen op het fornuis. Ik gooi er wat groente en aardappelen in en maak het klaar. Ik loop weer naar de bank en plof neer. Ik zapp wat door de zenders en eet intussen mijn eten op. Als ik het op heb gooi ik mijn bord op het aanrecht en gooi mijn bestek in de wasbak. Het bord breekt door midden en ik haal mijn handen gefrustreerd door mijn haar. Ik schreeuw een keer en schop tegen de koelkast. De tranen beginnen over mijn wangen te stromen. Ik trek hem open en haal er vijf blikjes bier uit. Ik pak een zak chips uit de la en plof er mee op de bank. Ik trek het eerste blikje bier open en kijk naar de tv. Ik veeg mijn vallende tranen weg en probeer aan leuke dingen te denken.

Na een tijdje gooi ik mijn laatste blikje op tafel en zet de tv uit. Ik wankel naar boven en trek snel mijn kleding uit. Ik druk de lamp uit en wil in mijn bed gaan liggen. Ik stap mis en val op de grond waardoor ik hard begin te lachen. Na een tijd sta ik weer op en spring dit keer wel goed in mijn bed. Ik weet dat ik dit eigenlijk niet moet doen maar ik ben kapot van binnen en tot nu toe is dit de beste oplossing. Als ik uiteindelijk in bed lig val ik al snel als een blok in slaap.
______________________________

Mr. Quarterback (Nederlands, Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu