1.06. "We gaan shoppen"

4.6K 123 3
                                    

P.O.V Fay
Ik open mijn ogen door de deurbel. Ik kijk op mijn klok en zie dat het al half 1. is. Blijkbaar is er niemand thuis omdat de deurbel maar blijft gaan dus ik stap uit bed en loop naar beneden met samengeknepen ogen door het felle licht. Ik trek de voordeur open en wrijf in mijn ogen. "Je ziet eruit alsof je net een spook hebt gezien, ook goedemorgen" grinnikt Thom. "Ik kom net uit bed, door jou!" grinnik ik. Ik laat hem binnen en loop weer naar boven. Hij loopt achter me aan en ploft op mijn bed. "Wat kom je doen?" vraag ik terwijl ik gaap. "We gaan shoppen" grijnst hij. "Ik dacht dat jongens daar niet van hielden" antwoord ik. "Klopt, maar jij bent een meisje dus jij vind het leuk" antwoord hij. "Maar het is zondag" antwoord ik terwijl ik boven op Thom spring. "Koopzondag" antwoord hij droog. Ik knik en hij begint me te kietelen. "Ga je mee?" vraagt hij. Ik knik en hij stopt met kietelen. Ik sta op en pak wat kleren. "Dit is niet voor jou ogen bestemd" grinnik ik en ik loop mijn badkamer in.

Als ik klaar ben lopen we naar beneden en ik maak wat ontbijt. "Wil je ook ontbijt?" vraag ik aan Thom. "Doe mij maar middageten" lacht hij. Ik knik en geef hem een broodje met pasta. Ik eet mijn ontbijt op en zet als ik klaar ben mijn bord in de vaatwasser. Ik poets mijn tanden en trek mijn schoenen aan.

Ik pak mijn geld en jas en loop met Thom naar buiten. We lopen naar zijn auto en stappen in. "Waar gaan we shoppen?" vraag ik. "Het winkelcentrum" zegt hij terwijl hij blijft kijken naar de weg. Ik ga met mijn vinger langs zijn kaaklijn. "Vlijmscherp" grinnik ik. Hij begint te lachen en kijkt me kort aan.

Als we bij het winkelcentrum zijn aangekomen stap ik uit en Thom parkeert de auto. Samen lopen we naar binnen en Thom trekt me de eerste winkel in. Ik loop door de kledingrekken en pak wat leuke kledingstukken. Thom loopt aan de andere kant van de winkel dus ik besluit om naar hem toe te lopen. Thom kijkt op en glimlacht. "Heb je al iets?" vraag ik. "Ja, hier pas aan" grinnikt hij. Ik pak de kleding aan en loop naar de paskamers.

Als ik het eerste jurkje aan heb loop ik de kleedkamer uit en ga op zoek naar Thom. "Sexy hoor" hoor ik Thom zeggen. Ik begin te lachen en draai me om. Ik posseer als een model en Thom begint te lachen. "Je moet me helpen om een jurk te zoeken voor vanavond, dus je moet zeggen of hij mooi is of niet" beveel ik hem. "Wat ga je vanavond doen dan?" vraagt hij. "Uiteten met Trevor" antwoord ik. Thom draait met zijn ogen. "Ik weet dat je hem niet mag maar als je hem kent is hij echt lief" antwoord ik. "Het zal wel, hij is en blijft een player, ik heb je gewaarschud Fay" zegt hij terwijl hij me aankijkt. Nu ben ik degene die met mijn ogen rolt. "Ik ga het andere jurkje aanpassen" zeg ik voordat ik de kleedkamer in ga.

Als ik een leuk jurkje heb gevonden lopen Thom en ik naar een café om even wat te drinken. "Voor mij een cola" glimlach ik naar de serveerster die onze bestelling opneemt. Ze knikt en schrijft het op. Even later komt ze terug met onze drankjes en ze zet het voor ons neer.

P.O.V Thom
Ik stop voor Fay haar huis en geef haar een knuffel. "Veel plezier vanavond" zeg ik met een neppe glimlach. Ze bedankt me en gooit de deur dicht. Ze opent haar voordeur en zwaait nog een keer. Ik druk het gasperdaal in er rijd naar huis.

Ik open de voordeur en loop naar binnen. "Ik ben thuis" roep ik door het huis. Geen reactie, fijn ik ben dus weer alleen thuis. Ik loop naar de woonkamer en plof neer op de bank. Ik besluit Max te appen of hij langs komt.

Max
laatst gezien vandaag om 15:23

Thom: kom je gamen?
Max: jo, omw

Ik druk mijn telefoon uit en start de playstation op. Vijf minuten later gaat de deur open en Max komt binnen. Ik begroet hem en hij loopt naar de keuken. "Moet je drinken?" vraagt hij. "Cola" antwoord ik. Even later komt hij terug met een zak chips en twee glazen Cola. Ik gooi een controller naar Max en hij vangt hem. Ik start Fifa op en we stellen onze team's samen.

"Gast waar ben je mee bezig?! Het is ondertussen al 5-0" zucht Max. "Nee, het is niks" antwoord ik. Ik focus me weer op het spel maar al snel is het 7-0. Als het potje is afgelopen legt Max de controller naast hem neer en slaat zijn armen over elkaar heen. "Ik blijf zo zitten tot dat jij verteld wat je hebt" zegt hij. "Ze date Trevor" zeg ik droog. Max zijn mond valt open. "Waarom kiezt ze hém?!" zegt hij met nadruk op hem. Ik haal mijn schouders op en ga omderuit gezakt zitten. "Dat word verhuizen en die chick vergeten man" zegt Max na een paar minuten. "Ga jij mee dan?" grinnik ik. "Deal" antwoord hij met een glimlach. Na een tijdje zijn we wel klaar met Fifa dus we besluiten een pizza te bestellen.

Na de pizza voel ik mijn telefoon trillen dus ik haal hem uit mijn broekzak en zie dat mijn moeder een berichtje heeft gestuurd.

Ma
online

Ma: Wij zijn een paar dagen weg, we zijn woensdagavond weer thuis x
Thom: Fijn dat ik dat nu pas weet

Ik zucht en druk mijn telefoon uit. "Wat is er?" vraagt Max. "Mijn ouders besluiten plotseling om een paar dagen weg te gaan" antwoord ik. "Kun je chicks uitnodigen" zegt hij droog. Ik begin te lachen en antwoord: "Zo ben ik niet en dat weet je, meisjes zijn geen beesten". "Zo, verstandige boy over here" grinnikt Max. Ik knikt en begin te lachen.

Als Max ook weg is besluit ik om maar naar boven te gaan en Netflix te kijken. Na een tijdje word ik moe en val in een lichte slaap. Ik word wakker van mijn telefoon die een geluidje maakt. Ik wrijf in mijn ogen en pak mijn telefoon. Ik zie dat ik een bericht van Fay heb dus ik ontgrendel mijn telefoon en start Whatsapp.

Bestfriend
online

Fay: Hee, ik ben weer thuis na een date met Trevor, we hebben een relatie.
Thom: Nou heel fijn, wat moet ik met deze info?
Fay: Oké, weet je Thom laat maar!
Thom: Sorry, veel geluk samen.

In een paar seconden voel ik me nog slechter dan dat ik me al voelde. Ik zucht en laat me achterover vallen. Als ze nu een relatie had met iemand die te vertrouwen was dan deed het iets minder pijn maar nu moet ze uiteraard Trevor kiezen. Ik wrijf met mijn handen over mijn gezicht en verzink in mijn gedachten. Ongeveer vijf minuten later besluit ik Max te appen. Begrijp me niet verkeerd maar Max weet alles van mij en ik van hem dus we vertellen elkaar ook alles.

Max
laatst gezien vandaag om 20:47

Thom: Ze heeft een relatie met Trevor...
Max: Ah, rot voor je man, en nu?
Thom: Gaan we verhuizen 😉
Max: Ik ga vast pakken

Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en druk mijn telefoon uit. Ik trek mijn kleren uit en ga in bed liggen. Ik druk mij lamp uit en val in een onrustige slaap.
________________________________

Mr. Quarterback (Nederlands, Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu