2.08. "Ik denk dat ik zwanger ben"

2.5K 87 6
                                    

P.O.V Fay
Ik open mijn ogen door de wekker en ik voel naast me. Ik merk dat Thom er niet meer licht dus ik rek me uit en stap uit bed. Ik stap in mijn pantoffels en loop naar beneden. Er ligt een briefje op de achtertafel dus ik pak hem op.

Baby,

Ik moest onverwachts werken en ik wou je niet wakker maken dus ik heb ontbijt voor je gemaakt en het staat in de koelkast. Ik ben er achter gekomen dat we elkaars nummer niet meer hebben dus hierbij mijn nummer en als er iets is kun je me bellen of appen. Veel plezier vandaag.

Love you so much,

Thom
06-********

Ik leg het briefje op de tafel en glimlach. Ik trek de koelkast open en zie een bordje staan. Het is een broodje met Nutella, hoe kan het ook ander. Hij is uitgestoken uit een hartje en er staat ook een bakje aardbeien op het bord. Ik pak het op en vul nog een glas water. Ik neem het mee naar de tafel en eet het rustig op terwijl ik Thom zijn nummer in mijn telefoon zet. Na mijn ontbijt maak ik me klaar en pak mijn tas. Ik stop mijn geld en telefoon erin en loop de deur uit. Ik rijd naar het theater en parkeer mijn auto in de parkeergarage.

Ik loop naar de achteringang en scan mijn pasje zodat ik naar binnen mag. Mijn jas hang ik op en loop door naar de koffieruimte. Ik begroet mijn collega's en schenk wat in. Als ik mijn taken heb opgekregen loop ik naar de wasruimte en haal de schone outfits uit de droger. Ik gooi ze in een wasmand en begin met strijken. Na een half uur ben ik klaar en ik loop met de was naar de outfithokken. Ik hang de goede outfits op volgorde bij de personages zodat ze tijdens de show snel een kledingwissel kunnen doen.

Ik ga door naar mijn tweede taak en dat is grimeren. Dat houd in dat je de personages die in de musical gaat schminken naar hun personage, ook wonden en pruiken vallen eronder. Ik begroet de collega's en acteurs die al in de kleedruimte bezig zijn.

Als ik klaar ben met werken trek ik mijn jas aan en loop het theater uit. Morgen heb ik avond dienst en dat houd in dat ik moet helpen tijdens kledingwissels en make-up tijdens de show. Ik rijd nog even snel naar de Starbucks en ga daarna door naar mijn ouders hun huis. Ik maak de voordeur open en begroet Willem die in de gang voor de deur zit. Ik maak de woonkamerdeur open en Willem rent naar binnen. "Waarom heb je hem opgesloten?" vraag ik aan Nate die in de woonkamer zit. "Niet gemerkt, hoe gaat het zusje?" vraagt hij terwijl ik naast hem zitten. "Goed, met jou?" vraag ik terwijl ik hem aankijk. "Redelijk" zegt hij en hij haalt zijn schouders op. "Wat dan?" vraag ik. "Jade en ik zijn uit elkaar, het ging niet langer" zucht hij. "Ah jammer, maar je komt er wel" glimlach ik.

Ik voel mijn telefoon trillen dus ik trek hem uit mijn zak en zie dat het Lizz is. Ik pak op en ze begint gelijk ze praten.

Gesprek met Lizz:
Lizz: Fay, heb je tijd?
Fay: Ja, hoezo?
Lizz: Wil je dan snel hier heen komen voordat Max thuis komt.
Fay: Ja, ik ben er met 5 minuten.

Ze hangt op en ik sta op. "Sorry dat het zo kort was maar Lizz heeft me nodig" zeg ik terwijl ik een kus op Nate zijn wang druk. Ik begroet mijn moeder die binnen komt en loop de deur uit. Ik rijd richting het huis van Max en Lizz en parkeer hem scheef voor de deur. Ik wil aanbellen maar gelijk vliegt te deur open. Lizz pakt mijn pols vast en trek me mee naar binnen. "Ik denk dat ik zwanger ben" piept ze. Ik slik en open mijn mond. "Wat?! Hoe dan? Heb je het gedaan zonder condoom?" vraag ik. "Nee, misschien een gaatje ofzo" piept Lizz. "Heb je al een test gedaan?" vraag ik. "Nee, ik heb er nog wel één" zegt ze terwijl we naar boven lopen. Ze haalt hem uit een laatje en pakt hem uit het doosje. "Ga hem doen" zeg ik terwijl ik haar de badkamer in duw. Ze trekt de deur dicht en een paar minuten later komt ze weer naar buiten. "vijf minuten wachten" zegt ze terwijl we naar beneden lopen. Ik plof op de bank en Lizz komt naast me zitten.

"Oké, de vijf minuten zijn voorbij" zegt ze na een stilte. Ze pakt hem van de tafel en kijkt naar de streepje. "Yes, ik ben het niet!" roept ze terwijl ze me om mijn hals vliegt. "Wat ben je niet?" vraagt Max die binnenkomt. "Niks" zegt Lizz snel terwijl ze de zwangerschapstest achter zich neerlegt. "Jawel, kom op vertellen" zegt Max en drukt een kusje op Lizz haar lippen. Lizz kijkt me kort aan en ik knik. "Ik dacht dat ik zwanger was maar ik ben het niet" zucht Lizz opgelucht. "En dit wou je voor me geheim houden?" vraagt Max. "Ja, ik dacht dat je boos zou worden" antwoord Lizz. "Tuurlijk niet, al zou je zwanger zijn dan maakt het niet uit. Het komt misschien niet op het goede moment maar ik zou er net zoveel van houden als het kind wel gewenst was" antwoord Max. Lizz geeft hem een knuffel en ik sta op. "Ik ga naar huis" glimlach ik en neem afscheid van ze. Ik loop de deur uit en stap in mijn auto. Ik rijd naar huis en parkeer de auto op in parkeergarage.

Ik loop mijn appartement in en besluit om Thom te appen.

Babe 😻
laatst gezien om 17:34

Fay: Hee, ik ben Fay x
Thom: hee babe, hoe was werk?
Fay: goed hoor, kom je langs of heb je het druk?
Thom: ik wil je knuffelen, omw 💙
Fay: 💘💘

Ik druk mijn telefoon uit en maak wat spagetti. Ik zet de pan op tafel en even later gaat de bel. Ik trek de deur open en Thom trekt me in een knuffel. "Hi babe" fluister hij in mijn oor. "Ik ruik eten" grijnst hij terwijl hij me loslaat. "Ik heb gekookt" antwoord ik terwijl ik richting de eettafel loop. Thom pakt mijn hand en trekt me terug. Hij legt zijn handen op mijn kont en druk een kusje op mijn lippen. Ik merk dat de voordeur nog open staat en dat de overbuur staat te kijken. Ik trek terug en begroet hem. Ik gooi de deur dicht en zet nog een bord op tafel. Ik schep wat eten op en zie Thom lachend kijken. "Zag je hem kijken? Te leuk" lacht hij. "Je mag hem echt niet hé?" grinnik ik terwijl ik mijn eten op eet. Thom schud zijn hoofd en begint ook aan zijn eten.

Na het eten helpt hij mij met opruimen en even later liggen we in onze pyjama op de bank. Altans, ik een sportlegging en oversized shirt en Thom in een trainingsbroek. We kijken naar een of andere serie maar beide volgen we het niet echt. Na een tijdje besluiten om naar bed te gaan dus we ruimen op en lopen samen naar boven. Na veel geklier liggen we eindelijk in bed en we kunnen beide uitslapen omdat Thok vrij is en ik s' avonds moet werken. Thom slaat zijn armen om me heen en drukt kusjes op mijn wang. "Slaap lekker lieverd" fluistert hij. "Goodnight bæ" glimlach ik. Na een tijdje val ik in slaap.
_______________________________

Mr. Quarterback (Nederlands, Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu